۸ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۴۸

یک محقق صهیونیست اذعان کرد:

پنهانکاری درباره آپارتاید اسرائیل/ سرنوشت آفریقای جنوبی در انتظار ماست

پنهانکاری درباره آپارتاید اسرائیل/ سرنوشت آفریقای جنوبی در انتظار ماست

یک استاد دانشگاه عبری بیت المقدس درباره نظام حاکم بر رژیم صهیونیستی می نویسد که وقتی شما به بروشورهای منتشر شده در اسرائیل نگاه می کنید همه نکات مثبت است، اما آنچه که این بروشورها به آن نمی پردازند آپارتاید حاکم بر این رژیم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "گادی تاوب" (Gadi Taub) در مطلبی که از وی در روزنامه یدیعوت آحارونوت به چاپ رسیده می نویسد: درست پیش از عبور از محل کنترل گذرنامه ها در فرودگاه بن گوریون در آنجا جایگاهی وجود دارد که بروشورهای کوچک قرار داده شده است. این بروشورها اطلاعاتی چشم نواز در باره اسرائیل دارند. این کتابچه ها حاوی قصه های دهان پر کن درباره اسرائیل هستند و گویا می خواهند با استفاده از اینها بتوانند چهره اسرائیل را بهبود ببخشند.

وی در ادامه می نویسد: من در سفرم به نیویورک برخی از این بروشورها را دریافت کردم. من می پذیرم که پاسخ اولیه ام بدبینانه بود. انتظار داشتم "ماسادا"، پرتغال ها را ببینم و "دانیل کنمان" برنده جایزه صلح نوبل و کتاب مقدس و فناروی بالا را ببینم. من ناامید نشدم. روشن است که مقامات وزارت دیاسپورا (یهودیان خارج از اسرائیل) مسئله را می دانند گرچه آنها آشکارا نامی از آن نمی برند.

بروشورها اطلاعاتی از جمله در باره تعداد یهودیان، مسلمانان و مسیحیانی که در اسرائیل زندگی می کنند ارائه می دهند. برای نمونه اینکه امید به زندگی در اسرائیل در بین بالاترین امیدها در جهان است (79 سال برای مردان و 82 سال برای زنان). یا اینکه 97 در صد از ما باسواد هستند. همچنین این بروشورها حاوی اطلاعاتی مختصر در باره تاریخ اسرائیل و دستاوردهای ما در حوزه علم و فناوری است. لیکن افرادی که این بروشورها را نوشته اند بخوبی از مشکل ما خبر دادند مشکل ما کمبود اختراعات یا مکان های تاریخی یا آبیاری با فناوری یا عملیات نجات متحورانه نیست مسئله ما آن چیزی است که بطور روز افزون ما را به انزوا می راند و آن اتفاقی است که آفریقای جنوبی را در پایان دوره آپارتاید گرفتار خود کرد.

این بروشورها هرگز از این سخن نمی گویند که ما متهم به آپارتاید هستیم اما کسانی که آن را نوشته اند به خوبی از آن اطلاع دارند. اینکه دولتی نمی تواند تنها برای یهودیان باشد در حالی که اعراب در پشت راههای بسته بمانند. در این بروشورها درباره دموکراسی اسرائیل، اعلامیه استقلال و حق رای برای همه، بدون در نظر گرفتن دین یا جنسیت آنها و اینکه ما سیستم حقوقی و آزادی دینی داریم همچنین در آن یک صفحه جداگانه به حقوق اقلیت ها و دستاوردهای حاصله در این باره اشاره شده. همه اینها درست! اما تمام بروشوهای جهان نمی تواند یک درصد از خسارات و لطماتی که وزیر خارجه اسرائیل در یک هفته به آن زده جبران کند.

مهمتر از همه اینکه وزیر خارجه ما یک شهرک نشین است. حقیقت این است که تا زمانی که اشغال ادامه دارد اهمیتی ندارد که ما چه مقدار دموکراسی در داخل "خط سبز" داریم و هیچ مشاوره خردمندانه ای در این زمینه به ما کمک نخواهد کرد. اشغال نمی تواند با دموکراسی نادیده گرفته شود و اگر ما از این نکته خلاصی پیدا نکنیم به روز آفریقای جنوبی گرفتار خواهیم شد.

کد خبر 1240880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha