به گزارش خبرگزاری مهر، سحابی خرچنگ یکی از شناخته شده ترین اجرام نجومی در آسمان است که به ویژه به دلیل انتشار ثابت تشعشعات خود مورد توجه است.
سحابی خرچنگ یکی از کوچکترین اجرام آسمانی است که در طول تاریخ انسانها با آن آشنا بودند این سحابی باقیمانده انفجار یک ابرنواختر است که منجمان چینی در سال 1054 بعد از میلاد آن را رصد کردند.
امروز در مرکز این سحابی هسته یک ابرنواختر باقیمانده است. به این هسته، ستاره نوترونی یا اخترنما گفته می شود.
اکنون گروهی از دانشمندان آژانس فضایی ایتالیا با کمک ماهواره AGILE موفق شدند یک لامپ غیرمنتظره از پرتوهای گامایی را که از این سحابی ساطع می شود شناسایی کنند. این لامپ پرتو گامایی تئوریهای فعلی شتاب ذرات را به چالش می کشد.
این تیم ارزیابی کرد که الکترونهای مسئول لامپهای پرتوهای گامایی انرژی معادل هزار ترا الکتروولت و یا بیشتر دارند. این انرژی حدود 100 برابر بیشتر از انرژی است که پروتونها در برخورد دهنده بزرگ ذرات (LHC) در سرن می توانند در طول حداکثر برخوردهای خود به یکدیگر به آن برسند.
تشعشات تابیده از سحابی خرچنگ به حدی پایدارند که ستاره شناسان از این سحابی به عنوان یک تعریف برای درجه بندی و ارزیابی رصد سایر چشمه های پرتوها در آسمان استفاده می کنند.
این درحالی است که در ماه سپتامبر سال گذشته، ستاره شناسان مسئول ماهواره AGILE آژانس فضایی ایتالیا به سرپرستی "مارکو تاوانی" موفق شدند یک منبع قوی از پرتوهای گاما را شناسایی کنند که غیرقابل توضیح اند.
به طوریکه در طول هر یک از این تابش ها، علائم تغییرات اخترنمایی که انرژی سحابی را تامین می کند دیده نمی شود.
براساس گزارش ساینس، این دانشمندان معتقدند که در هر سال یک یا دو انتشار شدید از پرتوهای گاما از سحابی خرچنگ تابش می شوند.
نظر شما