۱۰ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۰۲

تحلیل بین الملل/

توهم در "دهکده" جایی ندارد

توهم در "دهکده" جایی ندارد

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : روز گذشته در نشست جهانی اقتصاد در داووس اتفاقی افتاد که بی شباهت به اتفاق سال گذشته در این نشست نبود و بار دیگر مجمع جهانی اقتصاد محلی شد برای مشخص شدن دروغ بودن آنچه آمریکا و همپیمانانش درباره ایران در بوق و کرنا می کنند.

روز گذشته شبکه تلویزیونی العربیه برنامه ای را در داووس ترتیب داده بود تا از آن برای بسط طرح "ایران هراسی" آمریکا استفاده کند اما آنچه در نهایت از این نشست بیرون آمد رسوائی آمریکا و رژیم صهیونیستی در آن بود.

روز گذشته در نشست جهانی اقتصاد در داووس سوئیس شبکه العربیه برنامه ای را با موضوع برنامه هسته ای ایران ترتیب داده بود و مهیمانان این برنامه شاهزاده نام آشنای عربستانی "ترکی الفیصل" و "علی باباجان" وزیر خارجه سابق ترکیه و وزیر اقتصاد فعلی این کشور بودند.
 
العربیه برنامه خود را با این پرسش آغاز کرد که "کدامیک برای شما خطرناک تر است ایران مسلح به سلاح هسته ای یا دموکراسی؟" اما خیلی زود این موضوع به سوی تحولات موجود در کشورهای عربی کشیده شد و العربیه نتوانست به هدف اصلی خود که خطرناک نشان دادن برنامه هسته ای ایران بود برسد.
 
در این نشست میهمانان حاضر با صراحت اعلام کردند که آنچه خاورمیانه را تهدید می کند رژیم اسرائیل و زرادخانه هسته ای این رژیم جعلی است و نه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران.
 
العربیه در گذشته نیز چنین کارهایی را انجام داده بود و همسویی آن با سیاست های آمریکا و رژیم اسرائیل موجب شده تا در خاورمیانه به "العبریه" مشهور شود.
 
 

در نشستی که العربیه در داووس ترتیب داده بود، شرکت کنندگان به صراحت بر لزوم  خلع سلاح رژیم صهیونیستی تاکید کردند و "ریچارد هاس" رئیس شورای روابط خارجی آمریکا که در این نشست نیز حضور داشت بر وجود سلاح های هسته ای در نزد رژیم صهیونیستی اعتراف کرد.
 
این برای اولین بار نبود که اسرائیل در داووس رسوا شد و سال گذشته نیز برخورد "رجب طیب اردوغان" با "شیمون پرز" رئیس رژیم اسرائیل و پخش آن از شبکه های متعدد تلویزیونی به جهانیان نشان داد که غرب چگونه با اغماض به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی نگاه می کند.
 
این اتفاق ها هر دو در دهکده ای کوچک در سوئیس رخ داد اما با توجه به پدیده "دهکده جهانی" و با توجه به پیشرفت چشمگیر رسانه ها، هیچ اتفاقی در جهان از دید خبرنگاران و شبکه های متعدد ماهواره ای دور نمی ماند می توان گفت اجلاس هایی همانند داووس که در آن مقام های رسمی کشورهای مختلف بدون محدودیت های مرسوم در دنیای دیپلماسی شرکت کرده و سخن می گویند و مردم عادی و خبرنگاران نیز می توانند بدون دغدغه از آنها سوال کنند مکانی است برای روشن شدن این مطلب که توهم در دهکده جهانی جایی ندارد.
 
در نشست داووس امسال سران ۳۰ کشور به همراه بیش از یک هزار و 400 نفر از مدیران ارشد و کارشناسان اقتصادی و نیز صاحبان صنایع و خبرنگاران متعدد از کشورهای مختلف حضور دارند  و با توجه به نکات ذکر شده، آمریکا و حامیانش نمی توانند همانند آنچه در دنیای دیپلماسی عمل می کنند، اقدام کنند.
 

 
 تصویری از اعتراض اردوغان به جنایت های رژیم صهیونیستی در داووس
 
هدف العربیه چه بود؟
 
به نظر می رسد که هدف از این هجمه تبلیغتی گسترده ایجاد یک فضای ترس در منطقه و احیای پروژه ایران هراسی و در نهایت استفاده از آن بر اساس منافع تل آویو است.
 
یکی از اهداف از دامن زدن به این هجمه آن است تا ابتدا با ایجاد طرح ایران هراسی، کشورهای منطقه خاورمیانه را نگران اقدامات صلح آمیز تهران کنند و بعد با وارد کردن مسئله راه اندازی نیروگاه بوشهر و تکرار ادعاهای نخ نما شده قبلی مبنی بر نظامی بودن فعالیت هسته ای ایران بهره برداری خاص از آن بکنند.
 
فراموش نکنیم که بحث خلع سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی و بررسی زرادخانه هسته ای این رژیم سال گذشته برای اولین بار در دستور کار شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گرفت و منحرف شدن نگاه ها از رژیم اسرائیل می تواند فرصتی را برای سیاستگذاران آن برای اندیشه کردن در مورد آینده فراهم کند.
 
--------------------------------
 عبدالحمید بیاتی 
 
کد خبر 1242149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha