به گزارش خبرگزاری مهر در کرمان، اکبر مختاری با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد محکومان مالی که به زندان معرفی شده اند، بدهکار مهریه هستند، گفت: در حال حاضر 59 درصد از محکومیتهای مالی که به اجرای حکم منتهی شده است نیز مربوط به مطالبه مهریه است.
مختاری گفت: اگر چه محکومان به پرداخت مهریه به زندان معرفی می شوند اما این امر کمک چندانی به وصول مهریه نمی نماید و از طرفی علقه زوجیت را از بین می برد.
دادستان کوهبنان ادامه داد: در زمان عقد ازدواج، پرداخت مهریه به صورت حال در قرار داد بیان می شود درحالیکه در عالم واقع و در ذهن زوجین پرداخت آن به زمان آینده موکول است.
مختاری آمدن قید عندالمطالبه را در عقدنامه موجب به زندان افتادن زوج و از طرفی نرسیدن زوجه به حق قانونی خود دانست و گفت: علیرغم قید عندالمطالبه بودن مهریه مطالبه آن در دید بسیاری از مردان به عنوان اعلان جنگ زوجه تلقی می شود.
وی افزود: این درحالی است که به لحاظ پاره ای شرایط، بسیاری از زنان مهریه خود را در زمان جدایی رها کرده و جمع زیادی از زنان از مهریه خود هیچ بهره ای نمی برند.
دادستان کوهبنان تصریح کرد: در شرایطی که موفقیت چندانی در زمینه اقدامات فرهنگی برای کم شدن میزان مهریه حاصل نشده، مناسب است قانونگذار قید عندالمطالبه را از قانون برداشته و به عنوان شرط ضمن عقد، پرداخت مهریه را به صورت اقساط و یا شیوه های دیگر در سند مشخص نماید.
وی گفت: با این شیوه هم مرد گرفتار زندان نمی شود و هم زن طی گذشت زمان از مهریه خود بهره مند می شود.
نظر شما