۱۴ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۴۰

روی خط سیاست خارجی/

تائید صلاحیت صالحی / احضار سفیر هلند/ سفری که یکباره لغو شد

تائید صلاحیت صالحی / احضار سفیر هلند/ سفری که یکباره لغو شد

اخذ 146 رای اعتماد از مجلس توسط صالحی، چرایی رفتن و نرفتن صالحی به اتیوپی ، بیانیه تهران محور تبادل سوخت ، واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه نسبت به دخالت های آمریکا در مصر، باز بودن درب های گفتگو از نظر ایران ، تغییرات احتمالی در ساختار وزارت خارجه و احضار سفیر هلند به وزارت امور خارجه از جمله مهمترین رویدادهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بود.

به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته خبرهایی حول محور دستگاه دیپلماسی نظرها را بخود جلب کرد که به اختصار به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم.

صالحی با کسب 146 رای به عنوان وزیر خارجه از مجلس رای اعتماد گرفت

در هفته ای که گذشت انتخاب رئیس سازمان انرژی اتمی بعنوان وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران مهمترین خبر در عرصه سیاست خارجی کشور بود به هرحال این هفته علی اکبر صالحی وزیر پیشنهادی امور خارجه با کسب 146 رای موافق به عنوان وزیر امور خارجه از مجلس رای اعتماد گرفت.

در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی که برای بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی امور خارجه برگزار شد، بعد از سخنان نمایندگان موافق و مخالف و اظهارات رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی اش، علی اکبر صالحی توانست با کسب 146 رای از مجلس رای اعتماد بگیرد.
 
در این جلسه 243 نماینده حضور داشتند و از مجموع 241 رای صالحی موفق به کسب 146 رای مثبت شد و 35 نماینده نیز به وی رای ممتنع دادند. همچنین در این جلسه 60 نماینده نیز به وزیر پیشنهادی امور خارجه رای منفی دادند.
  
برگزاری جلسه رای اعتماد به صالحی حاشیه های جالبی را هم به همراه داشت که جالب ترینش تذکر قنبری بود. داریوش قنبری نماینده مردم ایلام در تذکری بیان کرد: برخی از نمایندگان در موافقت با وزیر پیشنهادی مطرح کردند که ایشان در رشته MIT در مقطع دکتری تحصیل کرده اند این در حالی است که MIT نام رشته ایشان نیست بلکه نام دانشگاهی در آمریکا است و بهتر است دوستان اطلاعات دقیقی در این زمینه ارائه دهند. لاریجانی نیز در پاسخ به تذکر قنبری گفت: درست است MIT اسم دانشگاه است و نه اسم رشته بهتر است اول در این زمینه نمایندگان مطالعه کنند.
 
چرایی رفتن و نرفتن صالحی به اتیوپی
 
همچنین قرار بود وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ساعاتی پس از کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی تهران را به مقصد اتیوپی به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای آفریقایی ترک کند اما در پی رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به دکتر صالحی به عنوان وزیر امور خارجه در جلسه صبح روز یکشنبه و فشردگی برنامه‌های متناسب با مسئولیت جدید و لزوم حضور در جلسات هماهنگی مربوط به طرحهای مهم سیاست حارجی در عرصه‌های منطقه‌ای و بین المللی تصمیم به عدم انجام سفر به اتیوپی جهت شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا گرفته شد.
 
تبادل سوخت طبق بیانیه تهران خواهد بود
 
همچنین در این هفته علی اکبر صالحی در رابطه با شایعات اخیر مبنی بر پیشنهادات جدید پیرامون تبادل سوخت تصریح کرد: همچنان که قبلا اعلام کرده ایم ما آمادگی داریم بر اساس بیانیه تهران تبادل سوخت را انجام دهیم.
 
وی در رابطه با پیشنهادات جدید نیز گفت: اگر شرط و شروط جدیدی مطرح باشد مسئولیت بررسی و تصمیم گیری در رابطه با شرایط جدید برعهده دبیر شورای عالی امنیت ملی است.
 
سرپرست وزارت خارجه تاکید کرد: فعلا نظر رسمی جمهوری اسلامی ایران آمادگی برای انجام تبادل سوخت در چارچوب بیانیه تهران است.
 
صالحی در خصوص برگزاری نشست ایران با اعضای گروه وین در حاشیه اجلاس ایران با گروه 1+5 در استانبول نیز گفت: در این نشست جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای تبادل سوخت در چارچوب بیانیه تهران را با طرف مقابل مطرح کرد و مقرر شد طرفین نتیجه را اعلام کنند.
 
واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه نسبت به دخالت های آمریکا در مصر

اتفاقات و تحولا ت اخیر در منطقه بویژه در مصر موجب واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان شد بطوریکه وی ضمن تقبیح دخالتها آمریکا در مصر گفت: ایجاد تنش های داخلی و اختلاف انداختن در صفوف ملت مصر یادآور نسخه های قدیمی و تکراری آمریکایی است که در تاریخ کشورمان و در مقابل ملت بزرگ اسلامی مسبوق به سابقه است.

 مهمانپرست همچنین بر حفظ هوشیاری و وحدت ملی مصر تاکید و عدم دخالت در امور داخلی کشورها و احترام به حقوق ملت ها به ویژه حق تعیین سرنوشت توسط مردم مصر را به مقامات آمریکا گوشزد کرد.
 
درب های گفتگو از نظر ایران باز است
 
همچنین سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشوردر نشست خبری این هفته خود به بیان موضوعاتی پرداخت که به مهمترین مواضع وی اشاره می شود، مهمانپرست در پاسخ به خبرنگاری که پرسید بعد از مذاکرات ایران با 1+5 در استانبول برخی طرفین اعلام کردند که از این مذاکرات دلسرد شدند آیا این مذاکرات ادامه خواهد یافت؟ که مهمانپرست در این باره اظهار داشت: روند گفتگوها را باید در یک فرآیند طولانی و کامل ارزیابی کرد همان طور که بعد از مذاکرات ژنو 3 اعلام شد موضوعی که می تواند در دستور کار طرفین باشد ادامه گفتگوها برای همکاری در زمینه‌های مشترک است و با این هدف مذاکرات استانبول آغاز شد.
 
وی یادآور شد: ایران در مذاکرات استانبول بسته پیشنهادی خود را به صورت شفاف‌تر ارایه کرد اما طرف مقابل متاسفانه بدون طرح مشخصی وارد مذاکرات شد و علاوه بر این ایران برای نشان دادن انعطاف بیشتر در حاشیه مذاکرات استانبول بحثی را در مورد تبادل سوخت و بیانیه تهران با اعضای گروه وین داشت و فکر می‌کنیم ادامه مذاکرات می تواند مفید باشد.
 
سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که دربهای گفتگو از طرف ایران همچنان باز است و شرط موفقیت گفتگوها داشتن انگیزه همکاری و تلاش برای رسیدن به نقاط مشترک است.
 
وی گفت: اگر طرف مقابل آمادگی داشته باشد ایران آماده است مذاکرات با طرف مقابل را از سر بگیرد.

تغییرات احتمالی در ساختار وزارت خارجه
 
مهمانپرست همچنین در رابطه با تغییرات ساختار و معاونین وزارت خارجه بعد از شروع به کار وزیر جدید خارجه بیان داشت: ساختار وزارت خارجه ظرف سالهای گذشته در مقاطع مختلف همواره ارزیابی شده و با توجه به شرایط برای اینکه اهداف سیاست خارجی بهتر محقق شود، تغییراتی صورت گرفته که طبیعی است و در دستگاه‌های سیاست خارجی همه کشورهای جهان امری مرسوم است.
 
وی با بیان اینکه موضوع تغییر ساختار همچون دیگر کشورها در وزارت خارجه ایران نیز امری طبیعی است، عنوان کرد:‌ احتمالاً با توجه به سرعت تحولات بین‌المللی تغییراتی در ساختار وزارت خارجه خواهیم داشت.
 
سارا شورد در دادگاه حاضر شود
 
خبرنگاری در رابطه با احضار سارا شورد تبعه آمریکایی که به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت شد و سپس با قید وثیقه ایران را ترک کرد، سئوال کرد که مهمانپرست در این خصوص بیان داشت: محاکمه 3 تبعه آمریکایی که مقررات ما را نقض کردند مسیر طبیعی را طی می‌کنند و زمان محاکمه آنان توسط مقامات قضائی اعلام شده و هر سه باید در آن حضور پیدا کنند. سارا شورد با توجه به وثیقه‌ای که ارایه داده حضور یا عدم حضورش طبق مقررات دنبال می‌شود.
 

سفیر هلند به وزارت امور خارجه احضار شد

و بالاخره اینکه سفیر هلند در تهران یکشنبه توسط مدیر کل امور ایرانیان به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض کشورمان در رابطه با اظهارات مداخله جویانه وزیر امور خارجه این کشور به وی ابلاغ شد. در این دیدار با یادآوری قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران در رابطه با توزیع و قاچاق مواد مخدر نسبت به حمایت دولت هلند از افراد مجرم و دخالت در امور داخلی کشورمان هشدار داده شد.
 
مدیر کل امور ایرانیان وزارت امور خارجه با اشاره به استقلال قوه قضائیه تاکید کرد که تمامی شهروندان جمهوری اسلامی ایران در برابر قانون یکسان بوده و اجازه داده نخواهد شد تا قاچاقچیان مواد مخدر در زیر چتر حمایتی کشورهای خارجی به اقدامات خلاف قانون و ناشایست در کشور دست بزنند.
 
لازم به ذکر است که غربیها به کوچکترین مسئله در ایران ولو قانونی واکنش نشان می دهند اما خود در پاسخگویی به موارد نقض حقوق بشر در کشورهایشان سکوت اختیار می کنند.
 
کد خبر 1244923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha