به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه اولین هماندیشی جوان و رادیو با حضور محمدحسین صوفی معاون صدای سازمان صدا و سیما، بهنام احمدپور مدیر رادیو جوان، باقر ساروخانی استاد دانشگاه، مدیران و برنامهسازان صبح امروز 27 دی در سالن کوثر ساختمان اداری سازمان صدا و سیما برگزار شد.
بهنام احمدپور، مدیر رادیو جوان در ابتدای این نشست با اشاره به هدف هماندیشی جوان و رادیو گفت: این هماندیشی با هدف پیوند و ارتباط بین رادیو و حوزهعلمی و پژوهشی در دانشگاهها برگزار شد. برای برپایی این هماندیشی جلسات متعددی از تیربرگزار کردیم و تا به امروز توانستیم طبق برنامهریزی جلو برویم. در ارتباط با این هماندیشی هم کارگاههای خوبی برای برنامهسازان برگزار شد که با استقبال آنها رو به رو شد.
وی در ادامه افزود: در این هماندیشی بهره بردن از ایدههای جذاب برای برنامهسازی جوانان مورد بررسی قرار گرفت و اینکه برنامهسازان در این شبکه باید با چه تفکری کار کنند. همچنین در این هماندیشی به موضوعهایی همچون رادیو آرمانی، انتظارات جوانان از رادیو، رادیو دین و اخلاق، زبان جوانی در رادیو، زمینه ارتقا و رشد رادیو ... پرداختیم.
محمدحسین صوفی، معاون صدای سازمان صدا و سیما در ادامه این نشست گفت: برگزاری این هماندیشیها اقدام مثبتی است، چرا که با تبادل افکار میتوانیم شاهد ارتقای برنامهها باشیم و محصول این تفکرات را در برنامهها مشاهده کنیم. ما در کشوری زندگی میکنیم که نزدیک به 45 میلیون جوان داریم. بنابراین شبکه اختصاصی رادیو جوان باید برای این جوانان برنامههای مناسب تولید کند.
وی با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری گفت: ایشان تاکید کردند که هویت جوانان در دوره جوانی شکل میگیرد. بنابراین ما باید تمام تلاش خود را برای مخاطب جوان داشته باشیم. البته رادیو جوان فقط مخاطب جوان ندارد و گروههای اجتماعی مختلفی شنونده برنامههای رادیو جوان هستند.
معاون صدا خاطرنشان ساخت: رادیو جوان، شبکهای با قدرت نفوذ و فراگیری زیادی است که مسئولیت سنگینی هم بر عهده دارد. بنابراین این شبکه باید همیشه تحولآفرین و خستگیناپذیر باشد و باید از فرصت طلایی استفاده ببرد. در بحث برنامهریزی و سازماندهی آموزش، رسانه به ویژه رادیو نقش موثری دارد. به همین دلیل در رادیو جوان توجه به مخاطبان اهمیت زیادی دارد، چرا که در هر جامعهای بحث جوان همیشه مورد بررسی قرار گرفته و ما هم باید به دنبال آموزش راهکارهای بهتر برای زندگی به آنها باید باشیم.
صوفی ادامه داد: بنابراین رادیو جوان مسئولیت سنگینی بر دوش دارد و باید از ظرفیتها نهایت استفاده را ببرد و واقعاً شعار این هم اندیشی "شنیده میشوید" زیبا است. این هم اندیشی دو هدف اصلی را تعقیب کرد. 1- ایجاد پیوند بین جامعه دانشگاهی و علمی و برنامهسازان رادیوجوان و 2 - گسترش تعاملات میان برنامهسازان و مخاطبان جوان. ما باید به دنبال بازتاب باشیم تا بتوانیم برنامههای مناسب تهیه و پخش کنیم.
وی یادآور شد: اگر پیوند ارگانیک ایجاد نشود به مکانیسم بیروح تبدیل میشویم. در این هماندیشی مقالات خوبی نیز ارائه شد که با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و بر اساس امید، آگاهی، دین و اخلاق بود. تحول در برنامههای رادیو جوان کاملاً محسوس است. البته برای حفظ ارزشها و باورها اصول چند توصیه دارم.
معاون صدا اشاره کرد: در این شبکه باید ضمن حفظ تنوع برنامهسازی، اصول شرعی و اخلاقی نیز رعایت شود. تکامل و رشد معنوی جوانان تقویت شود. گویندگان و نویسندگان در این شبکه باید به زبان جوانی صحبت کنند، اما باید محدودیتها را رعایت کنند. باید جوانان را امیداور کرد و این کار باید هوشمندانه انجام شود و نه با سیاهنمایی. زبان جوانان، زبان شاد، مفرح و امید است و باید این مسائل در نظر گرفته شود.
صوفی در پایان افزود: همچنین باید به نقش والدین در ارائه راهکار به جوانان بیشتر بپردازید. علاوه بر آن در زمینه اعتیاد هم باید برنامههای مناسب تهیه و پخش شود.
در ادامه این هماندیشی باقر ساروخانی استاد دانشگاه درباره رادیو و چشماندازهای نو صحبت کرد. او در این مراسم گفت: کار بزرگ شما تربیت نسلها و انتقال ارزشها است. دیگر آموزش در انحصار دانشگاهها نیست و شما هستید عمق مطالب را به مخاطبان منتقل میکنید. برخی صاحبنظران اعلام کردند که رسانهها معماران هستند. مخاطبان دنیا را از نگاه شما نگاه میکنند، بنابراین مسئولیت دشواری بر عهده دارید.
در ادامه این مراسم مقالاتی نیز ارائه شد. همچینن بعد از رونمایی از آرم جدید رادیو جوان اسامی برگزیدگان و تقدیریها بدین ترتیب اعلام شد.
در بخش پژوهشگران برتر:
1- نرجسالسادات صالحی، 2- لیلا اخوان تویسرکانی، 3- علی حاجی محمدی، 4- حمید گنجایش و 5- رضا قربانی.
در بخش مقالات تقدیری:
1- عهدیه دوراندیش، 2- علی رضایی، 3- رامین چابکی، 4- مجید غلامی و 5 - علی کریمی.
نظر شما