به گزارش خبرگزاری مهر، پیش از این نیز مطالعاتی در زمینه ارتباط میان رانده شدن در روابط اجتماعی با مناطقی از شبکه عصبی مغز که با پردازش درد سر و کار دارند انجام گرفته بود.
اکنون MRI مغز افرادی که دچار شکست عشقی شده اند و یا از سوی فرد مورد علاقه خود رانده شده اند نشان می دهد بخشهایی از مغز این افراد که با احساس درد ارتباط مستقیم دارد، فعال می شود. محققان دانشگاه کلمبیا این مطالعات را بر روی 40 داوطلب که طی 6 ماه گذشته در حال تجربه فروپاشی ناخواسته رابطه احساسی بودند، انجام دادند.
طی انجام MRI از داوطلبان خواسته می شد تا فرد مورد علاقه خود در این رابطه را تصور کرده و درباره پذیرفته نشدن از جانب وی فکر کنند. در این هنگام بخشهایی از مغز این افراد که مدیریت دردهای فیزیکی را به عهده دارد فعالیت خود را آغاز کرده و شروع به درخشیدن کردند.
به گفته محققان از آنجایی که نمی توان دقیقا تعیین کرد چه کسی تجربه جدایی عاطفی را داشته این مطالعه نمی تواند مطالعه ای بی نقص و کامل به شمار آید.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، با این همه نتایج این مطالعه بسیار قابل توجه است به ویژه به این دلیل که محققان به تحلیل 150 اسکن مغزی دیگر که برای بررسی احساساتی مانند ترس، اضطراب، خشم و اندوه انجام گرفته بودند پرداخته و دریافتند هیچ یک از آنها مشابه شکست عشقی نمی تواند مناطق پردازش درد را در مغز فعال کند.
نظر شما