به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمد علی اصفهانی شامگاه سهشنبه در دومین گردهمایی مدیران مسئول و سردبیران نشریات علمی حوزوی که در سالن همایشهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد با اشاره به اینکه چند محور اساسی در نشریات حوزه باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد، بیان داشت: استفاده از نویسندگان بین المللی، توجه به مطالبات مقام معظم رهبری در بحث علوم انسانی، راه اندازی تفسیرهایی از قرآن و احادیث، نگاه به امورات بین المللی با دید بازتر از جمله محورهای اصلی در گسترش نشریات حوزه در سطح بین المللی است.
عملکرد نشریات حوزه بسیار کند است
وی با اشاره به اینکه حرکت به سوی رویکرد بین المللی نیاز به تسریع و سرعت بخشیدن به کارها دارد اظهار داشت: هدف، گسترش تفکرات تشیع در جهان است و لازمه این امر حرکت سریع به سوی رویکرد بینالمللی برای جهانی کردن تفکرات تشیع در جهان است که هم اکنون عملکرد نشریات حوزه به کندی پیش میرود و فعالیت ضعیفی دارد.
اصفهانی اضافه کرد: تهاجمهای فرهنگی و روشنفکریهای بیمارگونه که ریشه در خارج از کشور دارد باید شناسایی و به موقع از ورود آنها به کشور جلوگیری شود.
سیستم توزیع و هماهنگی نشریات حوزه ضعیف است
مدیر محصولات پژوهش معاونت پژوهش حوزههای علمیه قم نیز در این جلسه در خصوص مشکلات و موانع پیش روی نشریات بیان داشت: از جمله مشکلات میتوان به ضعف سیستم توزیع و هماهنگ نشریات، خلاء نشریه در برخی زمینههای تخصصی، عدم عضویت در پایگاههای استنادی و محدود شدن ثمره تلاشها در مرزهای داخلی اشاره کرد.
حجت الاسلام مهدی حقی اظهار داشت: فقدان سیستم ارزیابی محتوایی و کیفی نشریات، کمبود نویسنده و ضعف برخی نویسندگان موجود، نبود شاخصها و استانداردهای کمی و کیفی بومی، ضعف اطلاع رسانی مناسب از این نشریات، مشکلات مالی نشریات غیر دولتی و ضعف نیروهای دست اندرکار در زمینههای تخصصی نشریات از قبیل مدیریت نشریات و نویسندگان نیز از جمله مشکلات و موانع موجود پیش روی نشریات است.
وی گفت: میانگین شمارگان نشریات تخصصی حوزه علمیه یک هزار نسخه است و در حال حاضر ۸۴ نشریه در حوزه علمیه فعالیت دارند که تنها شش نشریه موفق به عضویت در کارگاههای استنادی شده است.
مدیر محصولات پژوهش معاونت پژوهش حوزههای علمیه قم در خصوص راهکارهای رفع مشکلات و ارتقای نشریات اظهار داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف برای دست اندرکاران نشریات، اعتبار بخشی به مقالات علمی در نظام حوزه، تاسیس مجلات جدید در مورد نیازهای تخصصی، ارزیابی محتوایی نشریات و درجه بندی مقالات علمی در گزارش سالانه نشریات باید صورت گیرد.
وی ادامه داد: پیگیری جدی ورود نشریات علمی به پایگاههای استنادی معتبر با تعریف مشترک و وحدت رویه، برگزرای نشستهای مستمر مدیران مسئول و دبیران در گروههای تخصصی و طرح دغدغههای مشترک تأسیس خانه نشریات به منظور ارتباط و تعامل مستمر نشریات با یکدیگر و اجرای سیاستهای تشویقی از جمله راهکارهای رفع مشکلات و ارتقای نشریات خواهد بود.
۸۰ نشریه برای حوزه علمیه بسیار کم است
صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه مدیریت در راه اسلامی در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه ۸۰ نشریه برای حوزه علمیه بسیار کم است بر افزایش تعداد نشریات حوزوی تأکید کرد.
حجت الاسلام سید صمصام الدین قوامی بیان داشت: مدیریت به معنی واگذاری و همچنین در رابطه با مدیریت خصوصی سازی امری عقلائی است و تمرکز در مدیریت نیز به نوعی ضد مدیریت است.
در مدیریت باید نظارت صورت گیرد و نه دخالت
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای مدیریت، حمایت و هدایت است اظهار داشت: در راستای مدیریت باید نظارت صورت گیرد و نه دخالت بدلیل اینکه دخالت سبب از بین رفتن انگیزه در میان افراد گروه میشود.
وی با اشاره به اینکه در نشریات حوزوی 6 هدف دنبال میشود بیان داشت: پژوهش محوری، هماهنگی و ایجاد ارتباط بین نشریات، ایجاد وفاق بین بعد سیاست گذاری و بخش عمل، توسعه کمی و کیفی نشریات پیگیری دغدغهها و تلاش برای تامین امکانات از جمله اهداف در نشریات حوزوی است.
شایان ذکر در پایان مراسم از نشریات علمی موفق به اخذ رتبه علمی از کمیسیون نشریات علمی حوزه شدهاند تقدیر به عمل آمد و در حاشیه این گردهمایی نیز نمایشگاه نشریات علمی حوزه جهت بازدید شرکت کنندگان و علاقه مندان دایر شده بود.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر مسئول و سردبیر نشریه قرآن و علم با بیان اینکه نشریات علمی حوزه علمیه باید رویکرد بین المللی داشته باشند بر گسترش هرچه بیشتر تفکرات تشیع در جهان تاکید کرد.
کد خبر 1220295
نظر شما