۲۳ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۳۸

موسوی:

سه کشور خواستار سرمایه گذاری در شهر دریایی هستند

سه کشور خواستار سرمایه گذاری در شهر دریایی هستند

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: سرمایه گذاران خارجی از کشورهای چین، مالزی و ترکیه خواستار سرمایه گذاری در پروژه شهردریایی در قشم هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در قشم، سید رضا موسوی پیش از ظهر شنبه در نشست مطبوعاتی با اشاره به احداث پروژه بزرگ شهردریایی در جزیره قشم بیان داشت: در زمینه شهر دریایى سرمایه‌گذاران داخلى و خارجى براى سرمایه‌گذارى به آن مراجعه کرده‌اند که از آن جمله مى‌توان به چین، مالزى، ترکیه و شرکتهاى داخلى اشاره کرد.

وى افزود: با ساخت این شهر دریایى درآمدزایى بسیار زیادى در منطقه خواهیم داشت و باعث اشتغالزایى زیادى خواهد شد.

پروژه سوخت رسانی به کشتیها خرداد ماه در قشم اجرایی می شود

موسوى ادامه داد: در زمینه سوخت‌رسانى به کشتیها نیز به صورت آزمایشى از دهه فجر آغاز شده که در خرداد ماه به صورت رسمى اجرایى مى‌شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در تست نهایى حدود 10 مخزن وجود دارد که هر مخزن 50 هزار متر مکعب خواهد داشت اما در حال حاضر مجوز مخازن ذخیره‌سازى در کشور کم است اما با همکارى وزارت نفت مجوزهاى خوبى صادر شده و سرمایه‌گذارى در این زمینه در حال شکل‌‌گیرى است که در این زمینه سه مجوز به سرمایه‌گذاران داده شده است.

موسوى در خصوص سوخت‌رسانى کشتیها گفت: سوخت رسانى به تنهایى نمى‌تواند کارآیى داشته باشد مگر با ایجاد شهر دریایى که همزمان با حضور رئیس جمهور در منطقه آزاد قشم این پروژه نیز اجرایى خواهد شد.

سید رضا موسوى افزود: تعداد 397 مجوز سرمایه‌گذارى از ابتداى سال‌جارى تاکنون در منطقه آزاد قشم صادر شده که از این تعداد 53 مجوز در خصوص شرکتهاى صنعتى،‌ 154 مجوز در خصوص شرکت‌هاى خدماتى و 190 مجوز در سایر حوزه‌ها صادر شده است.
 
وى گفت: اگرچه قشم قدمت چندین ساله دارد اما هنوز براى مردم کشورمان ناشناخته است، براى معرفى جزیره زیباى قشم شعار قشم عجایب هفتگانه خلیج‌فارس طراحى شده تا نقاط زیبا و جذاب این منطقه به مردم شناسانده شود.

موسوى ادامه داد: در این راستا در مرحله اول در داخل کشور تبلیغات زیادى انجام مى‌شود و در مرحله بعدى این تبلیغات در خارج از کشور صورت مى‌گیرد اما باید قبل از آن زیرساختهاى گردشگرى منطقه فراهم شود.

وى ادامه داد: واگذارى زمین براى ساخت هتل در قشم با شرایط ویژه در دست اقدام است که تاکنون شش سرمایه‌گذار اقدامات لازم را انجام داده‌اند که تا سه سال ‌آینده به بهره‌بردارى مى‌رسد و صنعت گردشگرى این منطقه متحول مى‌شود.

وى تصریح کرد: یکى از اولویتهاى مهم منطقه آزاد قشم جذب سرمایه‌گذاران داخلى و خارجى است که تاکنون از رشد خوبى برخودار بوده است.

موسوى در این خصوص گفت: در بخش نفت و انرژى چهار پالایشگاه، به سرمایه‌گذاران ارائه شده و نیز بزرگترین کشتارگاه صنعتى در این منطقه وجود دارد.

قیمت کالا در قشم ارزانتر از دبی است

موسوى ادامه داد: فضاهاى تجارى این منطقه و بازارهاى آن از شرایط خوبى برخوردارند و قیمت کالاها در آنها کنترل شده و حتى از سایر کشورهاى حاشیه خلیج‌فارس همچون دبی کمتر است.

