به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، مهدی بصیری شامگاه شنبه در گردهمایی ائمه جمعه و جماعات استان اصفهان به مناسبت هفتۀ منابع طبیعی در دانشگاه اصفهان اظهار داشت: اکولوژی تمام بحرانهای طبیعی که امروز انسانها با آن روبهرو شدهاند را پیشبینی کرده اما تاکنون به این دانش توجهی نشده است.
وی افزود: این دانش پیشبینی کرده که با از بین رفتن تنوع ژنتیکی، زندگی انسان به شدت در مخاطره خواهد بود.
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: جنگلها و مراتع در تعادل جوی، فراهم کردن شرایط بارندگی، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی، جلوگیری از رانش زمین، تامین و حفظ تنوع زیستی و جریان مستمر آب در رودها و چشمهها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
وی ساخت بیرویه سدها را از عوامل موثر در خسارت به تالابها اعلام کرد و بیان داشت: سدها در مواقع پر آبی از رسیدن آب به تالابها جلوگیری میکند و سبب خشک شدن تالابها میشود.
بصیری ادامه داد: خشک شدن تالابها سبب نابودی زراعت اطراف تالاب، فرسایش بادی و از بین رفتن تنوع زیستی خواهد شد.
وی ارزش هر هکتار تالاب را از لحاظ اکوسیستم 10 برابر جنگل دانست و تاکید کرد: با از بین رفتن پوشش گیاهی در مراتع، مشکل گرد و خاک و ریزگردها نیز به وجود میآید.
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: بخشی از گرد و غبارهایی که وارد کشور میشود ناشی از خشک شدن رودهای جنوب است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پوشش گیاهی در مراتع عامل جلوگیری از حرکت سریع سیلهای مخرب است، اضافه کرد: کاهش جنگل و پوشش گیاهی مراتع، تعادل آبهای زیرزمینی را بر هم می زند.
بصیری افزود: جنگلها و مراتع علاوه بر حفظ تنوع زیستی و ژنتیکی، تضمین کننده دوام بشر بر روی زمین هستند.
نظر شما