به گزارش خبرنگار مهر، حسین ایرانمنش در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در صنعت نفت با اشاره به گذشت نزدیک به 20 سال از تاسیس موسسه مطالعات بین المللی انرژی گفت: در حال حاضر عمده فعالیتهای این مجموعه توسط سه پژوهشکده اقتصاد و انرژی، مطالعات راهبردی فناوری، مدیریت و منابع انسانی انجام می شود.
رئیس موسسه مطالعات بین المللی انرژی با اعلام اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون 17 طرح تحقیقاتی و پژوهشی در سطح موسسه مطالعات بین المللی انرژی تکمیل شده است، تصریح کرد: همچنین در این مدت بیش از 13 هزار و 600 نفر ساعت آموزش انجام شده است.
وی با اعلام برگزاری اولین اجلاس بهره وری در صنعت نفت (9 خرداد 1390)، تاکید کرد: در حال حاضر کمیته راهبردی این گردهمایی و محورهای اصلی برگزاری همایش تعیین تکلیف شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در دو دهه گذشته 14 همایش سالانه با موضوعات مختلف چالشها و فرصتهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی توسط موسسه مطالعات بین المللی انرژی برگزار شده است، یادآور شد: بر اساس استراتژی بلندمدت موسسه باید به نهادی راهبردی در حوزه انرژی و با محوریت صنایع نفت و گاز تبدیل شود که برگزاری همایشهای تخصصی منجر به ایجاد یک شبکه گسترده علمی خواهد شد.
ایرانمنش با یادآوری اینکه همزمان با افزایش تحریمهای بین المللی باید صنعت نفت برای برون رفت از شرایط موجود فعالیتهای خود را با محوریت پژوهش و فناوری اجرا کند، تاکید کرد: در حال حاضر استقرار نظام جدید پژوهشی مبتنی بر مفاهیم شبکه سازی و برون سپاری هوشمندانه طرح ها در اولویت اول وزارت نفت قرار گرفته است.
رئیس موسسه مطالعات بین المللی انرژی با اشاره به واگذاری ریاست سازمان اوپک به ایران از ابتدای سال 2011 میلادی، اظهارداشت: همزمان با واگذاری این موقعیت برجسته بین المللی انرژی ایران برنامه ریزیهایی در سطح وزارت نفت و با محوریت موسسه مطالعات بین المللی انرژی در حال انجام است.
به گفته وی، تدوین طرح جامع انرژی، طرح جامع راهبرد صنعت نفت، چارچوب دیپلماسی انرژی، شناسایی و تکمیل خوشه های علمی تخصصی و پژوهشی صنعت نفت و حمایت از پروژه های اولویت دار تحقیقاتی 5 محور کار موسسه مطالعات بین المللی انرژی به شمار می رود.
ایرانمنش درباره تدوین طرح جامع انرژی با تاکید بر اینکه عدم وجود استراتژی و هماهنگی دستگاههای مرتبط با تولید و توزیع انرژی در سطح کشور تعریف این پروژه ملی را ضرورت بخشیده است، بیان کرد: از این رو پیش بینی می شود با بررسی میزان عرضه و تقاضای انرژی ترازنامه انرژی ایران و تعیین سبد حامل های انرژی به یک طرح جامع انرژی در سطح کشور دست یابیم.
این مقام مسئول با اعلام اینکه هم اکنون برای تدوین این طرح جامع فراخوانی در قالب 25 طرح پژوهشی و تحقیقاتی در سطح تمامی استانهای کشور ارائه شده است، خاطر نشان کرد: باید با استفاده از تمامی ابزارها و یک پشتیبانی ملی زمینه برای تعریف و تدوین این طرح استراتژیک در سطح کشور فراهم شود.
نظر شما