۱ مرداد ۱۳۸۲، ۱۷:۰۵

خاتمي در پاسخ به خبرنگار "مهر" :

درمورد خبرنگار ان ايراني دستگير شده درعراق ، به آمريكا وانگليس هشدار داده ايم

درمورد خبرنگار ان ايراني دستگير شده درعراق ، به آمريكا وانگليس هشدار داده ايم

سيد محمد خاتمي ، رئيس جمهور امروز در مصاحبه باخبرنگاران گفت : دولت مسئله دستگيري خبرنگاران ايراني در عراق را به دقت پيگيري مي كند و دراين زمينه به مسولان آمريكا و انگليس هشدار داده است.

خاتمي در اين مصاحبه در پاسخ به سوال خبرنگارسياسي مهر مبني برنوع اقدامات دولت در قبال دستگيري دو خبرنگار صداوسيماتوسط اشغالگران در عراق و اينكه اگر حادثه اي مشابه زهرا كاظمي براي يك خبرنگار ايراني پيش آيد، آيا دولت ايران پيگيري مشابه خواهد كرد، گفت: قطعا اين كار را مي كنيم، در حال حاضر دو تن از خبرنگارمان در عراق دستگير شده اند كه بنده به شدت به دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي و وزارت امور خارجه گفته ام كه پيگيري كنند و از برخوردهايي كه با اين خبرنگاران در عراق شده است متاسفم و حتي ما هشدارهاي خود را در اين خصوص به دولت آمريكا و انگليس اعلام كرده و با شدت هم پيگير اين قضيه خواهيم بود.
وي افزود: خبرنگار داخلي و خارجي براي ما فرقي ندارد، هرگونه رفتار نادرستي با آنها مورد قبول ما نيست و من از همين جا اعلام مي كنم كه با خبرنگاران، دانشجويان و افراد اهل فكر بايد با مدارا و ملايمت بيشتري رفتار كنيم و اتهامهاي بي جا نزنيم اين در حالي است كه هركس اتهامي و يا جرمي داشته باشد بايد شفاف و در چارچوب قانون اساسي و با حقوقي كه قانون براي آن تعريف كرده با وي  برخورد شود، و من با بر خورد غيرقانوني با افراد  مخالفم.
خاتمي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اينكه دفن زهرا كاظمي در ايران موجب ايجاد بحران در روابط ايران و كانادا مي شود گفت: ما هيچ گونه منعي در زمينه دفن جسد اين خبرنگار نداشتيم و مادر وي رسما اعلام كرد كه از اين مسئله سوءاستفاده مي شود و خواستار دفن او در ايران شد، با دولت كانادا هم در صورت ايجاد مشكلات احتمالي مذاكره خواهيم كرد.
رييس جمهوري درخصوص لايحه اصلاح قانون انتخابات با اشاره به نامه خود كه به مجلس شوراي اسلامي نوشته شده بود گفت: معتقدم كه اختلافات  شوراي نگهبان و مجلس بايد با تفاهم حل شود اما اين دولايحه روحي دارد كه اگر اين روح از  آنها گرفته شود فايده اي ندارد و اميدوارم در مسئله انتخابات حداكثر حقوق ملت را براي انتخاب كردن و انتخاب شدن  رعايت شود و اصل اعتماد بر ملت وجود داشته باشد و شوراي نگهبان هم كه از حق قانوني خود براي نظارت استفاده مي كند بايد مطالبش را مدون و مشخص ارائه كند.
آقاي خاتمي در خصوص مسائلي كه حول امضاي پروتكل الحاقي معاهده منع توليد وگسترش سلاحهاي هسته اي مطرح مي شود گفت : اروپا آزاد است هرچه مي خواهد بگويد و ما هم آزاديم تا بر طبق منافع ملي مان تصميم بگيريم. وي افزود :  ماهيچگاه قاطعانه امضاي پروتكل را رد نكرديم  اما  براساس خود  اين پروتكل بايد مذاكرات و بحثها در اين زمينه انجام شود و مجلس شوراي اسلامي بايد آن را  تصويب كند ثانيا حتما ما هر تصميمي بگيريم مصالح ملي خود را در نظر مي گيريم و شفاف و روشن به اروپا اعلام مي كنيم كه مصالح ملي ما چيست . رئيس جمهور تاكيد كرد: ما پذيرش پروتكل را نفي نكرديم اما اينكه شرطي را ديگران براي ما مطرح كنند قبول نداريم و آنچه كه فعلا براي ما مهم است تفاهم بيشتر با آژانس بين المللي انرژي هسته اي است .
رييس جمهوري درخصوص اتهامات رييس جمهوري آمريكا با اشاره به اينكه اين اتهامات تازه نيست گفت: تهديدات هميشگي است و هيچ فرقي نكرده و ارو پائيها هم يك مقداري تحت فشار آمريكا هستند من فكر مي كنم كه آمريكا و انگليس در عراق دچار مشكل شده اند و نمي توانند نيازهاي مردم اين كشور را براورده كنند. ما اميدواريم كه شوراي حكومتي كه ايجاد شده مقدمه اي براي خروج نيروهاي اشغالگر و  سپردن كار به دست نهادي باشد كه با راي مردم  روي كار آمده باشد.

کد خبر 12643

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha