اسماعیل متکی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: مبارزه غیرشیمیایی با آفات کشاورزی اهمیت ویژه ای دارد، زیرا استان گلستان از جمله استانهای پرمصرف سموم کشاورزی است.
وی اظهار داشت: انواع بیماریها از جمله سرطان از آلودگی به این گونه مواد شیمیایی ناشی می شود و باید برای حفظ سلامت انسان و محیط زیست تمهیدات لازم را بکار بست.
متکی افزود: در سال 73 در سطح هزار هکتار مبارزه بیولوژیک در استان انجام شد، در حالیکه این رقم هم اکنون به حدود 27 هزار هکتار رسیده است.
این مسئول بیان داشت: همچنین مدت دو سال این طرح در شهرستانها نیز شروع شد تا کشاورزان با چگونگی انجام آن آشنا شوند و ببینند که روش هایی برای استفاده نکردن از سموم وجود دارد.
مدیر حفظ نبابات جهاد کشاورزی گلستان اظهار داشت: استفاده از روشهای نظیر " تله های فرمونی، اخلالگران جنسی و کارت زرد و آبی" از جمله موارد است.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان برنامه پنجم، سازمان حفظ نباتات موظف شده است که همه ساله سطحی از مزارع و باغها را زیر پوشش روشهای مبارزه غیرشیمیایی ببرد.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان برنامه پنجم، سازمان حفظ نباتات موظف شده است که همه ساله سطحی از مزارع و باغها را زیر پوشش روشهای مبارزه غیرشیمیایی ببرد.
وی افزود: بر این اساس، در سال 1394 یعنی سال آخر برنامه، باید 25 درصد کل اراضی کشاورزی و باغی زیر پوشش مدیریت صحیح کنترل آفات باشد.
گلستان 650 هزار هکتار مزارع و اراضی کشاورزی و باغی دارد.
نظر شما