به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری امروز در پیش خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به گذشت 20 روز از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به عنوان یک تصمیم بزرگ و تاریخی برای بهبود وضع اقتصادی ایران، از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، حمایتهای دولت و همراهی و مشارکت مردم، بخش خصوصی و اصناف به عنوان مهمترین دلایل موفقیت اجرای این طرح یاد کرد و گفت: پیش بینی می شود با اجرای کامل هدفمند سازی یارانه ها، شاهد شکوفایی اقتصاد، بهینه سازی در تولید و تجارت، اشتغالزایی بیشتر، کاهش مصرف انرژی، حذف قاچاق و تغییر رفتار مصرف ایرانیان باشیم.
وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه عدم هدفمند سازی یارانه ها منجر به کاهش بهره وری، نوآوری، خلاقیت و تعطیلی فکرهای پویا در سطح کشور خواهد شد، تصریح کرد: یکی از دستاوردهای اجرای این قانون، اصلاح رفتار اسراف گرایانه در سطح اقتصاد ملی است.
این عضو کابینه دولت با اعلام اینکه ادامه اختصاص یارانه ها به شکل گذشته منجر به کاهش اعتبارات عمرانی و آبادانی کشور می شد، اظهار داشت: در اجرای موفق این قانون تمامی قوای سه گانه به همراه نهادهای اجتماعی و اقتصادی همچون دوران هشت سال جنگ تحمیلی مشارکت قابل توجهی داشته اند.
وی با بیان اینکه برخلاف پیش بینی رسانه های بیگانه اجرای این قانون هیچ گونه بی نظمی اقتصادی و اجتماعی در سطح کشور ایجاد نکرده است، تاکید کرد: تمامی فعالیتها با آرامش در حال انجام است و این روند تداوم خواهد داشت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پیش تر برخی از کارشناسان خارجی اجرای قوانینی همچون هدفمند سازی یارانه ها را در کشور در گرو وجود ثبات سیاسی و اقتدار اجتماعی عنوان می کردند، بیان داشت: اعترافات این روزهای رسانه های بیگانه شنیدنی است، چراکه اجرای موفق قانون هدفمندی یارانه ها حاکی از وجود ثبات سیاسی بالا و پایداری اجتماعی قابل توجه در ایران است.
اطلاع رسانی درباره بستههای حمایتی کافی نبود
غضنفری در ادامه با بیان اینکه در کارگروه طرح تحول اقتصادی ابعاد مختلف اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت، اظهارداشت: در این کارگروه محور اصلی تصمیمات در سه قالب است که چگونگی باز توزیع مبالغ یارانه ها به حساب مردم یکی از این محورها است.
وزیر بازرگانی از تدوین سناریوهای نهایی اصلاح قیمت حاملهای انرژی، آرد ، نان و گندم به عنوان یکی دیگر از رئوس سه گانه در کارگروه طرح تحول اقتصادی یاد کرد و افزود: تدوین بسته های حمایتی در بخش صنایع، کشاورزی، حمل و نقل و بازرگانی از دیگر محورهای این کارگروه است که به نظر می رسد اطلاع رسانی کافی در این رابطه انجام نشده است.
وی از اختصاص بسته های حمایتی دولت در قالب تسهیلات بلند مدت برای خروج تکنولوژی ها و ماشین آلات فرسوده در بخشهای مختلف خبر داد.
آغاز ذخیره سازی کالا برای مدیریت بازار شب عید
به گزارش مهر، این عضو کابینه دولت یکی از ماموریتهای حوزه بازرگانی برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را ذخیره سازی کالاهای اساسی اعلام کرد و ادامه داد: این فرایند با مشارکت بخش خصوصی، اتحادیه ها و اصناف به شکل مطلوبی انجام شده به طوری که در شرایط فعلی کشور از ذخیره مطلوبی برای برخی از کالاها در بازار و انبارهای دولت برخوردار است.
این مقام مسئول با اشاره به راه اندازی سامانه هایی برای رصد لحظه ای بازار مصرف، تاکید کرد: دولت از طریق این سامانهها به صورت لحظه ای می تواند از قیمت کالاها باخبر شده و برای کاهش قیمت ها تصمیم گیری می کند.
غضنفری با بیان اینکه ذخیره سازی برخی کالاهای اساسی برای مدیریت بازار شب عید آغاز شده است، گفت: همچنین به منظور عرضه کافی و با قیمت مناسب کالا برگزاری نمایشگاههای فصلی پیش بینی شده است.
وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هیچ گونه تلاطمی در بازار شکل نگرفته است، خاطر نشان کرد: به نظر می رسد فشار برخی از رسانه های بیگانه برای شکست قانون هدفمندی یارانه ها نافرجام مانده است.
وی با تاکید بر اینکه تا پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هیچ گونه امکان رقابت برای بخش خصوصی در بازار گندم، آرد و نان در سطح کشور وجود نداشت، تصریح کرد: در این ایام دولت همواره باید به دنبال مبارزه با رانت خواری و قاچاق بود اما با اجرای این قانون فضا برای فعالیت بیشتر بخش خصوصی در این تجارت فراهم شده است.
تعبیر بخش خصوصی ؛ از زندان آزاد شدیم
به گفته غضنفری، بهینه سازی و حذف هزینه های اضافی تولید و تجارت، اشتغالزایی، کاهش اتلاف سرمایه های ملی و اصلاح رفتار اسراف گرایانه در مصرف منابع از مهمترین دستاوردهای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها است.
این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه در 20 روز نخست اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مصرف حاملهای انرژی 10 تا 20 درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: همچنین در این مدت قاچاق سوخت و تولید ضایعات نان کاهش یافته است.
وی با اعلام اینکه به طور متوسط سالانه 15 هزار میلیارد تومان گردش مالی در فرآیند تولید، خرید و فروش و عرضه گندم، آرد و نان وجود دارد، اظهار داشت: در بخش گندم 4 هزار میلیارد تومان، در بخش آرد 5 هزار میلیارد تومان و در بخش نان 6 هزار میلیارد تومان گردش مالی برقرار است.
وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه اگر 10 درصد در تولید ضایعات آرد و نان صرفه جویی حاصل شود، سالانه 1500 میلیارد تومان منابع ملی حفظ و صیانت خواهد شد، تاکید کرد: برخی فعالان بخش خصوصی از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به عنوان آزادسازی فعالان بخش خصوصی از یک زندان یاد کرده است.
نظر شما