دکتر نجفقلی حبیبی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه عاشورا سمبل مقاومت اسلامی برای حفظ اسلام در مقابل انحرافاتی بوده که بر اسلام وارد شده است، گفت: سنتی که از پیامبر آغاز شد در طول چند سال به تدریج تغییر کردو کسی هم جز امام حسین(ع) که نواده پیامبر و عزیز ایشان بود و در درستی، سلامت و دانایی ایشان شکی وجود نداشت، نمیتوانست در مقابل این انحرافات بایستد.
وی افزود: امام حسین(ع) بیعت نمیکند و تا آخر هم پیش میرود و مقاومت میکند تا آنجا که این ماجرا به خاطر حفظ اسلام حتی به حادثه خونین عاشورا میانجامد. مسئله اصلی برای سیدالشهدا مبارزه با ظلم بوده است، در بیانات ایشان هم میبینیم که مدام از ظلم سخن گفته میشود و اینکه این قیام به دلیل جاهطلبی یا ریاست دنیا نبوده بلکه برای حفظ امنیت بندگان خدا صورت گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه مبارزه با ظلم و انحراف از سنتهای اسلامی، سبب شد تا عاشورا همیشه در مرکز توجه قرار بگیرد، گفت: در جایی خود امام حسین(ع) میفرماید دین برای برخی آویزه زبانشان است تا تأمین معاش کنند اما اگر آزمایش شوند، معلوم میشود دینداران واقعی اندک هستند. بنابراین باید توجه داشت که دین بازیچه نیست و می تواند سعادت انسان را در روی زمین تأمین کند.
حبیبی یادآور شد: به نظر من اهمیت حادثه عاشورا در جنبه امر به معروف آن نهفته است که تا آخرین مرحله که جانفشانی بوده هم پیش رفته و آنچه از این ماجرا میتوان آموخت مبارزه با ظلم و انحرافاتی است که حاکمان منحرف مسبب آن بودهاند تا نشان داده شود که هر چند همواره ظلم وجود دارد اما حداقل این ظلمها نباید به نام دین تمام شوند.
نظر شما