قشم به هاب هوایی منطقه تبدیل خواهد شد

موسوى با بیان اینکه قشم در آینده نزیدک به هاب منطقه تبدیل خواهد شد، اظهار داشت: ایجاد خط پروازى به استانبول و آنکارا در برنامه‌هاى فرودگاه قشم است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم پیش‌بینى کرد در نوروز سال‌جارى دو میلیون نفر مسافر به این جزیره سفر کنند.

وى در زمینه ارائه تسهیلات سفر نوروزى به این منطقه گفت: با ایجاد سه کمپینگ و 400 سکو و سرویسهاى بهداشتى و حمام شرایط تسهیلات نوروزى براى مسافران به این منطقه فراهم شده است.

موسوى در ادامه گفت: همچنین با هماهنگیهایى که با گمرک صورت گرفته مسافرینى که با اتومبیل به این منطقه سفر مى‌کنند از شرایط بهترى برخوردار خواهند شد.

وى افزود: کلنگزنى پل خلیج‌فارس در روز پنجم اسفندماه صورت خواهد گرفت و برنده مناقصه آن هفته آینده معرفى خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: پیش‌بینى ما براى احداث پل سه سال است اما با اعلام ستاد تدابیر ویژه‌ در مدت یک سال و نیم اجرا می شود.

وى افزود: در اجراى پروژه پل خلیج‌فارس اولویت اصلى احداث پل و توسعه اسکله کاوه و اتوبان پل خلیج‌فارس است که در این راستا فاز یک این اتوبان به اتمام رسیده و فاز دو آن در دهه فجر به بهره‌بردارى رسید و فاز سه آن در سال 91 به اتمام مى‌رسد.

موسوى ادامه داد:‌ همچنین احداث اتوبانى به طول 60 کیلومتر از شهر قشم به سمت فرودگاه در دست مطالعه قرار دارد که با ایجاد این جاده دسترسى شرایط خوبى براى مردم خواهد آمد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: در صدد هستیم که شهر سوزا که در نزدیکى قشم قرار دارد که به عنوان یک شهر توریستى معرفى کنیم و سرمایه‌گذاران را براى سرمایه‌گذارى به این شهر سوق دهیم.

احداث اورژانس شبانه روزی در مرکز جزیره قشم

موسوى اظهار داشت: در زمینه بهداشت و درمان برنامه‌ریزیهاى خوبى در منطقه انجام شده که در این راستا اورژانس شبانه‌روزى در روستاها ایجاد خواهد شد تا مشکلاتشان مرتفع شود.

نصب بزرگترین پرچم ایران در جزایر ناز

موسوى افزود: یکى از برنامه‌هاى سازمان منطقه آزاد قشم ایجاد بزرگترین المان و پرچم جمهورى اسلامى ایران در جزایر ناز است که توسط خود مردم در این جزیره انجام خواهد شد.

موسوى گفت: ‌با نصب این المان در جزیره ناز با توجه به موقعیت استراتژیک منطقه که در تنگه هرمز واقع شده مى‌توانیم به معرفى بهتر این نقطه از خلیج‌فارس بپردازیم.

موسوى در خصوص مناقصه پل خلیج‌فارس گفت: در این مناقصه 15 شرکت اسناد مناقصه را خریدارى کرده بودند که سه شرکت منصرف شده و 12 شرکت دیگر اسنادشان مورد بررسى قرار گرفت که از 12 شرکت شش شرکت معرفى شدند که دو شرکت خارجى و چهار شرکت داخلى هستند که مدارک لازم را براى مرحله نهایى ارائه داده‌اند.

موسوى افزود: برنامه‌ریزیهاى خوبى در دوران مدیریتهاى قبلى این منطقه انجام شده و سیاست سازمان ادامه آن برنامه‌هاست.

وى افزود: منطقه آزاد قشم نمى‌تواند تنها در زمینه صنایع، ‌آموزش و یا گردشگرى صرفا سرمایه‌گذارى داشته باشند بلکه باید در تمامى حوزه‌ها فعالیت کنند.

موسوى افزود: منطقه آزاد قشم با داشتن شش دانشگاه بین‌المللى و 15 هزار دانشجو که پیش‌بینى مى‌شود به 22 هزار دانشجو ارتقاء یابد پیشرفت خوبى داشته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: اما جذب یک دانشجو به یک منطقه نیز مستلزم داشتن امکانات فرهنگى و رفاهى زیادى است که در این راستا با نشستى که با معاون علوم و فرهنگ داشته‌‌ایم براى ساخت خوابگاه در این منطقه شرایط مناسبى براى سرمایه گذاران فراهم شده است.

وى با بیان اینکه باید از تمام ظرفیتهاى منطقه استفاده شود، افزود: در زمینه ساخت بیمارستان قشم نیز سازمان منطقه آزاد قشم به 40 درصد از تعهد خود عمل کرده و سایر تعهدات براى ساخت بیمارستان به عهده وزارت بهداشت است.

راه اندازی اورژانس هوایی در جزیره قشم

وى گفت: در زمینه بهداشت و درمان سازمان منطقه آزاد قشم 50 درصد از هزینه‌هاى دریایى را تقبل کرده است و در صدد است تا اورژانس هوایى نیز راه‌اندازى کند.

موسوی اظهارداشت: اکثر تصادفاتى که در این منطقه صورت مى‌گیرد از طرف مسافرینى است که از سرزمین اصلى به این منطقه آمده‌اند و قوانین راهنمایى و رانندگى را رعایت نمى‌کنند.

وى ادامه داد: یکى دیگر از تسهیلات سفرهاى نوروزى به این منطقه ایجاد ایستگاه‌هاى پزشکى در سلخ، سوزا و کاوه است که تجهیزات آسى‌یو و سى‌سى‌یو در آن فراهم شده است.

وى افزود: با بهره‌گیرى از نیروهاى بومى و بسیجى در نوروز سال 90 کاهش آمار تصادفات در این منطقه را شاهد خواهیم بود و امیدواریم با اجرا شدن ماده 105 قانون و تنفیذ تمامى اختیارات به مدیرعامل منطقه با مدیریت یکپارچه این منطقه روبرو شویم.

موسوى در پاسخ به خبرنگاری در زمینه میزان سرمایه‌گذارى پروژه پل خلیج‌فارس گفت: پیش‌بینى مى‌شود 650 میلیون یورو در این پروژه هزینه شود که در احداث پل راه‌آهن و اسکله کاوه 283 میلیون یورو اعتبار،‌ توسعه و تجهیز آن 248 میلیون یورو ، بزرگراه ارتباطى پل به طول 92 کیلومتر 65 میلیون یورو، راه‌هاى ارتباطى 53 میلیون یورو اعتبار نیاز دارد که 15 درصد آن را دولت تأمین مى‌کند.

وى همچنین در زمینه اسکله کاوه گفت: اسکله کاوه ظرفیت مناسبى براى پهلو گیرى کشتیهاى 100 هزار تنى دارد که نیاز به موج‌شکن ندارد که در حال حاضر مشکل اصلى این اسکله تخلیه و انتقال کالا به داخل سرزمین اصلى است که با اعلام برنده مناقصه اجراى این پروژه نیز انجام مى‌شود.

موسوى در زمینه میزان سرمایه‌گذارى خارجى در این منطقه گفت: در سال‌ جارى 4.5 میلیون دلار سرمایه‌‌گذارى خارجى و چهار و 100 میلیارد ریال سرمایه‌گذارى داخلى انجام شده است که امیدواریم در سال 90 رشد بیشترى داشته باشد.

هفته فرهنگی قشم در کشورهای اروپایی و آسیای میانه

موسوى در زمینه تبلیغات خارجى در پاسخ به یکى از خبرنگاران گفت: برنامه‌هاى خوبى در این زمینه در دست اجراست که یکى از آنها برگزارى هفته‌هاى فرهنگى قشم براى کشورهاى هدف از جمله ایتالیا، فرانسه،‌آلمان، اسپانیا و کشورهاى آسیاى میانه است که براى معرفى جاذبه‌هاى گردشگرى منطقه آزاد قشم باید زیرساختهاى گردشگرى در این منطقه فراهم شود.

کد خبر 1251864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha