زهرا مبلغ درمورد انگیزههای گرایش به رشته فلسفه به خبرنگار مهر گفت: یک انگیزه که افراد در رشتههای گوناگون مشغولند مسلماً انگیزههای شخصی است. دلایل شخصی دارد که هرکسی به رشته خاصی علاقهمند میشود. اما یکسری انگیزههای فکری،اجتماعی و فرهنگی هم بسیار مهم هستند و آن این است که جامعه ما بسیار به علوم انسانی و رشد این علوم نیاز دارد و به طورخاص فلسفه، که میتواند بسیار راهگشا برای مشکلات اخلاقی و مشکلات دین مداری ما باشد.
وی افزود: ولی متأسفانه در جامعه ما به آن توجه زیادی نمیکنند. اینکه فلسفه رشد و پیشرفت کند و بین مردم تفکر فلسفی رایج بشود، اهتمامی برای این مسئله وجود ندارد. به نظر میرسد که اگر مقداری بیشتر در رشته فلسفه مطالعه بکنیم و بتوانیم استادان بهتری داشته باشیم تا دانشجویان بهتری تربیت کنیم، در رشد فرهنگی ما و تفکر عقلانی در مملکت ما میتواند مؤثر باشد.
این دانشجوی فلسفه مقطع دکترا دانشگاه تهران درمورد مطرح بودن انگیزههایش در حال حاضر همچنین اظهارداشت: ادامه دادن هر رشتهای منوط به این است که ما انگیزه خواندن آن رشته را داشته باشیم. در کل انگیزههایم چون مقدار بنیادی هستند هنوز هم در من وجود دارند. البته وقتی آدم در یک رشته پیش میرود و بیشتر مطالعه میکند سؤالهای تخصصیتر و انگیزههای جدیدتر برایش مطرح میشوند اما یکسری انگیزههای بنیادی است که همیشه باقی میمانند و باعث بیشتر جلو رفتن آدم میشوند.
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی و علوم قرآنی درمورد پرسشهای اصلی وی در رشته تخصصی خود نیز گفت: در رشته فلسفه سؤالهای تخصصی زیاد است. چراکه فلسفه شاخههای مختلفی دارد از جمله فلسفههای مضاف هستند،تاریخ فلسفه است، خود سؤالات مربوط به متافیزیک و فلسفه محض است. اما سؤالهای مشترک و دغدغههای فیلسوفانی که در ایران به تفلسف میپردازند وبرای دانشجویانی که در این کشور زندگی میکنند این است که ما چطور میتوانیم مدلی از عقلانیت ارائه بدهیم که با فرهنگ ما تناسب داشته باشد و پاسخگوی مشکلات امروزما باشد.
مبلغ درپایان یادآور شد: محور اصلی پرسشهای ما همین عقلانیتی میتواند باشد که باید پاسخگوی بسیاری از مسائل روز ما باشد. همین مسائل مربوط به فلسفههای سیاسی جامعه ما، یا مسائل مربوط به دین مداری واخلاق، اینها پرسشهای مشترک و مهمی هستند که یک فیلسوف ایرانی باید سعی کند که به آنها جواب بدهد.
نظر شما