۲۲ اسفند ۱۳۸۹، ۱۳:۱۷

عباسی اعلام کرد:

بزودی مواد هسته‌ ای خود را به کشورهای دیگر صادر می کنیم

بزودی مواد هسته‌ ای خود را به کشورهای دیگر صادر می کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه اگر از مقوله امنیت غافل شویم و بویژه در شروع کار به این مسئله توجه نکنیم مطمئنا تعامل خود با دنیا را از دست می‌دهیم، گفت: ما باید بتوانیم با دیگران مشارکت داشته باشیم چرا که خود این مسئله می‌تواند یک عامل بازدارنده برای ما باشد و ما در حال حاضر در حال فراهم کردن مقدمات این مسئله هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، فریدون عباسی در دومین همایش پایداری ملی و پدافند غیرعامل، با بیان اینکه آموزه‌های ما از دوران دفاع مقدس به مقابله صحیح با تهدیدات حال و آینده کمک می‌کند، اظهار داشت: با تجربیات بجا مانده از دوران دفاع مقدس، دستاوردهای خوب و رو به رشدی داریم و می‌توانیم در آینده در بحث‌های پایداری ملی و بحث‌های پدافندی گام‌های مستحکم‌تری برداریم.

وی با بیان اینکه اگر با افراط و تفریط با مقوله‌های پدافند مواجه شویم آسیب‌پذیر خواهیم بود، عنوان کرد: بعضا دیده می‌شود که یا از این بحث غافل می‌شویم و می‌گوییم هیچ کاری نکنیم چرا که نوع تهدیدات فرق کرده است و یا آنقدر مسئله را محکم می‌گیریم و مدام به آن می‌پردازیم که هزینه‌ها را بالا می‌بریم و این مسئله می‌تواند آسیب‌های اجتماعی ایجاد کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه برای اینکه از این افراط و تفریط پرهیز کنیم لازم است که در بحث آموزش، توجه بیشتری به نسل جدید داشته باشیم، گفت: همانطور که رئیس مجلس هم اشاره کرد، ما قدرتی هستیم که شاید در مقطع فعلی آسیبی به ما وارد نشود ولی باید از حالا در مدارس این مباحث را دنبال و برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در گسترش فرهنگ پدافند غیرعامل و آموزش‌های مربوط به آن گفت: رسانه ملی باید با آموزش‌های کوتاه‌مدت و مفید یا با هشدارهایی که می‌دهد بتواند بحث پدافند را به عنوان یک بحث ملی مطرح کند.

عباسی از دیگر راهکارهای لازم برای گسترش فرهنگ پدافندی را گنجاندن مطالب مربوط به حوزه‌های پدافندی در بازنگری کتب فنی و مهندسی دانشگاه‌های کشور دانست و افزود: در این بخش باید به لشکر عظیم اساتید توجه شود چرا که اگر می‌خواهیم در مدتی کوتاه به این مسئله دست یابیم باید به اساتید کشور توجه بیشتری کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بحث هسته‌ ای موضوعی است که فقط در کلمه هسته‌ ای خلاصه نمی‌شود، تصریح کرد: صنعت هسته ا‌ی زمینه‌های کار را در سایر رشته‌ها به ویژه رشته‌های صنعتی فراهم می‌کند و همانطور که به بحث پدافند عامل در کشور توجه می‌شود، در بحث هسته‌ ای باید به پدافند غیرعامل نیز توجه شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با تاکید بر لزوم بالا بودن سطح ایمنی در تاسیسات هسته‌ ای کشور گفت: اگر در بحث‌های پدافندی به سازه‌ها و تجهیزات خود بویژه در شروع کار دقت کنیم مطمئنا می‌توانیم این مقولات و ایمنی‌ها را به سایر عرصه‌ها نیز گسترش دهیم. دقیق بودن ابزار و تجهیزات اندازه‌گیری، خلوص مواد مورد استفاده از بحث هسته‌ ای و بکارگیری آن در صنایع دیگر، توجه به مدیریت صحیح در صنعت و نیز روش‌های تحقیق و بهره‌برداری از دیگر مباحثی است که باید حتما به آنها توجه شود.

وی با بیان اینکه دقیق شدن در این مسائل موجب رشد ما در صنایع دیگر می‌شود، خاطرنشان کرد: ما باید دستاوردهای خود در این زمینه را حفظ کنیم؛ چرا که این مسئله موجب استمرار خودباوری ملی، زمینه‌سازی برای صدور تفکر انقلابی و ایجاد تعامل مثبت همراه با عزت و حکمت با دنیا می‌شود. اگر از مقوله امنیت غافل شویم و بویژه در شروع کار به این مسئله توجه نکنیم مطمئنا تعامل خود با دنیا را از دست می‌دهیم.

عباسی در ادامه با تاکید بر ورود ایران به بازارهای جهانی در بحث صدور مواد و خدمات گفت: این مسئله مستلزم استانداردسازی و پایداری مواد و تجهیزات است. همه این مسائل کمک می‌کند که برای آینده برنامه‌ریزی کنیم ولی شرط اول، آسیب‌پذیر نبودن در زمان فعلی و چند سال آینده است تا بتوانیم موفق شویم.

وی تصریح کرد: ما باید بتوانیم با دیگران مشارکت داشته باشیم چرا که خود این مسئله می‌تواند یک عامل بازدارنده برای ما باشد و ما در حال حاضر در حال فراهم کردن مقدمات این مسئله هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اعلام اینکه قصد داریم به یک قطب علمی، صنعتی و مدیریتی طبق چشم‌انداز بیست ساله کشور در سطح منطقه تبدیل شویم، گفت: همانطور که بارها عنوان شده، امروز تهدیدات تغییر کرده است. آسیب‌پذیری ما در چند سال گذشته بیشتر در بخش‌هایی بوده که به حفاظت از نیروی انسانی مربوط می‌شود و همچنین با برخی آسیب‌های اجتماعی و انحراف افکار از آرمان‌های نظام نیز مواجه هستیم که در اینجا مجال باز کردن بیشتر این موضوع نیست.

وی با بیان اینکه یکی از بحث‌های مهم امروز، بحث نرم‌افزاری است و این مقوله‌ای است که کمتر به آن پرداخته‌ایم و آثار آسیب‌پذیری‌های اولیه مشاهده می‌شود، گفت: در بحث تهاجم‌های نرم‌افزاری دشمنان، جایی که بیشتر از همه می‌تواند مورد حمله قرار بگیرد، تاسیسات هسته‌ ای است که در همین رابطه تلاش‌های دشمنان برای انتشار ویروس استاکس نت و مباحث اینچنینی را شاهد بوده‌ایم.

عباسی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص توجه بیشتر به نیروی انسانی در بحث پدافند غیرعامل نیزگفت: دشمنان پیشرفت ما تلاش زیادی می‌کنند که در افراد نفوذ کنند تا از طریق آنها دانسته یا ندانسته بتوانند به روند پیشرفت ما ضربه وارد کنند.

وی با تاکید براینکه برای این موضوع از انگیزه‌های مختلف افراد نظیر نارضایتی‌های شغلی، اقتصادی، سیاسی و مدیریتی ممکن است استفاده کنند، گفت: بنابراین آسیب منابع انسانی می‌تواند بر روی بحث پدافندی تاثیرگذار باشد و در چند سال گذشته از این نظر بیشتر آسیب دیده‌ایم. بنابراین جا دارد به بحث آسیب‌های اجتماعی در سازمان پدافند غیرعامل توجه بیشتری شود.

کد خبر 1273274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha