به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، حسن نیلی بعد از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: مرکز تحقیقات بیماری پرندگان با هدف ارتقاع کیفی صنعت طیور تشکیل شد که تاکنون با مسئولین دستگاه های مربوطه نیز جلسات مشترکی برگزار شده ولی شاهد تاخیر چندین ساله در اجرایی شدن طرح های این مرکز هستیم.
وی ادامه داد: وجود این مرکز به معنی توانمندی فارس در این مباحث است که به رغم موثر بودن مقالات این مجموعه در دنیا مسئولین استان بازهم به این بخش مهم بی توجه هستند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای پرندگان دانشگاه شیراز با اشاره به میزان تلفات در واحدهای مرغداری گفت: متوسط میزان تلفات در واحدهای مرغداری دنیا حدود پنج درصد است که این رقم در استان و کشور بالغ بر 20 تا 15 درصد ارزیابی می شود که اکثر این تلفات به دلیل بیماریهایی از جمله آنفولوآنزا و نیوکاسل است که در اینگونه موارد مصرف کننده بیشتر از دیگران متضرر می شود.
وی یادآور شد: اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه ها تاثیر فراوان در بخش طیور دارد چراکه این صنعت حجم بالایی از سرمایه ثابت و گردشی را که حدود هفت هزار میلیارد تومان است را در کشور به خود اختصاص داده و از طرفی سهم بسیاری در تامین سلامت جامعه دارد که با این طرح شاهد رقابت پذیری و افزایش بهره وری در این صنعت خواهیم بود.
نیلی تصریح کرد: با توجه به چنین شرایطی باید به سه موضوع اساسی دقت کرد که شامل شرایط اکولوژی، سیستم ستادی و جلوگیری از تلفات است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای پرندگان دانشگاه شیراز در ادامه سخنان خود در خصوص عدم توجه به توزیع اعتبارت اشاره کرد و گفت: توجه به بحث سیستم ستادی یک اولویت است چراکه بیشترین میزان اعتبارات بخش کشاورزی در سیستم ستادی متوقف می شود در صورتیکه بیشترین حجم تولید در استانهای کشور و به خصوص فارس است که در این راستا کمترین میزان اعتبارات به فارس تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: در صورت تامین بیشتر اعتبارات شاهد افزایش بهره وری و استفاده از تکنولوژی روز خواهیم بود.
نظر شما