پیام‌نما

تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ * * * آن سرای [پرارزش] آخرت را برای کسانی قرار می دهیم که در زمین هیچ برتری و تسلّط و هیچ فسادی را نمی خواهند؛ و سرانجام [نیک] برای پرهیزکاران است. * * كه خود ملك عقبى كسى را سزد / كه او از فساد و عُلُو دم نزد

۲ دی ۱۳۸۹، ۱۰:۴۸

ابتلا به ایدز از طریق سرنگ آلوده در زنجان رو به کاهش است

ابتلا به ایدز از طریق سرنگ آلوده در زنجان رو به کاهش است

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرگروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان زنجان گفت: ابتلا به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی و سرنگهای آلوده رو به کاهش است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمدرضا صائینی شامگاه چهارشنبه در جلسه کارگروه سلامت استان زنجان در عین حال گفت: آمار مبتلایان از طریق جنسی رو به افزایش است. 

صائینی تدوین برنامه راهبردی سوم را از جمله برنامه های مهم در راستای پیشگیری و کاهش بیماری ایدز دانست و افزود: تدوین برنامه اول و دوم و اجرای آن نتایج خوبی را در بر داشت و امیدواریم با تدوین برنامه راهبردی سوم با همکاری نهادها و سازمان ها در پیشگیری و کاهش این بیماری اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی اظهار داشت: هدف کلی مرکز بهداشت کاهش موارد بروز بیماری در جمعیت عمومی به کمتر از 12 صدو درصد است و در حال پیگیری و عملیاتی کردن برنامه های سال 1390 با توجه به دورنمای کشوری هستیم.

مدیر گروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان زنجان خاطرنشان کرد: تمام مبتلایان به بیماری ایدز تحت پوشش هستند و زنجان از جمله استانهایی است که داروهای بیماران را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می دهد.

125 نفر در زنجان مبتلا به ایدز هستند

صائینی گفت: طبق آخرین آمار ارائه شده تا پایان آذر ماه امسال 125 نفر در استان زنجان مبتلا به ایدز هستند که 115 نفر آنان را مرد و 10 نفر زن بوده است.

وی با بیان اینکه این آمار مربوط به سالهای 1380 تا کنون است، تعداد بیماران فوت شده را 31 نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد 11 نفر آقا و بقیه خانم بوده اند و در مجموع 92 درصد مبتلایان را مردان و بقیه را زنان تشکیل می دهد.

مدیرگروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان زنجان گفت: 79 درصد عامل این بیماری در استان زنجان اعتیاد ترزیقی، 7 درصد آمیزشی و جنسی، یک درصد مادر به کودک و 13 درصد آنلاین و نامشخص است.

صائینی یادآور شد: ابتلا به ایدز از طریق جنسی در سال 1386 در کشور 7.5 درصد بوده که در امسال به 9.3 درصد رسیده و در استان زنجان در سال 86 ، 3/4 درصد بوده که در سال جاری به هفت درصد رسیده است.

وی افتتاح مرکز مشاوره و رفتاری BCT، در شهرهای خدابنده، خرمدره، زنجان و ابهر، افتتاح مرکز کاهش آسیب ها، افتتاح مرکز متادون درمانی، کار دیده وری سالانه در زندانهای ابهر و زنجان، انجام آزمایش های مختلف، پوستر و نصب تابلو و بنر، و سخنرانی ائمه جماعات در نماز جمعه را از جمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی زنجان در زمینه کنترل این بیماری عنوان کرد.

مدیرگروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان زنجان افزود: توزیع بسته های بهداشتی و آموزشی در راستای آگاه سازی مردم و نسل جوان، ارائه خدما ت مشاوره رایگان و واکسیناسیون برای جلوگیری از بیماری های عفونی از دیگر برنامه های دانشگاه در این زمینه است.

صائینی انتقال بیماری ایدز توسط ویروس HIVرا در ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن، عفونتها و سرطانها و سپس مرگ یاد کرد و افزود : استفاده از وسایل ترزیقی و تیز و برنده، استفاده مشترک ار وسایل ترزیقی، وسایل خالکوبی، خون و فرآورده های خونی، مادر و کودک و روابط جنسی را از راه های انتقال این بیماری در دنیا و کشور اعلام کرد.

وی یادآور شد: در دنیا 33 میلیون نفر مبتلا به ایدز هستند که از این تعداد 2.5 میلیون نفر افراد زیر 15 سال و 15.9 میلیون نفر زنان هستند؛ در کشور ایران نیز 21 هزار و 890 نفر آلوده شده و یا به مرحله بیماری وارد شده اند. 

کد خبر 1215843

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha