۵ دی ۱۳۸۹، ۹:۲۸

حسینی اعلام کرد:

اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی از طریق بانکها

اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی از طریق بانکها

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی از طریق بانکها انجام می‌شود، گفت: سرمایه گذاران باید طرحهای سرمایه گذاری خود را به بانکهای عامل معرفی کرده و بانکها در قالب قراردادهایی که با هیئت عامل این صندوق دارند، مبادرت به اعطای تسهیلات می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی در جمع خبرنگاران یکی از مهمترین نکاتی که در برنامه پنجم توسعه مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت را تقویت تامین منابع مالی در کشور با استفاده از سرمایه های خارجی عنوان و بیان کرد: در برنامه پنجم تامین منابع مالی برای کشور و جذب منابع مالی خارجی به اشکال مختلف همچون فاینانس و سرمایه گذاری مورد تاکید قرار گرفته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اقدامات پیش بینی شده در برنامه پنجم توسعه در این زمینه، یکی از اقدامات را تشکیل صندوق توسعه ملی ذکر کرد و گفت: یکی از اولویتهای صندوق توسعه ملی تلفیق منابع این صندوق با منابع مالی خارجی و جذب منابع مالی خارجی است.

به گفته وی، در مجموع برآوردها این است که باید در برنامه پنجم توسعه حدود یکهزار میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی انجام شود که پیش بینی می شود بخش عمده ای از این منابع به دلیل ظرفیتهای داخلی کشور قابل تامین است، اما باید حداقل یک پنجم این منابع را از خارج کشور تامین کنیم که می تواند در قالبهای مختلف از جمله تامین مالی به شکل فاینانس و سرمایه گذاری صورت گیرد.

حسینی رقم سرمایه گذاری خارجی در کشور را در حال حاضر با توجه به در نظر گرفتن میزان فاینانس و سرمایه گذاری خارجی رسمی و غیررسمی حدود 10 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: بخش قابل توجهی از سرمایه های خارجی که ناشی از پس انداز در خارج از کشور است و به کشور به صورت قانونی منتقل می شود، به عنوان سرمایه خارجی ثبت نمی شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در بیان دلایل آن گفت: بسیاری از ایرانیان و هموطنان ایرانی ما در خارج از کشور فعالیت اقتصادی دارند که سرریز، پس انداز و مازاد آن را به داخل کشور وارد می کنند و تابعیت ایرانی هم دارند، بنابراین سرمایه خود را به عنوان یک سرمایه گذار ایرانی به ثبت می رسانند.

وی با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه پنجم باید سعی کنیم که سرمایه گذاری خارجی را به چند برابر افزایش دهیم، تصریح کرد: در مجموع با در نظر فاینانس و سرمایه گذاری خارجی باید این رقم را به 4 برابر برسانیم و 200 میلیون دلار تامین مالی خارجی ایجاد کنیم.

حسینی در پاسخ به این سئوال که سرمایه گذاران خارجی چگونه می توانند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنند؟ گفت: در اساسنامه صندوق پیش بینی شده است که حداقل 20 درصد از منابع حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی به این صندوق واریز شود و این صندوق می تواند از بازارهای مالی و پولی هم پول تجهیز کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: هیئت امنا و هیئت عاملی برای صندوق توسعه ملی پیش بینی شده است که این افراد با عاملیت بانکهای داخلی اعم از تخصصی و تجاری مبادرت به اعطای تسهیلات می کنند، لذا سرمایه گذاران باید طرحهای سرمایه گذاری خود را به بانکهای عامل عرضه کنند و بانکهای عامل در قالب تفاهم ها و قراردادهایی که با هیئت عامل این صندوق دارند، مبادرت به اعطای تسهیلات می کنند.

وی در خصوص مصوبه جدید هیئت وزیران که اختیار مدیریت سهام عدالت را تا زمان آزادسازی به دولت داده است و اینکه آیا این مصوبه ناقض اصل 44 نیست؟ گفت: مصوبات هیئت وزیران لازم الاجرا است.

کد خبر 1217504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha