پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲ بهمن ۱۳۸۹، ۱۶:۳۸

ریشه بسیاری از قوانین و مقررات مبتنی بر اخلاق است

ریشه بسیاری از قوانین و مقررات مبتنی بر اخلاق است

تبریز - خبرگزاری مهر: دبیر منطقه هفت کمیسیون حقوق بشراسلامی گفت: در حقوق کنونی، ریشه بسیاری از مقررات و قوانین حقوقی مبتنی بر اخلاق است و حقوق نمی تواند در وضع قواعد، اخلاق را نادیده بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، وحید کاظم زاده در نشست «جامعه اخلاقی و حقوق بشر» با اشاره به اینکه بر پایی نظم اخلاق مدار در جامعه انسانی و درونی شدن ارزش‌های اخلاقی از اهداف پیامبران و ائمه اطهار است، گفت: داشتن قواعد اخلاقی در قوانینی همچون منشور حقوق بشر و آیات و روایات مختلف نشان می دهند که اخلاق همواره مورد توجه همه ملل و فرهنگ‌ها بوده است.

وی با اشاره به اینکه گفتگوهای بشر در طول تاریخ نشان می‌دهند که جوامع بشری بر اخلاق تاکید بسیاری داشته‌اند، افزود: جایگاه اخلاق در زندگی افراد و نقش آن در راهنمایی انسان‌ها، گره‌گشایی از مشکلات آنها و پیوند و تناسب آن با اندیشه حقوق بشر از جمله اهدافی است که سبب شده است تا چنین نشست هایی برگزار شود.

کاظم زاده با اشاره به اینکه قواعدی که در حقوق بشر تدوین شده، بر توجه به اخلاق نیک تأکید می کند، افزود: این موضوع نشان می دهد که اخلاق و حقوق بشر از یکدیگر بی نیاز نبوده و برای استمرار و تحکیم حقوق انسانی، بایستی در کنار هم باشند.

مدیرعامل موسسه جامعه اخلاقی و حقوق بشر نیز در این جلسه تاکید کرد: جامعه ای اخلاقی است که آن جامعه مدافع عدالت، صلح ، حقوق بشر و مردم سالاری باشد.

محمد امجد با اشاره به وصایای امیرمومنان علی(ع) به فرزندش امام حسن مجتبی(ع) افزود: فرزندم خودت را معیار و میزان رفتارهایت با دیگران قرار بده و آنچه بر خود می پسندی بر آنان نیز روا دار و از هر آنچه بیزاری بر آنان روا مدار.

وی با اشاره به اینکه آدمیان به نحو شهودی خیر و شر و نیک و بد برخی امور و رفتارها را در می یابند، افزود: انسانها به همان اندازه که خویشتن دوست هستند، دیگر دوست نیز هستند و دیگر دوستی به همان اندازه در ابناء بشر طبیعی است که خود دوستی و همین صفات و تشابهات طبیعی در میان نوع بشر موجب تمدن و مدّنیت در میان این نوع از انواع شده و موجبات بقا و پیشرفت آنان را فراهم ساخته است .

وی با اشاره به اینکه حکومت مبتنی بر قانون، اخلاقی است و حکومتی که مبتنی بر قانون نباشد غیراخلاقی است، افزود: از این رو فرد اخلاقی "خودگردان"، که تحت حاکمیت قانون مطلق اخلاقی است که خود به نحو شهودی و وجدانی آن را دریافته است، می تواند و باید در هر گونه جامعه و فرهنگ و نظم و سامان سیاسی که خواه یا ناخواه عضوی از آن است ناقد وضع موجود در راستای بهبود نسبی وضعیت همگِنان و جهت گیری و جهت دادن خود و دیگران به سمت وضع مطلوب باشد.

استاد برجسته حقوق بشر با اشاره به اینکه انسان اخلاقی خودگردان اصل زرین اخلاق را معیار نقد هرگونه جامعه و قدرت و الزامی می داند که فراتر از احکام، خواست ها، آرمان ها و حقوق و آزادی های فرد و افراد تحقق یافته و یا تداوم می یابد افزود: پیش شرط اعلان رضایت و یا عدم رضایت فرد اخلاقی از روند امور جامعه و نقد قوانین موضوعه و الزامات معطوف به قدرت دولت ها، احترام متقابل شهروندان و دولت به پیمان حقوق بشر بالخصوص حق تعیین سرنوشت و حقوق و آزادیهای شهروندی منبعث از آن است.

کد خبر 1237455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha