به گزارش خبرگزاری مهر، خبرنگار شبکه الجزیره در گزارشی از بیروت اعلام کرد : جریان 14 مارس تصمیم به تحریم دولت نجیب میقاتی گرفت که برای تشکیل آن تلاش می کند.
چهارده مارسی ها که همچنان در شوک شکست در صحنه سیاسی لبنان و از دست دادن قدرت هستند، تصمیم گرفته اند از هوادارانشان بخواهند در حمایت از دادگاه ترور حریری دست به اعتصاب روزانه در خیابانها بزنند.
موضعگیری 14 مارس پس از آن صورت گرفت که نمایندگان جریان المستقبل به ریاست سعدالحریری، در آغاز رایزنی های پارلمانی نجیب میقاتی، برای حضور در دولت وی چند شرط گذاشتند که مهمترین آن ادامه فعالیت دادگاه ترور حریری و آنچه خلع "سلاح غیر قانونی" می خوانند که اشاره آنها به سلاح مقاومت به رهبری حزب الله است. بر اساس این گزارش، شروط 14 مارس خشم اکثریت جدید پارلمانی را بر انگیخته است.
فواد سنیوره یکی از سران 14 مارس پس از دیدار با نجیب میقاتی اعلام کرد از میقاتی خواسته است موضع خود را در خصوص چندین مسئله و قرار دادن آن در بیانیه وزارتی روشن کند که آیا ارتباط لبنان را با دادگاه بین المللی ویژه ترور رفیق الحریری حفظ و طرح زمان بندی برای جمع آوری سلاح غیر از سلاحی که به سمت اسرائیل نشانه می رود و همچنین سلاح فلسطینی خارج از اردوگاهها وضع می کند.
سنیوره به طور تلویحی به ضرورت خلع سلاح مقاومت که در حزب الله نمایان است، به عنوان مهمترین عامل بازدارندگی در برابر تهدیدها و تجاوزات احتمالی رژیم صهیونیستی اشاره کرده است.
اظهارات میقاتی درباره دادگاه ترور حریری
نجیب میقاتی در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربیه درباره دادگاه ترور رفیق الحریری که اکثریت جدید پارلمانی و اکثر مردم لبنان آن را یک توطئه آمریکایی صهیونیستی برای سلطه بر لبنان می دانند، اظهار داشت : با این دادگاه بر اساس قطعنامه 1757 شورای امنیت عمل می کنیم.
میقاتی درباره اظهارات سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان که گفته بود کشورش دیگر کاری به لبنان ندارد و از آن دست می کشد، افزود : روابط لبنان و عربستان، روابط تاریخی است و عربستان نمی تواند از لبنان دست بکشد.
مامور تشکیل دولت جدید لبنان همچنین در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفته بود برای دستیابی به توافق در لبنان درباره تعامل با موضوع دادگاه ترور حریری تلاش خواهد کرد.
دادگاه ترور حریری مهمترین عامل سرنگونی دولت حریری پسر بود.
میقاتی : شروط 14مارس عملی نیست
در این حال غسان بن جدو مدیر دفتر شبکه الجزیره در بیروت به نقل از منابع نزدیک به میقاتی، درخواستهای فراکسیون المستقبل به رهبری سعدالحریری را غیر عملی توصیف کرده است.
علی حسن خلیل نماینده پارلمان لبنان و معاون سیاسی نبیه بری رئیس پارلمان بلافاصله با انتقاد از شروط سنیوره از او پرسیده است : آیا سلاحی که شما می خواهید جمع آوری شود، شامل سلاحی که چند روز پیش مورد استفاده قرار گرفت و چندین نفر را زخمی کرد، خواد شد.
اشاره حسن به اقدامات خشونت آمیز طرفداران جریان المستقبل در طرابلس در پی مامور شدن میقاتی به تشکیل دولت از سوی میشل سلیمان بود که خیابانها را به صحنه اغتشاشگری خود تبدیل کرده بودند.
تازه ترین اظهارات میشل عون
در این حال میشل عون رهبر جریان ملی آزاد مسیحی یکی از رهبران اکثریت جدید پارلمان لبنان و جبهه حامی مقاومت از احتمال تشکیل دولت تکنوکرات خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد تا نجیب میقاتی بتواند افراد شایسته را در دولت جدید گردهم آورد، زیرا مواضع روشن است.
میقاتی دولت تکنوکرت تشکیل می دهد
میقاتی که به طیف میانه روها وابسته است، گفته است همچنان به مشارکت سعدالحریری در دولت امیدار است، هرچند مامور شدن وی از سوی 14مارس، پیروزی برای حزب الله و جریان 8 مارس قلمداد می شود که میشل عون و نبیه بری از جمله رهبران آن به شمار می رود.
میقاتی اعلام کرده است در صورتی که نتواند همه گروههای سیاسی را در دولت جدید وارد کند، تشکیل دولت تکنوکرات را به تشکیل دولتی با حضور حزب الله و همپیمانانش در 8 مارس ترجیح خواهد داد.
دیدار میقاتی با سفیر آمریکا
به گزارش مهر، الجزیره از دیدار نجیب میقاتی با سفیر آمریکا در بیروت خبر داد؛ در این دیدار میقاتی به "مورا کونیللی" اطمینان داده است دولت وی خواهان روابط حسنه با آمریکا است.
این دیدار دو روز پس از هشدار هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا صورت گرفت که در موضعی مداخله جویانه مدعی شده بود دولتی که حزب الله بر آن مسلط شود می تواند روابط لبنان و آمریکا را تخریب کند.
نظر شما