پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۲ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۰۳

معتمدی:

"آلزایمر" درباره آزمون دشوار ایمان است

"آلزایمر" درباره آزمون دشوار ایمان است

کارگردان فیلم سینمایی "آلزایمر" آن را تلاشی برای واکاوی مفهوم ایمان و باور داشتن به این باور درونی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی فیلم "آلزایمر" پنج‌شنبه در برج میلاد با حضور احمدرضا معتمدی نویسنده و کارگردان، مهدی هاشمی، مهران احمدی، داود فتحعلی بیگی بازیگران، سعید ملکان طراح چهره پردازی، علی لقمانی مدیر فیلمبرداری، فرزاد هوتهم تدوینگر و عباس بابویهی برگزار شد.

در ابتدای این نشست احمدرضا معتمدی عنوان کرد: یک اشکال جدی از ابتدای طراحی اندیشه در سینمای ایران شکل گرفته است. قرار نیست اگر مضمونی که برای یک فیلم انتخاب می‌کنیم، اگر دینی باشد، حتما به سینمای دینی دست پیدا کنیم. هر چیزی با انتخاب مضمون به نتیجه نمی‌رسد بلکه باید به یک ساختار دست پیدا کنیم.

وی افزود: هنر اصالتا فقط فرم نیست. اگر ساختار را کشف کنیم و محتوا را در یک فرم قرار دهیم قطعا به قفل ناگشوده سینمای ایران می‌رسیم. تمام تلاش ما در طی این سال‌ها برای این بوده که به این زبان دست پیدا کنیم. باید تلاش کنیم به آن ساختار مورد نظر برسیم  و به سمت مضمون نرویم.

گلاب آدینه که در این نشست حضور داشت، درباه فیلم "آلزایمر" عنوان کرد: من دو بار این فیلم را دیدم و این اثر را خیلی دوست دارم. خیلی دوست دارم که جای یکی از بازیگران "آلزایمر" بودم. این فیلم یکی از معدود آثار سینمایی ایران است که درباره باور و ناباوری است. این جدال ابدی که بین دو طرز تفکر وجود داشته است.

معتمدی در ادامه بیان کرد: وقتی شما با یک ایده روبرو می‌شوید باید آن را در یک مضمون داستانی عرضه کنید. ساختار داستانی باید به کنش، تعلیق وعناصر مختلف تجربه و همه به یک منطق داستانی تبدیل شود. این یک کار فنی پیچیده است. من از دوستانی که در دو هفته فیلمنامه می‌نویسند تعجب می‌کنم، خودم چند سال برای یک متن زحمت می‌کشم.

مهدی هاشمی بازیگر این فیلم در ادامه گفت: من این فیلم را دوست دارم. کار کردن با این گروه از بهترین روزهای حرفه‌ای زندگی من بود. "آلزایمر" برخلاف فیلم‌های واقع گرا که سعی می‌کنند بازیگران را به شکل مستند گونه نزدیک کنند اینگونه عمل نمی‌کند. آقای معتمدی این مفاهیم فلسفی را در قالب آدم‌ها نوشته است که ما به ازای واقعی ندارند. اما همه این شخصیت را باور می‌کنند.

وی ادامه داد: من سعی کردم در این فیلم متفاوت بازی کنم. تلاش کردم در خدمت روحیه و سلیقه کارگردان باشم. معتمدی روحیه فلسفی خاصی دارد و سعی کرد در برخی صحنه‌ها کجی‌های ما را درست کند.

معتمدی افزود: آنچه که در لایه دوم این فیلم مطرح می‌شود ایمان است. در لایه اول فیلم یک موقعیت طنز و داستانی عاشقانه داریم . داستان این فیلم درباره زنی است که باور دارد و افراد دیگر می‌خواهند آن را منکر شوند. این درگیری در طول قصه مرتب با پالس‌های مثبت و منفی همراه است. این فیلم آزمون ایمان را برای مخاطب ایجاد می‌کند. ایمان آن چیزی است که اگر به آن یقین 100 درصد داشته باشیم از حالت عینی به شهودی تبدیل می‌شود.

مهران احمدی دیگر بازیگر این فیلم، عنوان کرد: من این فیلم را به خاطر مفهومی که دارد به شدت دوست دارم. فکر می‌کنم معتمدی به پختگی در سینما و روش فیلمسازی رسیده است. باور ایمان در نقش آسیه در این فیلم به طور کامل حضور دارد.

داود فتحعلی گفت: باید بدانیم بحث‌های فلسفی و عرفانی را در چه قالبی مطرح کنیم. قصه‌های مولوی اگر برای هر بچه‌ خوانده شود به خوبی آن را می‌فهمد. مولانا برای طرح داستان‌های خود از قصه‌های عامه پسند استفاده می‌کند. هر کاری باید قصه داشته باشد.

علی لقمانی مدیر فیلمبرداری در ادامه عنوان کرد: قرار نیست فقط یک سری تصاویر در فیلم نشان داده شود. معنا و روایت از مفاهیم اصلی فیلم است. در این فیلم قرار نبود درگیر فضاهای پرنور شویم. بیشتر تلاش شد فضای یک دستی را به تصویر بکشیم.

فرزاد هوتهم تدوینگر فیلم گفت: تدوین هر فیلم از مرحله فیلمنامه و دکوپاژ شروع می‌شود. ما تلاش کردیم به درستی به چهار کاراکتر اصلی در فیلم بپردازیم. اهمیت حضور این چهار شخصیت در سکانس‌های مختلف فیلم حفظ شده است.

سعید ملکان طراح چهره پردازی "آلزایمر" گفت: بدون اینکه گریم دیده شود، تلاش شد به کاراکترها برسیم. به نوعی نمایش گریم را حذف کردیم. این گروه یکی از بهترین گروههای تولید بود که من با آنها کار کردم. از طرف تمام گروه از سعید سعدی تهیه‌کننده فیلم تشکر می‌کنم.

- - - - - - - - -

فیلم سینمایی "آلزایمر" به کارگردانی احمدرضا معتمدی و بازی مهدی هاشمی، مهتاب کرامتی، مهران احمدی، فرامرز قریبیان پنج‌شنبه در سینمای رسانه‌ها روی پرده رفت.

کد خبر 1250782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha