به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی محمدنجار در سخنرانی اولین همایش NGOهای کاهش تقاضای مواد مخدر کشورهای عضو اکو با بیان اینکه کاهش تقاضا یکی از مهمترین راههای مبارزه با مواد مخدر است گفت: متاسفانه کشت و تولید مواد مخدر در کشورهای عضو اکو خسارات مادی و معنوی را به این کشورها وارد کرده است.
وی با نگرانی از افزایش تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و ایران گفت: متاسفانه در ایران با خطر تغییر نوع مواد مخدر روبرو هستیم.
وی افزود: ایران از اعضای سازمانهای مردم نهاد اکو میخواهد تا با اتخاذ استراتژی متوازن مقابله با عرضه و تقاضا را انجام دهد و از هرگونه افراطی گری در مورد NGOها را منع میکند.
نجار اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با اهدای 3 هزار و 600 شهید و 12 هزار جانباز و همچنین هزینههای سنگین در راه مبارزه با مواد مخدر خسارات سنگینی را متحمل شده است. از این رو ایران در این زمینه از تجربیات بسیار گرانبهایی برخوردار است که در این همایش این تجربیات به سازمانهای مردم نهاد کشورهای عضو اکو منتقل میشود.
وی گفت: ایران در واگذاری فعالیتهای مبارزه با مواد مخدر به بخش غیردولتی پیشتاز بوده است به نحوی که 70 درصد از کل درمان و کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد در اختیار NGOها است و هم اکنون 800 NGOدر امر مبارزه و درمان مواد مخدر در ایران فعال هستند.
وزیر کشور ضمن اعلام حمایت همه جانبه ایران از شبکههای NGOهای عضو اکو اعلام کرد: سازمانهای مردم نهاد به عنوان شاه بیت مبارزه مردمی با مواد مخدر باید این مبارزه را در داخل خانوادهها ببرند و خانواده سدی در برابر مبارزه با مواد مخدر قرار بگیرد.
محمدنجار از NGOها درخواست کرد تا مبارزه با مواد مخدر را سیاسی نکرده و از سازمان ملل خواست تا ارتباط موثری با NGOها برقرار کند.
در ادامه این همایش ایوبی رئیس موسسه فرهنگی کشورهای عضو اکو با ابراز تاسف از کشورهای جاده ابریشم گفت: نباید بگذاریم که غزنه و بلخ افغانستان و کشور فردوسی و حافظ و سعدی و رودکی مورد هجوم قاچاقچیان مواد مخدر قرار بگیرند.
وی افزود: امروز دنیا کشورهای عضو اکو را به عنوان کشورهای خطرناک نگاه میکند که این مایه تاسف است ولی پتانسیل NGOها میتواند این نگاه را تغییر دهد.
نظر شما