به گزارش خبرنگار مهر، علی ملکیجو در نشست رهآورد سفر هیئت اعزامی مرکز ملی فرش ایران به چین گفت: آمارهای منتشره از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که کشور چین در حال تبدیل شدن به یکی از وارد کنندگان فرش دستبافت ایران است و به تدریج در شمار مشتریان خوب فرش دستبافت ایران قرار خواهد گرفت.
معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران افزود: جستجو برای یافتن بازارهای جدید همواره یکی از دغدغههای اصلی مرکز ملی فرش ایران بوده به طوری که در تدوین استراتژی این مرکز نیز جمعبندی بر این است که برای برونرفت از وضعیت کاهش صادراتی فرش دستبافت که در سالهای گذشته رخ داده است باید بازارهای جدید را شناسایی کرد.
وی تصریح کرد: کشور چین که خود از تولیدکنندگان فرش دستبافت محسوب میشود تا چندی پیش به عنوان یکی از رقبای ایران در این عرصه مطرح بود که فرشهای دستبافت ارزانی را تولید میکرد اما اندک اندک در حال خروج از پروسه تولید و عرضه این کالا است و خود بازار مناسبی برای فرش دستبافت ایران به شمار میرود.
به گفته ملکیجو، مرکز ملی فرش ایران برای اولین بار یارانه حضور تجار و بازرگانان ایرانی را در نمایشگاه دموتکس شانگهای که 2 تا 5 فروردین سال 90 در چین برگزار میشود را به طور کامل پرداخت خواهد کرد که به نظر میرسد بتوان با رایزنیهای صورت گرفته 400 متر فضا در قالب 16 غرفه را در این نمایشگاه به جمهوری اسلامی ایران اختصاص داد.
وی اظهار داشت: نگاهی گذرا به روند صادرات فرش دستبافت چین در فاصله سالهای 2003 تا 2009 میلادی نشان می دهد که صادرات فرش دستبافت چین از 136 میلیون دلار در سال 2003 به 92 میلیون دلار در سال 2008 و 59 میلیون دلار در سال گذشته کاهش یافته است. در این میان آمار سازمان ملل موکد خروج تدریجی چین از بازار جهانی فرش دستبافت است که این روند میتواند به سود فعالان فرش دستبافت ایران تمام شود.
معاون مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: براساس آمارهای بینالمللی ارزش صادرات فرش دستبافت چین در سالهای 2003 تا 2009 به نحوی بوده که خروج چین از بازارهای جهانی را نشان میدهد که البته برخی کارشناسان معتقدند این طرح نمیتواند بیارتباط با رشد اقتصادی و رشد درآمد سرانه چین باشد.
نظر شما