به گزارش خبرنگار مهر، محمد طالبی امروز در نشستی خبری با اشاره به وظایف بانک کشاورزی مطابق با فعالیتهای کشاورزی و اقتصادی کشور، اقدامات بانک را در دو بخش تخصصی و توسعه ای تعریف کرد و گفت: این بانک هم مانند سایر بانکهای کشور باید در یک فضای رقابتی فعالیت و تجهیز منابع کند، از سوی دیگر با توجه به تخصصی بودن، عمده منابع را باید به بخش کشاورزی اختصاص دهد.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره بانک کشاورزی با اشاره به اینکه کارشناسان شعب بانک، طرحها را برای پرداخت تسهیلات مورد ارزیابی قرار می دهند، تصریح کرد: از لحاظ مدیریت نقدینگی و سودآوری شرایط این بانک با سایر بانکها متفاوت است، همچنین تجهیز تسهیلات تکلیفی و عادی باید را نیز باید انجام دهیم، به عبارت دیگر بخشی از برنامه ریزی و اقدامات صرف تجهیز منابع می شود.
وی رقم تسهیلات پرداختی بانک از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه را بالغ بر 79 هزار و 613 میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: از این رقم نزدیک به 19 هزار و 417 میلیاردریال به بخش زراعت که 24.5 درصد از تسهیلات پرداختی را شامل می شود، اختصاص یافته است.
طالبی افزود: همچنین 10 هزار و 944 میلیارد ریال به حوزه دامداری، 9 هزار و 310 میلیارد ریال به حوزه خدمات کشاورزی، 5 هزار و 236 میلیارد ریال به حوزه گاوداری، یکهزار و 664 میلیارد ریال به حوزه گلخانه ای، یکهزار و 210 میلیارد ریال به حوزه شیلات، 3 هزار و 486 میلیارد ریال به حوزه ماشین آلات و ادوات کشاوری، 581 میلیارد ریال به حوزه قالیبافی و 219 میلیارد ریال به حوزه زنبورداری اختصاص یافته است.
وی یکی از اقدامات صورت گرفته را خرید تضمینی گندم عنوان کرد و اظهارداشت: در این زمینه با همکاری شرکت بازرگانی دولتی سامانه الکترونیکی طراحی کردیم تا خرید و فروش گندم از طریق این سامانه انجام شود و تاکنون هم یک میلیون تن گندم و آرد از همین طریق خرید و فروش شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به اینکه بیش از 300 کارخانه آرد برای خرید و فروش گندم در بانک کشاورزی افتتاح حساب کرده اند، گفت: همچنین برای اولین بار سامانه الکترونیکی برای تجارت میوه و تره بار تعریف کرده ایم و از طریق آن خریداران عمده و کارگزاران عرضه و تقاضای خود را از طریق آن انجام دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر در دو استان خراسان و قزوین سامانه الکترونیکی تجارت میوه و تره بار راه اندازی شده که البته به حوزه آبزیان هم تعمیم داده شده و امید است که در آینده ای نه چندان دور این سامانه در کل کشور مورد استفاده قرار گیرد.
طالبی همچنین به راه اندازی سامانه الکترونیکی توزیع نهاده های کشاورزی کود، بذر و سم با همکاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خبرداد و عنوان کرد: پیش بینی می شود که در مرحله اول بخش توزیع نهاده ها و در مرحله بعد توزیع و مصرف آن به صورت الکترونیکی ساماندهی شود.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه مدیریت اعطای تسهیلات برای تسهیل جریان پرداخت تسهیلات به کشاورزان و کاهش میزان مراجعات حضوری گفت: سامانه الکترونیکی وصول مطالبات هم تعبیه شده است که امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد. برای وصول مطالبات معوق و تعیین تکلیف آن اقداماتی از جمله کاهش مبالغ تا حد امکان برای کشاورزانی که قادر به بازپرداخت نیستند را انجام دادیم. کارگروه ویژه مطالبات کلان و عمده نیز تشکیل شده است.
رئیس هیئت مدیره بانک کشاورزی عنوان کرد: طبقه بندی کیفی مشتریان برای تقویت هویت بانکی در فضای رقابتی اجرایی شده است، امسال تعیین تکلیف طرحهای بلاتکلیف، مشکل دار و نیمه تمام را در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 900 هزار خانوار در بانک کشاورزی برای دریافت یارانه های نقدی ثبت نام کردند، گفت: حمایت از ذخیره سازی کالاهای اساسی، انعقاد تفاهم نامه با وزارت بازرگانی و سازمان مرکزی تعاون روستایی برای ذخیره سازی، پرداخت تسهیلات یارانه ای به منظور تامین سوخت و بهینه سازی مصرف سوخت در راستای هدفمندی یارانه ها انجام شده است.
نظر شما