به گزارش خبرنگار مهر در یزد، سیدمسعود عظیمی صبح سه شنبه در نشستی خبری اظهار داشت: یزد از گذشته های دور با نام صنعت نساجی شناخته شده و در تمام دنیا در این زمینه حرف برای گفتن بسیار دارد و هنوز هم می تواند بهتر از گذشته در این زمینه فعالیت کند.
وی افزود: از اینرو خوشه نساجی برای استان یزد بسیار مهم و حیاتی است که البته اقدامات ویژه ای نیز برای این خوشه انجام شده و در این حوزه در سراشیبی قرار گرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در استان یزد هفت خوشه صنعتی شناسایی و پیاده سازی شده است، عنوان کرد: در حوزه فولاد، کاشی و سرامیک، شیرینی سازی، حلوا و ارده و ... خوشه های صنعتی شناسایی و استعدادیابی و راه اندازی شده اند.
عظیمی یادآور شد: در خوشه های جدیدی نظیر فرش نیز در حال کار هستیم و به زودی به نتایج خوبی دست خواهیم یافت.
وی با بیان اینکه هماکنون 40 درصد از بازار کاشی و سرامیک کشور متعلق به یزد است، تاکید کرد: در این زمینه نیازمند بازاریابی خارجی هستیم.
عظیمی با اشاره به پیشرفتهای کسب شده در حوزه کاشی و سرامیک بیان داشت: دستیابی به فناوری لعاب کاشی از مهمترین موفقیتهای صنعت کاشی و سرامیک استان یزد به شمار می رود.
صنعت آلاینده در شهرک صنعتی یزد نداریم
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد وضعیت شهرکهای صنعتی استان اظهار داشت: هر نوع صنعتی که احتمال آلایندگی در آن وجود داشته باشد تا توسط کارشناسان محیط زیست مورد کارشناسی و تایید قرار نگیرد، در شهرکهای صنعتی مستقر نخواهند شد و نسبت به تامین زمین و زیرساخت برای آنها از سوی شرکت شهرکهای صنعتی اقدام نمی شود.
وی با بیان اینکه برای تمامی واحدهای صنعتی این کارشناسی ها صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر در شهرکهای صنعتی یزد هیچ واحد آلاینده ای نداریم.
عظیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در استان یزد هم اکنون 14 شهرک صنعتی با لحاظ منطقه ویژه اقتصادی مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون ایجاد نواحی صنعتی روستایی، 13 ناحیه صنعتی از سوی جهاد کشاورزی به شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد ملحق شده است.
وی با برشمردن بخشی از اهداف و برنامه های شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد بیان داشت: توسعه صنایع کوچک با استفاده از ارائه خدمات مدیریتی، مهندسی، مالی، مشاوره ای و ... از مهمترین فعالیتها و برنامه های شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد به شمار می رود.
وی همچنین افزایش سهم صنعت استان یزد، بهبود فضای کسب و کار، توسعه فعالیتهای اقتصادی، جذب سرمایههای صنعتی، کمک به توسعه کارآفرینی و ... را نیز از اهداف و برنامههای این شرکت برشمرد.
20 هزار نفر در شهرکهای صنعتی استان یزد مشغول به فعالیت هستند
عظیمی همچنین با اشاره به منطقه ویژه اقتصادی استان یزد اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی یزد در سال 1379 بر اساس تبصره 25 قانون برنامه توسعه در مساحت 570 هکتار تصویب شد و شرکت شهرکهای صنعتی به عنوان مسئول این منطقه انتخاب شد.
وی در مجموع مساحت شهرکهای 14 گانه صنعتی استان یزد را بالغ بر شش هزار و 500 هکتار اعلام کرد و افزود: تاکنون هزار و 272 هکتار از این میزان وارد فاز عملیاتی شده و 95 هکتار زمین نیز در نواحی صنعتی تحویل مردم شده است.
عظیمی خاطرنشان کرد: هم اکنون بالغ بر 20 هزار نفر در شهرکهای صنعتی استان یزد شاغل هستند که این حجم بخش قابل توجهی از بیکاران استانهای همجوار را نیز پوشش داده است.
نظر شما