به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی شامگاه شنبه در جمع عزاداران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به نگرانیهای پیامبر(ص) نسبت به آینده امتش اضافه کرد: من نسبت به آینده امت خود نگران فقر آنها نیستم بلکه آنچه از فقر بدتر است بیتدبیری و بیبرنامگی است.
وی افزود: توجه به آینده نداشتن، سوء تدبیر و بیبرنامگی از خطراتی است که دین انسان را تهدید میکند و خیری نیست در دنیایی که در آن تدبیر و دوراندیشی نباشد.
رفیعی با اشاره به اعمال غریزی در حیوانات ابراز داشت: اعمال غریزی که توسط حیوانات و موجوداتی مانند مورچه انجام میشود الهامات خداوند به آنها است اما خدا امورات انسان را به واسطه عقلش به خود او سپرده است.
وی با اشاره به تمایز انسان از دیگر موجودات به علت داشتن عقل اضافه کرد: دینداری باید همراه با فهم باشد زیرا عبادت بدون تقوا و پرهیزگاری بیفایده است.
استاد حوزه علمیه قم اظهارداشت: بیتدبیری در هر کاری ناشایست است و از جمله در غریزه جنسی به شهوت میانجامد.
رفیعی با اشاره به راههای کسب تدبیر ابراز داشت: استفاده از تجربه دیگران یکی از راههای به دست آوردن تدبیر است؛ حضرت علی(ع) میفرماید تجاربی را که دیگران برای آن هزینه دادهاند و گران به دست آوردهاند ارزان به دست آورید.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) تأکیدکرد: پیامبر اکرم(ص) با آنکه پیامبر و معصوم بود اما باز در امور با دیگران مشورت میکرد و به عنوان مثال در جنگ خندق نیز از تجربه سلمان استفاده کرد.
وی با اشاره به داستان خضر و موسی(ع) خاطرنشان کرد: هنگامی که از تجارب دیگران استفاده میکنیم باید همواره با احترام به صاحب تجربه باشد.
رفیعی یکی دیگر از راههای به دست آوردن تدبیر را پیگیری استعداد و آمادگی عنوان کرد و گفت: انسان باید طبق استعداد خود حرکت کند گاهی کسی میتواند در کسب و کار موفق باشد اما نمیتواند در درس خواندن موفق باشد و نباید برای درس خواندن به او فشار آورد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه یکی دیگر از راههای کسب تدبیر سنجیدن عواقب کارها است ابراز داشت: سوء تدبیر اگر در اقتصاد و اجتماع و در دیگر شئون حاکم شود موجب هلاکت و نابودی آن جامعه خواهد شد.
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر لزوم تدبیر در اداره فرد و جامعه گفت: سوء تدبیر در اداره امور، جامعه و افراد را به هلاکت میرساند.
کد خبر 1242214
نظر شما