به گزارش خبرنگار سياسي مهر، خاتمي افزود:عدالت هم همين گونه است ، اما برخي مي خواهند به زور عدالت را در جامعه ايجاد كنند ، عدالت را بايد مردم بخواهند همانگونه كه آزادي را نيز مردم بايد بخواهند و بايد اينقدر عرصه را به كساني كه آزادي و عدالت مردم را محدود مي كنند تنگ كنند تا خود بخود اين موضوع جا بيفتد.
خاتمي شرط لازم براي دمكراسي را آزادي دانست و گفت: آزادي يعني اينكه مطبوعات و اهل قلم بتوانند حرف خود را بزنند و البته اين بدان معنا نيست كه هر كه هر چه خواست بنويسد بلكه آزادي بايد در چارچوب قانون باشد.
رييس جمهوري تصريح كرد: مهم ترين مساله اي كه بايد آزاد صورت گيرد نقد قدرت است، اگر در جامعه اي نقد قدرت با مشكلاتي روبرو شد ، آنجا دمكراسي و آزادي دچار مشكل شده است و بايد با اين مشكل مبارزه كرد.
خاتمي ادامه داد: نه جنگ و نه حركت براي ايجاد بحران و تنش نبايد براي پياده كردن دمكراسي و آزادي انجام گيرد.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه من نمي گويم با هيچ روزنامه اي نبايد برخورد كرد ، گفت: حرف من اين است كه برخورد با مطبوعات بايد در چارچوب قانون صورت گيرد ، اين توقيف هاي بي زمان و بي حساب و كتاب از قانون برداشت نمي شود ، قانون تنها در دو مورد دستور به توقيف مطبوعات داده آن هم به صورت موقت كه اين موارد اخير را من خلاف قانون مي دانم.
خاتمي تاكيد كرد: برخورد با مطبوعات بايد طبق قانون و در دادگاهي آزاد و منصفانه و با داشتن وكيل و هيات منصفه انجام گيرد، البته دوستان ما در قوه قضاييه توجيهات و استدلالاتي دارند و طبيعي است كه حرف ما را قبول ندارند.
وي اضافه كرد: اميدوارم بتوانيم با تحمل يكديگر با هم تعامل و همكاري داشته باشيم زيرا اگر اينگونه نباشد ، اين اظهارات و سخنان، حرف هاي سركوب شده و گفته نشده به صورت بدي ، روزي در جامعه بروز خواهد كرد كه آن روز هم تاسف خواهيم خورد.
خاتمي ادامه داد: من از توقيف مطبوعات متاسفم در عين حال كه به طور مطلق نمي گويم كه برخورد با آنها غلط است زيرا ممكن است جرمي مرتكب شده باشند اما همه چيز بايد در چارچوب قانون باشد.
خاتمي در پاسخ به سوال راديو دولتي آمريكا مبني بر انتخابات رياست جمهوري آمريكا و ديدگاه وي در خصوص نتيجه اين انتخابات و اينكه در صورت پيروزي بوش مشكلاتي براي ايران ايجاد مي شود، گفت: من هيچ ترجيحي ندارم هر چه ملت آمريكا انتخاب كرد متعلق به آنهاست اميدوارم هر كس پيروز شد منطقي، عاقلانه و براي تامين منافع ملت آمريكا و جهان و در راستاي عدم دخالت در امور كشورها و درك موقعيت كشورها و حركت به سوي تنش زدايي جهاني و استقرار صلح پايدار بر پايه عدالت حركت كند.
از خاتمي درباره آينده روابط ايران و آمريكا سوال شد كه وي درپاسخ با ابراز تاسف از اينكه در حال حاضر هيچ چشم انداز روشني وجود ندارد، گفت: ما انتظار داشتيم به دليل سياست هاي درستي كه در منطقه و جهان دنبال كرده ايم به ويژه در بحران عراق و افغانستان و ساير كشورها و با توجه به نقش بسيار مهمي كه ايران در منطقه دارد آمريكا در روش ها و سياست هاي خود تجديدنظر كند ولي متاسفانه گروه هاي تندرويي كه اكنون روي كار هستند حتي زمينه هاي اندك موجود را نيز از بين بردند اما باز اميدوارم تجديد نظرهايي را در سياست هاي آمريكا ببينيم تا درباره آينده ديگري در روابط بيانديشيم.
خاتمي در خصوص اظهارنظر دبير شوراي عالي امنيت ملي مبني بر ترجيح بوش بر جان كري در انتخابات رياست جمهوري آمريكا گفت: اين سخنان قطعا موضع گيري شخصي وي بوده است.
از رييس جمهوري سوال شد كه آيا از مجلس هفتم راضي هستيد كه وي در پاسخ گفت: خداوند از همه ما راضي باشد بناي ما بر همكاري و تعامل است.
خاتمي در گفتگو با خبرنگاران(3):
هنوز به اصولي كه اعلام كرده ام ، پايبند هستم // آينده روابط ايران و آمريكا چشم انداز روشني ندارد
سيد محمد خاتمي بعد از ارائه گزارش سالانه به مجلس در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر برخورد اهاي اخير با روزنامه نگارن و بازداشت آنان و تناقض آن با شعار هاي وي در انتخابات رياست جمهوري گفت: من اصلي را براي خود معين كردم و هنوز به آن پايبندم و اعتقاد ندارم كه با تنش و با زور ميتوان مسائل انساني را در جامعه پياده كرد و اين كار با صدور بخشنامه هم قابل اجرا نيست .
کد خبر 126653
نظر شما