به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي شوراي شهر تهران،" سكوف" شهردار "آلفن آن در ريين"، سرپرست اين هيات درباره انگيزه سفر خو د به تهران گفت: هلند كشوري است با فرهنگ هاي مختلف ما سعي مي كنيم كه تعامل درستي با اين فرهنگ ها داشته باشيم . حدود يك ميليون نفر مسلمان در هلند زندگي مي كنند و ما تلاش مي كنيم تا فرهنگ اسلامي را بهتر بشناسيم.
وي با اشاره به جمعيت 16 ميليون نفري هلند، گفت: شهرداريهاي هلند جمعيت كمي را نسبت به شهرداريهاي ايران در بر مي گيرند . آمستردام چندين شهرداري دارد، يكي از شهرداريهاي آمستردام كه بزرگترين آنهاست، حدود 700 هزار نفر و كوچكترين آنها يك هزار نفر را در بر مي گيرد. 450 شهرداري در هلند وجود دارد .
شهر آمستردام يك ميليون و 200 هزار نفر جمعيت دارد و تعداد اعضاي شوراي اين شهر 45 نفر است. اكثر اعضاي شوراهاي شهر عضو احزاب سياسي هستند. شهرداران را شوراها بر مي گزيند و حكم آنها از طرف ملكه تفويض مي شود. با وجود اين تشريفات اعضاي شورا مقام دولتي نيستند، آنها شهروندان هستند كه براي شوراي شهر خود، برگزيده شده اند و در هيچ پست ديگري جزء شوراي شهر حضور ندارند.
شهردار "آلفن آن در ريين" از اعضاي شوراي شهر خواست تا امكان ارتباط مستمر بين شوراي شهر تهران و شوراهاي هلند حفظ شود.
در اين ديدار مهندس چمران رييس شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به تاريخچه و وظايف شوراها در ايران گفت: شش سال از تشكيل شوراها در ايران مي گذرد، تشكيل شوراها به همت رييس جمهور سيد محمد خاتمي صورت گرفت. شوراها در اين مدت كوتاه فعاليتهاي چشمگيري را انجام دادند. در دوره آينده بر اساس قانون تعداد اعضاي شوراي شهر تهران از 15 نفر به 31 نفر افزايش مي يابند. بيشتر اعضاي شوراي شهر در اين دوره از ميان دانشگاهيان انتخاب شدند.
دولت در ابتداي تشكيل شوراها با واگذاري وظايف قانون شوراها به آنها موافقت نكرد ، اما در برنامه سوم توسعه حدود 23 وظيفه به شوراها واگذار خواهد شد.
وي افزود: در حال حاضر تهران با مشكلاتي همچون آلودگي هوا و ترافيك، بافت هاي فرسوده مواجه است و شوراي شهر با همكاري شهرداري تهران تلاش مي ند تا با ياري سيستم هاي مدرن حمل و نقل و مشاركت مردمي بر اين مشكلات چيره شود.
همچنين در اين جلسه رسول خادم رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر با اشاره به تشكيل شوراياري ها گفت: شوراي شهر با تشكيل و تقويت شوراي ياري ها تلاش مي كند به مردم محلات نزديك شود. و مشاركت آنان را براي حل معضلات محله جلب كند.
وي افزود: تلاش كميسيون فرهنگي شورا به اين روش استوار بود كه مهندس اجتماعي را زيربناي مهندسي عمران در مسايل شهري قرار دهد كه البته براي نهادينه شدن اين تفكر راه طولاني در پيش است.
خادم با اشاره به جلب مشاركت هاي مردمي گفت: جلب مشاركت هاي مردمي از سه جنبه مختلف نگريسته مي شود، اول مشاركت سرمايه گذاري كه نگاهي انتفاعي به پروژه هاي شهري دارد. دوم گروههاي غير دولتي و سوم مشاركت شوراياري ها كه نگاهي غير انتفاعي دارند. تمام تلاش مديريت شهري تهران اين است كه اين مشاركت ها را صحيح و درست جلب كند.
اعضاي هيات هلندي و اعضاي كميسيون فرهنگي كه در اين جلسه حضور داشتند اظهار اميدواري كردند تا زمينه آموزش نيروي انساني و تبادل كارشناس در مسايل مختلف مديريت شهري با يكديگر همكاري كنند.
نظر شما