جواد عرفانیان در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: 65 درصد از مساحت این استان در معرض زلزله با خطرزیاد و 35 درصد در معرض زلزله با خطر متوسط قرار دارد.
وی تعداد گسل های فعال در خراسان رضوی را 22 مورد اعلام کرد و ادامه داد: گسل ها همه مناطق استان را با خطر زلزله مواجه ساخته است.
مدیر کل مدیریت بحران استان خراسان رضوی، مقاوم سازی ساختمانها در شهرها و روستاها را ضروری عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه به طور میانگین سالانه 500 تا600 زلزله در مناطق مختلف خراسان رضوی به وقوع میپیوندد، نباید ساکنان مناطق شهری و روستایی از موضوع مقاوم سازی غفلت کنند.
وی رعایت مقرارت در ساخت و سازها و اصول ایمنی را بهترین راهکار برای پیشگیری از خسارتهای زلزله عنوان کرد و گفت: متاسفانه بخش عمده ای از واحدهای مسکونی مناطق روستایی در برابر خطر زلزله مقاوم نیستند.
وی ادامه داد: در شهرها نیز بساز و بفروشها توجه چندانی به اصول ایمنی در ساخت و سازها نمی کنند.
وی با بیان اینکه در آخرین مورد زلزله به 200 هزار مترمربع تأسیسات عمومی، دولتی و واحدهای مسکونی در سه شهر زاوه، تربت حیدریه و رشتخوار آسیب وارد شد، اظهارداشت: زلزله 8 مرداد ماه گذشته 6 هزار واحد مسکونی در 106 روستای منطقه را کاملا ویران کرد و این درحالی است که زلزله به ساختمانهای مقاوم سه شهر فوق کمترین آسیب را وارد کرد.
وی اضافه کرد: تجربه نشان داده است اگر دست اندرکاران و مردم مقاوم سازی در ساخت وسازها و استحکام بنا را مورد توجه جدی قرار دهند، خسارتهای جانی ومالی ناشی از زلزله بسیار محدود خواهد بود.
عرفانیان در عین حال بر ضرورت نوسازی واحدهای مسکونی روستایی و بافتهای فرسوده تاکید کرد و گفت: با توجه به اختصاص تسهیلات مناسب از سوی دولت برای نوسازی بافتهای فرسوده شهرها و واحدهای مسکونی روستایی، از مردم می خواهیم مشارکت بیشتری در این امر داشته باشند.
یادآور می شود بر اساس اعلام کارشناسان، گسلهای سنگبست، بینالود و شاندیز، گسلهای جنوب مشهد و گسل فعال کشف رود، میتوانند زمینلرزههای 6تا 7 ریشتری برای مشهد ایجاد کنند.
خراسان رضوی جزو شش استان نخست کشور به لحاظ حادثهخیزی است.
نظر شما