به گزارش خبرگزاری مهر،محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم کشورمان در این سخنرانی با اشاره به فعالیتهای کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل متحد در جهت تدوین اصول ، دستور العملها و توصیه ها در موضوع خلع سلاح تصریح کرد: بدون اینکه بخواهیم اقدامات انجام گرفته توسط این کمیسیون را کوچک بشماریم ، اما باعث تاسف است که این کمیسیون هنوز نتوانسته مجموعه ای از توصیه های ویژه در خصوص خلع سلاح هسته ای را از زمان آغاز بکار خود در سال 1978داشته باشد .در شرایطی که خلع سلاح هسته ای همواره دارای بالاترین اولویتها در جامعه بین المللی و قطعنامه های تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد بوده و از دیدگاه ما مسائل مرتبط با خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهای هسته ای بیشترین اهمیت را دارد .
محمد خزاعی تضمین امنیت پایدار و برابر برای همه دولتهای جهان را فقط از طریق توسل به نیروی منطق و خودداری از توسل به زور امکانپذیر دانست.
سفیر و نماینده دائم کشورمان با اشاره به تداوم تهدید سلاحهای هسته ای، کشورهای دارنده اینگونه سلاحها را به خاطر عدم پای بندی به تعهدات حقوقی خود برای امحای این سلاحها مورد انتقاد قرار داد و افزود :تنها راه رفع خطر سلاحهای هسته ای امحای کامل آنها است.
محمد خزاعی تاکید کرد :جمهوری اسلامی ایران معتقد است بهترین راه برای تضمین عدم اشاعه سلاحهای هسته ای اجرای کامل و غیر گزینشی NPT و تضمین عمومیت آن بویژه در خاورمیانه است، جائی که برنامه هسته ای یک غیرعضو NPT ( رژیم صهیونیستی ) با کمک فرانسه بطور جدی صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی را تهدید می نماید . برای غلبه براین مشکل ، ایران ایجاد یک منطقه عاری از سلاحهای هسته ای در خاورمیانه را در سال 1974 پیشنهاد نموده است . اما تلاشها برای ایجاد یک چنین منطقه ای بواسطه خودداری رژیم صهیونیستی برای پیوستن به NPT و قرارنگرفتن تاسیسات هسته ای این رژیم تحت نظارت سیستم ایمنی آژانس بین المللی انرژی اتمی موفق نبوده است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان با تأکید بر اراده ایران در استفاده کامل از حقوق خود در جهت فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ، برخی ادعاها در خصوص برنامه هسته ای کشورمان را مردود دانست و اعلام داشت :اینگونه ادعاها از سوی کشورهائی مطرح می گردد که خود سابقه ای طولانی در عدم پای بندی به تعهدات خلع سلاح هسته ای دارند.
محمد خزاعی گفت :برخی کشورها در تلاش هستند به بهانه های مختلف نظیر خطر اشاعه هسته ای از دستیابی سایر کشورها به فن آوری های صلح آمیز هسته ای پیشگیری کنند در حالی که پیمان عدم اشاعه هسته ای به صراحت چنین حقی را برای همه دولتهای عضو به رسمیت شناخته شده است.
وی در پایان ضمن اعلام آمادگی ایران برای تداوم گفتگو با طرفهای ذیربط گفت: هرگونه مذاکره ای در آینده باید بدون هرگونه پیش شرط بوده و مبتنی بر عدالت و احترام متقابل باشد .
نظر شما