به گزارش خبرگزاري مهر، خريد به كلزا از كشاورزان، ارائه تسهيلات ويژه به كلزا كاران از قبيل يارانه و تسهيلات بانكي، تامين نهاده ها و اطلاع رساني مناسب از عمده ترين دلايل استقبال كشاورزان از كشت كلزا بوده است.
اين گزارش مي افزايد: در سال زراعي گذشته با سطح زير كشت 71 هزار هكتار، 105 هزار تن كلزا برداشت شده است كه پيش بيني مي شود با توجه به استقبال كشاورزان در سال زراعي جاري با افزايش سطح زير كشت به 130 هزار هكتار حدود 210 هزار تن كلزا از سطح مزارع برداشت شود.
اين گزارش در ادامه آمده است: استان هاي اصفهان، قزوين، كردستان، گلستان، مركزي و همدان قرارداد كشتي بيش از برنامه پيش بيني شده داشته و استان هاي تهران، زنجان، سمنان، قم، كرمان و يزد تا 80 درصد پيش بيني قرارداد كشت را منعقد كرده اند.
طرح دانه هاي روغني (كلزا و گلرنگ) در راستاي تامين روغن نباتي مورد نياز كشور به عنوان يكي از طرحهاي محوري وزارت جهاد كشاورزي مطرح است و به دنبال كاهش وابستگي 90 درصد كشور به روغن نباتي در يك برنامه 10 ساله مي باشد.
نظر شما