۳۰ مهر ۱۳۸۳، ۱۳:۲۱

رئيس جمهور در روز ملي صادرات :

گاهي در فرصت سوزي كارهاي بزرگي كرده ايم // ادامه جريان توسعه صادرات نيازمند تامين امنيت صادر كننده و توليد كننده است

سيد محمدخاتمي رئيس جمهور با اشاره به اينكه گاهي در فرصت سوزي كارهاي بزرگي انجام مي دهيم گفت: بايد بجاي بسياري از دعواهايي كه ناشي از توهمات است به فكر كشور و امكانات و ارتقاء جايگاه ايران در عرصه بين المللي باشيم زيرا كه كشورمان اين استعداد را دارد.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، رئيس جمهور در مراسم روز ملي صادرات با تاكيد براينكه يكي از حوزه هايي كه دولت مي تواند به آن افتخار كند دستاوردهاي عرصه صادرات  غيرنفتي است گفت: آنچه كه در اين راستا پيش آمده يك تصادف نبوده است، پيش از انقلاب استراتژي اقتصادي كشور واردات بود و در دو دهه اول انقلاب يا كمتر استراتژي جايگزيني واردات بود و آنچه در برنامه سوم اعلام شد جهش صادراتي يعني رفع موانع صادراتي و ايجاد تشويق ها براي گسترش صادرات بود .

رئيس جمهور با تاكيد دوباره بر اينكه آنچه در عرصه صادرات اتفاق افتاد حاصل برنامه ريزي بود به تحولات قيمت ارز اشاره كرد و گفت: قرار براين بود كه در برنامه هر ساله قيمت ارز رشد داشته باشد و در مقابل اين رشد دولت مكلف بود كه قيمت را تعيين كند اما تلاش دولت اين بود كه اگر بتواند قيمت ارز را كاهش دهد و اگر نتواند ثابت نگه دارد و با توجه به اين تحولات در حال حاضر بايد نرخ ارز 2100 تومان باشد كه دولت تحمل كرد و طي دو سه سال گذشته ارز را با نوسان بين 790 تا 880 تومان نگه داشته است دراين شرايط از يك سو درآمد دولت كم شد و از طرف ديگر براي صادركننده اين نگراني پيش آمد كه آيا با كاهش قيمت ارز مي توان كاري كرد.

وي اضافه كرد: دولت براي رفع اين مشكلات تدابير ويژه اي را اتخاذ كرد و هرساله در بودجه دولت ميلياردها تومان براي اين مسئله در نظر گرفته شد. رئيس جمهور با اشاره به اينكه امسال نيز هزار ميليارد ريال به عنوان جايزه صادراتي در نظر گرفته شده كه طي چند ماه باقيمانده سال به صادركنندگان خواهيم داد.

خاتمي گفت: با وجود تورم بالايي كه در كشور وجود دارد، نرخ سود تسهيلات و اعتبارات در كشور بالاست گرچه دولت هر ساله 1 درصد آن را تخفيف داده است و تصميمي هم كه در روزهاي اخير گرفته شد اين بود كه براي سال 84 بين 5 تا 6 درصد از اين سود را خود دولت تقبل كند.

وي همچنين اعلام كرد كه حساب ذخيره ارزي مصوب كرد كه براي وارد كردن مواد و امكانات لازم براي توليد جهت صادرات امكاناتي در خدمت صادركنندگان قرار گيرد، كه حاصل اين كارها اين است كه در سال 76؛ 8/2 ميليارد دلار ارزش صادرات بود و در سال 82 از مرز 6 ميليارد گذشت كه نسبت به سال 81 ؛ 31 درصد رشد داشته است.

خاتمي ادامه داد: امروز بيش از 60 درصد سهم صادرات غيرنفتي ما مربوط به صنعت و معدن است و سهم 18 درصدي بخش كشاورزي در سال 81 به 2/25 درصد در سال 82 رسيده است و 5/1 درصد سهم معدن به 6/3درصد رسيده است كه تركيب اميدوار كننده اي است.

رئيس جمهور با اشاره به ديگر دستاوردهاي بخش صادرات غيرنفتي گفت: در اين راستا بازارهاي هدف ما افزايش يافته و هر ساله ده ها پنل جديد كالا وارد عرصه صادرات مي شود. خاتمي تاكيد كرد كه براي داشتن صادرات پويا و پايا نيازمند تشكلهايي هستيم كه با درك شرايط بتوانند فعال شوند كه خوشبختانه از 11 موردي كه بوده اين تشكلها به 95 درصد در سطح استاني رسيده اند.

وي همچنين افزايش خدمات فني مهندسي را نيز از ديگر موارد افتخار عرصه صادرات غيرنفتي دانست و گفت: من وقتي در كشورهاي مختلف حضور پيدا ميكنم و فرزندان شايسته شما را مي بينم كه با آگاهي و علم خدمات فني و مهندسي به ديگران ميدهند و درعرصه رقابت با شركتهاي خارجي برنده هستند دچار غرور مي شوم.

خاتمي در ادامه گفت: در سال 82؛ 530 ميليون دلار خدمات از ايران صادر شده است يعني 5/106 درصد نسبت به سال 81 بوده است و اين مسيري است كه همچنان ادامه خواهد يافت و اين جهش اميد ما را به آينده درخشان تر مي كند.
وي تصريح كرد با توجه به تمام اين موفقيت ها طبق آمار سال 2002 سهم ايران از تجارت جهاني 44/0 درصد بوده و اگر فقط كالاهاي غيرنفتي را در نظربگيريم سهم ما تنها 07/0 درصد است كه اين مقدار در برابر عظمت و امكانات ايران واستعدادهايي كه در كشور وجود دارد بسيار كم است.

رئيس جمهور با تاكيد براينكه ما گاهي در فرصت سوزي كارهاي بزرگي انجام مي دهيم گفت: بايد بجاي بسياري از دعواهايي كه ناشي از توهمات است به فكر كشور و امكانات و ارتقاء جايگاه ايران در عرصه بين المللي باشيم زيرا كه كشورمان اين استعداد را دارد.

خاتمي همچنين تاكيد كرد: براي ادامه راه جريان توسعه صادرات بايد اصلاح قوانين و مقررات ، ايجاد امنيت براي توليد كننده و صادركننده در كشور و در واقع تحول و تغيير در فرهنگ جامعه ما در عرصه اقتصادي و نيز تلاش براي بالابردن بهره وري دست يابي به كيفيت بيشتر كه بتوان در جهان و در بازارها رقابت كرد و سرمايه گذاري روي نيروي انساني و امكانات مادي براي توليد را سرلوحه قرارداد.

کد خبر 123233

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha