به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، صبح چهارشنبه و همزمان با بهرهبرداری از ابر رایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، ابر رایانه مستقر در دانشگاه صنعتی استان اصفهان نیز به دست رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس به صورت مستقیم مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
ابر رایانه مستقر شده در دانشگاه صنعتی اصفهان میتواند 34 هزار میلیارد عملیات محاسباتی را در ثانیه انجام دهد.
پردازندههای گرافیکی این ابر رایانه نیز قادر هستند بالغ بر 32 بیلیارد عملیات را در هر ثانیه به انجام رسانند.
حافظه محاسباتی ابر رایانه دانشگاه صنعتی اصفهان بیش از هفت هزار و 500 گیگابایت را شامل میشود.
حجم ذخیرهسازی پیشبینی شده در این ابر رایانه نیز در حال حاضر بیش از 30 هزار گیگابایت را شامل میشود که متناسب با نیاز صنایع، امکان افزایش نامحدود این فضا نیز در آینده وجود دارد.
در این طرح دو ابر رایانه به عنوان یکی از 500 ابر رایانه بزرگ دنیا به منظور تامین و ارائه خدمات ابر رایانش به صنایع بزرگ و پیشرفته کشور در دانشگاههای صنعتی اصفهان و صنعتی امیرکبیر تهران طراحی و ایجاد و بهرهبرداری شده است.
این طرح تاثیر مستقیم و بسزایی در رشد و فناوریهای پیشرفته روز در دنیا دارد و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، هواشناسی و بسیاری از صنایع دفاعی، نفت، گاز، شیمی مولکولی، علوم زیستی و فناوریهای نانو، مدلسازی و ساخت تاسیسات، سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و سایر صنایعی که نیازمند انجام عملیات شبیهسازی و آزمون طرح خود هستند به استفاده از این سامانه فناوری نیاز دارند.
این فناوری در توسعه صنعت کشور و ارائه سرویسهای دولت الکترونیک مورد استفاده بسیاری قرار میگیرد و پایگاههای اطلاعاتی با حجم بسیار بالا، تعداد کاربران زیاد، قابلیت اطمینان بالا و سایر خدمات اینترنتی و اینترانتی نیز میتوانند از این تکنولوژی بهره ببرند.
حداکثر توان نامی پردازشی ابر رایانش شیخبهایی دانشگاه صنعتی اصفهان نزدیک به 66 ترافلاپس است.
حافظه این دستگاه بیش از هفت هزار و 552 گیگا بایت و حافظه اختصاصی ذخیرهسازی دادهها بیش از 30 هزار گیگابایت است در حالی که سرعت شبکه ارتباطی محاسباتی ابر رایانش شیخبهایی بیش از 40 گیگا بیت بر ثانیه است.
سرعت ارتباطی این ابر رایانه مستقر شده در دانشگاه صنعتی اصفهان مساوی با 40 گیگابایت در ثانیه است که با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد ریال انجام شده است.
نظر شما