به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، قدرت سعادتی ظهر یکشنبه در همایش روز منابع طبیعی با بیان اینکه سال 2011 به نام سال جنگل نامگذاری شده است، افزود: یک میلیون اصله نهال تا پایان امسال توزیع خواهد شد.
سعادتی اظهار داشت: سال های گذشته نیز با اختصاص اعتبارات لازم، حداقل یک میلیون اصله نهال کاشته شد اما امسال با توجه به عدم تخصیص بودجه مورد نیاز سعی خواهیم کرد که حداقل به اندازه سال گذشته توزیع نهال داشته باشیم.
وی با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات لازم از سوی استان، خاطر نشان کرد: مسئولیت 98 درصد اراضی طبیعی استان به عهده اداره کل منابع طبیعی است و تنها در سالجاری 50 هزار استعلام از این اداره صورت گرفته که کار عظیمی است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، 58 درصد اراضی طبیعی را ملی و دولتی عنوان کرد و ادامه داد: با وجود چنین حجم کار و مسئولیت سنگینی، اعتبارات لازم از سوی استان به این اداره اختصاص نمی یابد.
سعادتی با بیان اینکه زنجان یکی از قطب های تولید نهال صنوبر رد کشور است، خواستار تأمین اعتبار جهت توسعه جنگل کاری طبیعی، توسعه زراعت چوب، مبارزه با آفات و بیماری های جنگلی و طبیعی شد.
وی به اقدامات انجام شده از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اشاره کرد و گفت: در سالجاری از تصرف هشت هزار هکتار اراضی ملی پیشگیری و 31 مورد ساختمان و باغ غیرمجاز نیز قلع و قمع شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان از تأمین زمین برای مهاجرت معکوس در جوار 30 روستا برای نخستین بار در کشور خبر داد و افزود: این اقدام در 150 هزار کتر مربع به عنوان پایلوت کشوری انجام شد.
سعادتی همچنین از رشد 60 درصدی شناسایی، استعدادیابی و تخصیص زمین برای طرح های کشاورزی و صنعتی استان خبر داد و گفت: فقط طی 9 ماهه اول امسال، بیش از هزار و 200 هکتار زمین شناسایی شد که نسبت به مدت مشابه گذشته 60 درصد رشد دارد.
وی خاطر نشان کرد: انجام عملیات در بالادست قنوات با اعتبار یک میلیارد تومان از دیگر اقدامات این اداره بود که ضمن کنترل سیل و افزایش آب قنوات با عث رونق کشاورزی می شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تصریح کرد: امسال عملیات کنترل آفت ارس واش 200 هکتار از اراضی استان انجام شد که 2 برابر تعهدات سالجاری بود.
در ایران 15 تا 21 اسفند ماه (5 تا ۱۲ مارس) و در آفریقای جنوبی یکم تا هفتم سپتامبر به عنوان هفته منابع طبیعی، هفتهای برای گرامیداشت گیاهان تعیین شده که شعار امسال این هفته در سال 2011، "مدیریت جامع آبخیزها، ضامن امنیت حیاتی" نامگذاری شده است.
این روز برای نخستین بار توسط جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبرسکا در ۱۰ آوریل ۱۸۷۲ پایه گذاشته شد، در ایالات متحده بعدها این روز (Arbor Day)، به چهارمین جمعه آوریل، منتقل شد.
نظر شما