۲۴ دی ۱۳۸۹، ۱۰:۱۵

مروری بر 12 سال وعده/

دانشکده داروسازی لرستان از حرف تا عمل

دانشکده داروسازی لرستان از حرف تا عمل

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالیکه سالهاست بحث ایجاد دانشکده داروسازی در استان لرستان به عنوان یکی از مطالبات مهم در این بخش مطرح است اما به نظر می رسد ایجاد این دانشکده تنها در حد حرف باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، با توجه به فعالیت کارخانجات بزرگ داروسازی در استان لرستان اعم از داروهای گیاهی، انسانی و دامی یکی از مطالباتی که از سوی متولیان امر و مردم در این حوزه همواره مطرح بوده ضرورت ایجاد دانشکده داروسازی در لرستان است.

این موضوع تاجایی پیش رفت که بارها برخی از نمایندگان استان لرستان از توافق با وزیر بهداشت و درمان برای ایجاد این دانشکده در لرستان سخن گفتند.

با این اوصاف همچنان به نظر می رسد ایجاد دانشکده داروسازی در استان لرستان به عنوان یکی از قطب های تولید دارو در کشور بیشتر در حد وعده باقی مانده و هنوز گام عملیاتی در این زمینه برداشته نشده است.

برای ایجاد دانشکده داروسازی تنها قول دادن کافی نیست

این در حالیست که معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان معتقد است آنچه تاکنون از ایجاد دانشکده داروسازی در لرستان مطرح شده بیشتر در حد حرف بوده است.

علیرضا آذرگون در سخنانی با اشاره به روند ایجاد دانشکده دارو سازی در این استان اظهار داشت: برای ایجاد دانشکده دارو سازی در لرستان تنها قول دادن کافی نیست.

وی با تاکید بر اینکه برای ایجاد دانشکده دارو سازی در لرستان باید زیرساختها و پایه های مناسب ایجاد شود، خاطر نشان کرد: این در حالی است که برای ایجاد این دانشکده در لرستان 12 سال تنها صحبت شده است.

12 سال حرف برای ایجاد دانشکده داروسازی لرستان!

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با بیان اینکه در 12 سال اخیر صحبت های فراوانی برای ایجاد دانشکده دارو سازی در لرستان زده شده است عنوان کرد: صحبت های زده شده در زمینه ایجاد دانشکده داروسازی باید جنبه عملیاتی پیدا کند

وی با تاکید بر اینکه باید پیش شرط های لازم در این حوزه برای احداث این دانشکده فراهم شود، افزود: موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ایجاد دانشکده دارو سازی در لرستان ضروری است.

آذرگون با اشاره به دیگر مراحل اجرایی احداث این دانشکده در لرستان، یادآور شد: همچنین برای ایجاد این دانشکده در استان باید متخصص های لازم در این حوزه نیز جذب شوند.

رقابت 5 استان برای ایجاد دانشکده داروسازی

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به رقابت پنج استان دیگر برای ایجاد دانشکده دارو سازی در آنها خاطر نشان کرد: استانی که به از لحاظ علمی و زیرساختی شایستگی لازم را داشته باشد دانشکده دارو سازی در آن ایجاد می شود.

آذرگون با اشاره به اقدامات صورت گرفته دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه ایجاد دانشکده دارو سازی در این استان عنوان کرد: این دانشگاه در راستای ایجاد این دانشکده دارو سازی اقدام به فراخوان برای جذب متخصص دستیاری دارو سازی در استان کرده است.

عضو کمیسیون بهداشت: توافق با وزیر برای احداث دانشکده داروسازی در لرستان

این سخنان معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در حالی مطرح می شود که پیش از این نماینده مردم پلدختر در مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از توافق با وزیر بهداشت و درمان برای احداث این دانشکده در لرستان خبر داده بود.

علی کائیدی ایجاد دانشکده داروسازی را یکی از مطالبات جدی در این حوزه ارزیابی کرد و یادآور شد: در حال حاضر این استان توانایی تامین 75 درصد هیئت علمی مورد نیاز برای راه اندازی دانشکده داروسازی را دارد.

این در حالیست که هم اکنون کارخانجات دارویی اکسیر و داملران که از جمله واحدهای تولیدی برتر در زمینه تولید دارو در کشور به شمار می روند در استان لرستان فعالیت دارند. همچنین با توجه به صدور چهار مجوز جدید در زمینه احداث کارخانجات داروسازی در استان لرستان، این استان در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین قطب های تولید داروی کشور است.

ایجاد دانشکده داروسازی در لرستان توجیه کافی دارد

معاون برنامه ریزی استانداری لرستان در این رابطه با اشاره به پیگیریهای لازم برای احداث دانشکده داروسازی در این استان، یادآور شد: موضوع احداث این دانشکده در استان لرستان هم در دور اول سفر هیئت دولت و هم در دور دوم سفر مورد طرح قرار گرفته است.

محمد رضا ملکی راد خاطر نشان کرد: در صورتیکه عملیات اجرایی چهار کارخانه داروسازی صدور مجوز شده آغاز شود توجیه کافی برای احداث دانشکده داروسازی در این استان خواهیم داشت.

این سخنان در حالی مطرح می شود که در حال حاضر کارخانجات داروسازی اکسیر بروجرد به عنوان تنها تولید کننده انسولین و گاما ایمونکس در کشور به عنوان فعالترین کارخانه داروسازی در حوزه صادرات دارویی کشور و لرستان محسوب می شود. از سوی دیگر کارخانه داروسازی داملران بروجرد نیز به عنوان فعالترین کارخانه داروسازی در حوزه تولید داروهای حیوانی در سطح کشور مطرح است.

همچنین مطابق آمار اعلام شده از سوی گمرک استان لرستان در طول 9 ماه نخست سالجاری بیشترین صادرات استان لرستان به لحاظ ارزش دلاری مربوط به داروهای انسانی و دامی بوده است.

به هر حال به نظر می رسد با توجه به ظرفیت های بالقوه موجود در استان لرستان به لحاظ فعالیت کارخانجات دارویی به عنوان یکی از بسترهای ایجاد دانشکده داروسازی باید وعده های مسئولان در راستای تحقق این مطالبه دیرین رنگ عملیاتی به خود بگیرد و گام های جدی تری در این زمینه برداشته شود.

کد خبر 1230975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha