به گزارش خبرگزاری مهر،علی لاریجانی روز یکشنبه در دیدار اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان با اشاره به اظهارات برخی از آنان در خصوص صدور خدمات فنی و مهندسی کشور، گفت: خیلی خوشحالم که معتقد به صدور خدمات فنی مهندسی ایران به دیگر کشورها هستید.
وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه پنجم توسعه، خاطرنشان کرد: در تصویب این قانون تلاش شد فکر صدور خدمات فنی مهندسی ایران به دیگر کشورها حتی با گنجاندن جایزه صادراتی در بندهای مختلف برنامه دیده شود.
لاریجانی با اعلام اینکه در بخش صدور خدمات فنی مهندسی ایران، وزارت امور خارجه می تواند کمک کننده باشد، قول پیگیری این موضوع را به انبوه سازان داد و گفت: این موضوع را حتما از طریق وزیر امور خارجه پیگیری خواهد کرد.
رئیس قوه مقننه همچنین با تاکید بر تغییر سیستم دیوانی و اداری در بخش صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به دیگر کشورها، تصریح کرد: سیستم دیوانی و اداری در همه حال باید کمک کننده به بخش تولید کشور باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکل بیکاری در کشور، خاطرنشان کرد: مسئله بیکاری با کارهای موقتی و مُسکنوار قابل حل نیست و بنابراین برای حل مسئله بیکاری باید تولید در کشور افزایش یابد تا موضوع اشتغال در کشور حل شود.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با مثبت ارزیابی کردن اجرای طرح مسکن مهر در کشور، گفت: اجرای طرح مسکن مهر ایده درستی است که زمین را از بورس خارج کرد؛ چرا که یک مقدار از قیمت مسکن به دلیل ورود بورسبازی در زمین بود.
وی با بیان اینکه شاید ایده اصلی در مسکن مهر این بود که زمین را از بورس خارج کند، افزود: ایده اصلی درست است، حال اداره مسکن مهر به صورت دولتی اشکال دارد و باید حتما ظرفیت این ایجاد شود که بخش های خصوصی انگیزه کار پیدا کرده و قیمت مسکن پایین بیاید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توجه به دو مسئله در ساخت مسکن مهر، خاطرنشان کرد: یکی از این موارد، این است که ما نباید مسکن را در کشور منحصر به مسکن مهر کنیم؛ چرا که باید اقتصاد مسکن در کشور شکوفا شود که یک بخش آن مسکن مهر است.
لاریجانی با اظهار اینکه توجه صرف به مسکن مهر فقط می تواند یک مُسکن باشد، افزود: اما اگر اقتصاد مسکن در چرخه معقول قرار نگیرد باز دوباره مشکلاتی در بخش مسکن کشور پیش می آید و من این موضوع را به وزیر مسکن هم گفتهام.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر روان سازی در بخش ساخت مسکن کشور، خاطرنشان کرد: در ساخت مسکن در کشور نباید یک بُعدی به آن توجه کرد، چرا که اگر مشکل مسکن در کشور حل شود این امر باعث ایجاد اشتغال در کشور میشود.
وی تاکید کرد: اگر ساخت مسکن در کشور فقط منحصر به ساخت مسکن مهر باشد، این موضوع نمیتواند بخشی از مسئله اشتغال کشور را حل کند.
نماینده مردم قم در خانه ملت توجه به ایجاد مراکز خدماتی، رفاهی و مذهبی در ساخت شهرکهای مسکن مهر را از دیگر موارد ضروری در ساخت این شهرکها عنوان کرد و افزود: باید در ساخت شهرکهای مسکن مهر به مواردی همچون ساخت مدرسه، مسجد، مراکز خدماتی و رفاهی و امور حمل و نقل توجه جدی شده و همه این امور به صورت یک مجموعه در نظر گرفته شود.
لاریجانی ادامه داد: همانطور که سرعت در ساخت مسکن مهر ارزشمند است باید به حواشی آن نیز همچون ایجاد فضای سبز به صورت یک مجموعه کامل توجه شود.
رئیس قوه مقننه توجه به امور شهرسازی با معماری اسلامی را از دیگر مواردی دانست که در ساخت مسکن مهر باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به طرح موضوع تشکیل پژوهشکده برای شهرسازی، تصریح کرد: ایجاد یک پژوهشکده کار درستی است اما نباید منتظر نتایج پژوهشکده شهرسازی ماند؛ چرا که برخی موارد در ساخت شهرسازی خیلی روشن و توسط انبوه سازان مسکن قابل اجرا است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در انبوه سازی، ساخت مسکن به صورت مکعب و مستطیل کار درستی نیست، افزود: چند مولفه انبوهسازان باید در ساخت مسکن مورد توجه قرار دهند.
لاریجانی یکی از این مولفه ها را تسهیل در امور مردم عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: باید در ساخت مسکن به دسترسی راحت مردم به ادارات و سایر خدمات رفاهی و شهری توجه شده و ادارات به جای پراکندگی در یکجا مستقر شوند.
وی در عین حال تصریح کرد: بهتر است مراکز فرهنگی مانند، مساجد و کتابفروشیها در کل سطح شهرها پراکنده باشد.
نماینده مردم قم در خانه ملت توجه به معماری اسلامی در ساخت مسکن مهر را یکی دیگر از مولفه های اصلی در ساخت شهرک های جدید عنوان کرد و افزود: هرچه قدر به نمادهای اسلامی و انقلابی در ساخت شهرکهای مسکن مهر توجه شود این امر مفید خواهد بود.
لاریجانی با اظهار اینکه در ساخت مسکن مهر باید به ایجاد آرامش روانی برای مردم توجه شود، تاکید کرد: فضای شهرها باید دارای آراستگی طبیعی باشد.
وی برای نمونه به نبود فضای سبز کافی در شهرک پردیسان قم اشاره کرد و گفت: نبود فضای سبز کافی در این شهرک یک اشکال است.
نماینده مردم قم مولفه دیگر در ساخت مسکن را توجه به شرایط داخلی منزل عنوان کرد و افزود: طبق سنت اسلامی - ایرانی، خانه برای آرامش اعضای خانواده است و بنابراین شیوه فعلی مسکن سازی در کشور متناسب با فرهنگ ما نیست.
وی با بیان اینکه سنت ما این است که خانواده یک حریمی دارد، خاطرنشان کرد: ما مثل غربی ها نیستیم که با مهمان برویم در رستوان ناهار بخوریم؛ ما مهمان را دوست داریم و می خواهیم در خانه از مهمانان خود پذیرایی کنیم.
نماینده مردم قم با اظهاراینکه داشتن اندرونی و بیرونی در گذشته فقط مختص روحانیون نبوده بلکه برای همه مردم بوده است، افزود: بنابراین طبق سنت اسلامی - ایرانی باید در ساخت شهرها به معماری اسلامی توجه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با خطاب قرار دادن انبوه سازان مسکن، گفت: شما به عنوان کارآفرین بخش مسکن نباید از دیگران گرتهبرداری بلاوجه کنید؛ چرا که ساخت مسکن با معماری اسلامی خیلی هم سخت نیست.
رئیس قوه مقننه در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر لزوم توجه به بافتهای فرسوده، گفت: توجه به بافت های فرسوده شهرها خیلی مهم است و کارهای خوبی در این زمینه در تهران آغاز شده است.
وی افزود: باید یک معادلهای درست شود که به این بافتهای قدیم در شهرها توجه شود تا شهرها از آن بافت قدیم دور نشوند.
پیش از سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی، تعدادی از انبوه سازان بخش مسکن قم به بیان مسائل و مشکلات خود در این بخش پرداخته و گزارشی از فعالیت های خود به رئیس قوه مقننه ارائه دادند.
نظر شما