به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، علی محمد آزاد یکشنبه شب در جلسه شورای برنامه ریزی سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس امور تلفیق و برنامه آمایش و توسعه منطقه ای و رئیس امور مجلس و هماهنگی استان ها حوزه معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری برگزار شد اظهار داشت: این استان به دلیل برخورداری از توانمندیها و ظرفیت های بالقوه طبیعی، اقلیمی، دریایی و جغرافیایی به عنوان دروازه طلایی کشور نیازمند تغییر نگاه ملی است.
وی گفت: قابلیت های این استان به گونه ای است که با تکمیل زنجیره توسعه در برنامه پنجم توسعه بخش مهمی از نیازهای کشور را تامین می کند.
وی افزود: خاک حاصلخیز، نیروی انسانی کارآمد، مرزهای گسترده آبی، دسترسی به آب های آزاد، معادن غنی طلا، شرایط اقلیمی متنوع چهار فصل، قرار گرفتن در کریدور شمال به جنوب اقتصاد جهان و نیز نقطه تلاقی اکو، سیستان و بلوچستان رابه عنوان استان نخست و تاثیرگذار در منافع ملی از سایر استان های کشور متمایز کرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: این استان باوجود خشکسالی های ممتد و محدودیت منابع آبی و سایه شوم گذرگاه ترانزیت مواد مخدر و سرریزشدن ناامنی های آن سوی مرز و زنگار غبار محرومیت در سال های گذشته، بر خلاف تصورات غلط از سیمای واقعی آن با داشتن مردمانی خونگرم، مهمان نواز و قدردان خدمات نظام به عنوان گنجی پایان ناپذیر مایه افتخار کشور محسوب می شود.
وی گفت: با وجود وسعت محرومیت در سیستان و بلوچستان، نظام جمهوری اسلامی طی سه دهه گذشته برای رفع محرومیت این استان با تخصیص هزاران میلیارد ریال تلاش زیادی کرده است.
آزاد افزود: شروع توسعه سیستان و بلوچستان با اجرای پروژه های عظیم زیربنایی راه آهن، گازرسانی، جاده های ترانزیتی، توسعه بنادر و اسکله ها تجاری، فرودگاه ها، طرح های بزرگ کشاورزی، شیلاتی و گذرگاه های اقتصادی بدست توانمند دولت احمدی نژاد کلید خورده است.
وی اظهار داشت: از مهمترین افتخارات نظام و دولت در سیستان و بلوچستان، تاسیس و توسعه 40 مرکز آموزش عالی با 83 هزار دانشجو، تاسیس و توسعه سه دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه بین المللی چابهار می باشد.
استاندار با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری نگاه ویژه ای به سیستان و بلوچستان دارند و همواره دستورات موکد برای رفاه حال مردم و توسعه استان می دهند که جای تقدیر و تشکر دارد، از برخی وزارتخانه ها خواست به اجرای دستورات این دو بزرگوار سرعت بخشیده و گذرگاه های پرپیچ و خم اداری را کوتاه کنند.
وی پیشنهاد کرد دولت به منظور ترغیب و تشویق سرمایه گذاران، خود اقدام به تاسیس و ساخت کارخانه ها، واحدهای صنعتی و تولیدی بزرگ و اشتغالزا در استان کند.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان گفت: در دولت نهم و دهم علاوه بر ساخت 115 کیلومتر بزرگراه و دو هزار کیلومتر راه روستایی در سیستان و بلوچستان بیشترین توجه به دانش آموزان روستایی با ایجاد 185 مرکز شبانه روزی و حذف مدارس کپری شده بطوری که در حال حاضر روستای دارای پنج دانش آموز نیز تحت پوشش سوادآموزی است.
نماینده مردم شهرهای خاش، نصرت آباد و میرجاوه نیز در این جلسه با تقدیر از دولت مهرورز در اجرای پروژه های مهم زیربنایی از جمله گازرسانی، راه آهن، توسعه مدارس و خدمات روستایی بیان داشت: خدمات این دولت که موجب روستازایی و افزایش و توسعه روستاهای کشور شده واقعا افتخار آفرین است.
حمیدرضا پشنگ ریگی گفت: شاخص های امنیت سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استان های کشور برتر است و اکنون بهترین استان را به لحاظ امنیت و وحدت امت اسلامی در جهان داریم.
همچنین نمایندگان اعزامی حوزه معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری، خدمات و قابلیت های سیستان و بلوچستان را ستودند و اعلام کردند با تهیه گزارش ویژه و طرح آن در شورای توسعه محور شرق، تلاش خود را برای تامین نیازمندی های جدی این استان خواهند کرد.
نظر شما