حسین کاووسی در گفتگوبا خبرنگار مهر با اشاره به دلایل رغبت سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در گیلان افزود: داشتن شرایط محیطی و جغرافیایی مناسب و مطلوب، نزدیکی به پایتخت مزیتهای فراوانی را برای گیلان فراهم می کند که بسیاری از استانهای مهم کشوراز آن محروم هستند.
وی عنوان کرد: استانهای دیگر به رغم داشتن توانمندی های خوبی برای جذب سرمایه گذاران خارجی از شرایط مطلوب جغرافیایی گیلان محرومند.
مدیرکل اقتصادی استانداری گیلان گفت: درعین حال دوری آنان از تهران نیز بر سختی پی گیریهای اداری می افزاید و هزینه های تولید را افزایش می دهد.
وی خاطر نشان کرد: در برخی استانها وزش بادهای شدید موسمی، گرد وغبار محلی و خشکی محیط از رغبت سرمایه گذاران می کاهد و شرایط مساعد آب و هوایی گیلان آنها را جلب می کند.
کاووسی ادامه داد: هم مرز بودن گیلان با خزر و قرار گرفتن این استان در راه گذر بین المللی شمال - جنوب و در نتیجه دسترسی آسان استان به روسیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز و درنهایت اروپا، این استان را به مکانی مناسب برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.
وی اظهارداشت: وجود امکانات پیشرفته بندری در انزلی و بهره مندی از امکانات حمل و نقل جاده ای و هوایی نیز در جلب سرمایه گذاران خارجی بسیار موثراست.
مدیرکل اقتصادی استانداری گیلان گفت: راه آهن در دست ساخت گیلان نیز که دو تا سه سال دیگر به بهره برداری می رسد در ارتقای توان حمل و نقل گیلان و در نتیجه جلب سرمایه گذاران خارجی تاثیرگذار است.
وی افزود: استان گیلان 38 درصد برنج، 90 درصد چای، 65 درصد ابریشم، 65 درصد زیتون، 85 درصد بادام زمینی و 85 درصد فندق ایران را تولید می کند و در داشتن توانمندی های شیلاتی و جاذبه های گردشگری، جزء استانهای برتر کشور است.
کاووسی درادامه فراوانی نیروی کار ماهر در گیلان را از عوامل دیگر جلب سرمایه گذاران خارجی دانست و یادآورشد: استان با داشتن71 دانشگاه دولتی و خصوصی و تربیت سالانه بیش از112 هزار دانشجو در رشته های مختلف، از وجود دانش آموختگان فراوانی بهره می برد که با توجه به کمبود فرصتهای شغلی درکشور، بیشتر آنان جویای کارند.
نظر شما