۱۵ دی ۱۳۸۹، ۸:۰۹

نداشتن تفکر اصیل بسیاری از تمدنهای بشری را رو به خاموشی فرو برد

نداشتن تفکر اصیل بسیاری از تمدنهای بشری را رو به خاموشی فرو برد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درمورد نیاز ما به تفکر اصیل گفت: تمدن را تفکر اصیل می‎سازد و ساخته است. چه بسیار از تمدنهای بشری که رو به خاموشی رفتند و علت آن بکار نبستن تفکر اصیل در آن تمدنها بود.

دکتر منوچهر صانعی دره بیدی درمورد اصالت در تفکر به خبرنگار مهر گفت: اصالت در تفکر یعنی اینکه انسان متفکر شرایط فرهنگی زمانه خودش را بشناسد و به اندیشه‏های گوناگونی که در تاریخ تکرار شده‎اند آشنا باشد و از آن اندیشه‎ها که عالیترین اندیشه‏های انسانی هستند اقتباس کند و در نظریات و تأملات خودش بکار ببرد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درمورد نیاز ما به تفکر اصیل همچنین اظهارداشت: ما به تفکر اصیل نیاز داریم برای اینکه تفکر اصیل در مقابل تقلید و روزمر‎گی قراردارد و تمدن را تقلید و روزمره‎گی نساخته است بلکه تمدن را تفکر اصیل می‌سازد و ساخته است. تفکر اصیل به اختراع و تبدیل نظریات و شاداب نگاه داشتن شهروندان تمدن بشری منتهی می‎شود که اگر نباشد انسان را به دست روزمر‎گی و تقلید می‎کشاند و چه بسیار از تمدنهای بشری که رو به خاموشی رفتند و علت آن بکار نبستن تفکر اصیل در آن تمدنها بود.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه درمورد شرایط رشد تفکر اصیل نسبت به چند دهه قبل درجامعه ما نیز گفت: به نظر می‏رسد که در نتیجه ارتباطات بین المللی که امروز در کشور ما نسبت به چند دهه قبل بوجود آمده است آگاهیهای بیشتری بویژه در ذهن جوانان ما بوجود آمده و امید است که شرایط تفکر اصیل درجامعه ما فراهم بشود و راه برای گسترش عقلانیت و خردورزی باز شود و سعادت و عقل و خرد مبنای دستگاه اندیشه را فراهم آورد .
 
این نویسنده ومترجم درپایان یادآورشد: امروز شرایط رشد تفکر اصیل در جامعه ما نسبت به چند دهه قبل فراهمتر شده است.
کد خبر 1224910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha