به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، برنامه کاربردی " اعتراف: برنامه کاتولیکها" که با قیمتی نزدیک به 2 دلار ارائه شده است نمیتواند برای پیروان این مذهب مسیحی بخشش کامل به همراه داشته باشد.
کاتولیکها درصورت استفاده از این برنامه بازهم نیاز به حضور در یک مراسم حقیقی و یک کشیش واقعی دارند، طراحان این برنامه و برخی از مؤمنان آن را صرفاً راهی برای بازگرداندن کاتولیکها به کلیسا و سنت توبه میدانند.
پاتریک لینن یکی از طراحان و بنیانگذاران شرکت " برنامههای کاربردی کوچک" اظهار داشت: دلیل طراحی این برنامه برای تلفنهای همراه این بوده که ما میخواهیم کاتولیکها به سنتهای کلیسایی خود بازگردند.
طی چند دهه گذشته کاتولیکهای امریکایی بهندرت در چنین مراسمی شرکت کردهاند و بسیاری از آنها حتی نمیدانند که این مراسم چگونه انجام میشود.
کشیش دن شیدیت کشیش کلیسای کاتولیک صلح در میشاواکا که به طراحان این برنامه مشاوره داده است گفت: به عنوان کسی که تاکنون هزاران اعتراف شنیدهام، برخی هنگام اعتراف بسیار وحشت میکنند رشته افکار خود را از دست میدهند و هر آنچه را که میخواستند بگویند به یاد نمیآورند.
این برنامه متن محور با یک سری پرسشهای مرتبط به یکدیگر کاربر را از ده فرمان عبور میدهد، فرآیند که به بررسی وجدان شهرت دارد و توبهکنندگان پیش از اعتراف انجام میدهند. زمانی که این پرسشها به پایان رسید، برنامه گناهان کاربر را فهرست کرده و متنی برای پشیمانی و توبه نمایش میدهد، دعایی که توبه کار باید از روی آن بخواند وپس از عبور از مراحل مختلف از کاربرخواسته میشود بگوید آمین.
طراحی برنامههای کاربردی دینی برای تلفنهای همراه مسئله جدیدی نیست. موضوعاتی چون متنهای الهام دهنده، قطب نما و قبله نما برای مسلمانان از سالهای اولیه تکنولوژی موبایل در دسترس کاربران قرار گرفته است، اما همانطور که این تکنولوژی به بخش بزرگتری از زندگی ما تبدیل میشود، مومنان باید راههایی برای ادغام آن با زندگیهای دینی خود پیدا کنند.
سخنگوی واتیکان در واکنش به این برنامه تأکید کرده اند که تنها کشیش می تواند اعتراف را بشنود و هیچ برنامه کامپیوتری نمی تواند جایگزین آن شود، بنابراین باید براین مسئله تأکید کرد تا از ایجاد سوء تفاهم جلوگیری شود. مومنان می توانند از یک ابزار دیجیتال چون آیفون برای آمادگی در مراسم اعتراف استفاده کنند به همان شکلی که مردم سابقا از قلم و کاغذ استفاده می کردند.
کلیسای کاتولیک با استفاده از تکنولوژی جدید برای برقراری ارتباط با مومنان کاتولیک چندان بیگانه نیست. حتی پاپ نیز چندی پیش از کشیشها خواسته در فعالیتهای خود از فضای سایبر بهره بگیرند.
نظر شما