پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۰ آبان ۱۳۸۳، ۱۱:۴۷

به بهانه فرارسيدن فصل سرما و بارندگي در استانهاي مازندران و قزوين:

فصل سرما رسيد ؛ زلزله زدگان بلده هنوز خانه ندارند

گروه اجتماعي خبرگزاري مهر - در اثر وقوع زمين لرزه اي به بزرگي 7/5 ريشتر در مقياس امواج دروني در ساعت 17 و 8 دقيقه روز جمعه، هشتم خرداد ماه امسال كه كانون آن البرز مركزي و شهرستان بلده بود ، 20 هزار واحد مسكوني دراستانهاي تهران ، مازندران و قزوين به علت شدت بالاي تخريب بايد بازسازي مي شدند كه اينك پس از گذشت بيش از 5 ماه هنوز اقدام قابل توجهي صورت نگرفته است و فعاليت ها بيشتر در حد رنگ ريزي و پي كني است.

زمين لرزه بلده كه تاكنون آخرين زمين لرزه كشور در سال جاري بوده موجب كشته و مجروح شدن دهها نفر از هموطنان و تخريب بيش از 20 هزار واحد مسكوني در سه استان كشور شده است كه البته 15 هزار از اين واحد ها به دليل شدت تخريب بايد مجددا احداث مي شد ومابقي منازل آسيب ديده نيز به تعميرات اساسي نياز دارند ولي با توجه به آغاز فصل سرما و شروع بارش هاي زمستاني در مناطق زلزله زده كه كوهستاني و برف گير هستند، زلزله زدگان با شرايط بحراني و بسيار نامطلوبي مواجه هستند به خصوص كه بنابراعلام برخي منابع ، تعدادي از خانوارهاي ساكن دايم مناطق زلزله زده استانها در زير چادر زندگي مي كنند .

شرايط سخت جوي منطقه و بارش هاي پياپي موجب بروز مشكلات فراواني براي اين خانواده ها كه بسياري از آنها اموال و كاشانه و حتي عزيزانشان را از دست داده اند شده است ، اين در حالي است كه مقامات و مسئولان محلي به شدت اين نكته را تكذيب كرده و اعلام مي دارند بخشي از زلزله زدگان سكونت فصلي داشته و منطقه را ترك كرده و در بين ساكنين دايم نيز خانواده اي زير چادر زندگي نمي كند بلكه در منازل  اقوام و خويشان خود به سر مي برند.

البته شايان ذكر است كه برخي از اين مسئولان محلي نيزدر گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهراعلام كردند سفت كاري منازل ساكنان دايم منطقه تا قبل از شروع بارندگي ها و بارش برف اتمام يافته و زلزله زدگان مي توانند زمستان را در منازلشان سپري كنند.

بر اساس مدارك و اسناد موجود تاكنون از مجموع منازل تخريب شده نيازمند بازسازي درسه استان قزوين ، مازندران و تهران ، رنگ ريزي براي پي كني6920 واحد، پي كني 6425 واحد و در سه هزار و 693 واحد نيز بتن ريزي آنها صورت گرفته است.

نكته قابل توجه اين است كه از مجموع 15 هزار واحدي كه بايد به طور كامل بازسازي و احداث شوند تا كنون فقط اسكلت 1600 منزل نصب شده كه از اين تعداد 1100واحد متعلق به استان مازندران و مابقي در استان هاي تهران و قزوين انجام گرفته است لذا با بررسي اين آمارها مي توان گفت كه با توجه به سكونت دايم حداقل هفت هزار خانوار در مناطق زلزله زده اين استان ها و كوهستاني بودن مناطق مذكور و شروع بارندگي ها ، اغلب خانواده هاي زلزله زده در شرايط بحراني و حادي زندگي مي كنند و بعيد است كه تا پايان زمستان امسال هم صاحب سرپناهي شوند.

بنابر اين گزارش مهندس آهني، مسئول ستاد حوادث غير مترقبه استان قزوين نيز در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري  مهر درحالي پس از گذشت حدود 5 ماه از آماده سازي 150 واحد ساختماني در حد زدن سقف منازل، خبر مي دهد كه بر اساس برآوردهاي اين ستاد حداقل دو هزارخانوار در مناطق زلزله زده استان قزوين اسكان دايم دارند و منازل آنها بايد مجددا احداث يا تعمير اساسي شود و در مجموع بايد 5500 واحد ساختماني در سطح مناطق زلزله زده احداث يا بهسازي شود.

وي با تاكيد بر برچيده شدن بخش زيادي از چادرهاي منطقه مي گويد: باتوجه به احداث اين 150 دستگاه احتمالا بين 15 تا 20 خانوار براي مدتي در زير چادرها بايد باقي بمانند تا منازل آنها نيز احداث شود، مابقي خانواده هاي داراي اسكان دايم در منطقه در بخش سالم منازل خود يا منازل نزديكان زندگي مي كنند و در نتيجه با شروع فصل بارندگي و بارش برف هيچ خانواده اي در سطح منطقه زير چادر نخواهد ماند.

بر اساس اين گزارش بلده ، سه هزار ، كلاردشت در مناطق كوهستاني و سردسير ارتفاعات البرز از توابع استان مازندران واقع شده وهم اكنون بدليل وقوع سرماي زودرس و برف گير بودن منطقه ، هواي اين مناطق به شدت سرد شده است ، هشت هزار واحد مسكوني  در220 روستاي  اين سه منطقه بر اثر زمين لرزه هاي اخير دچار خسارت شده و بنابر اعلام دستگاههاي محلي هفت هزار واحد نيز بايد بازسازي شود و يك هزار واحد  به تعميرات نياز دارد.

بر پايه اين گزارش، ستاد حوادث غير مترقبه استان مازندران نيز در جمع بندي هاي خود به اين نتيجه رسيده كه هر چه سريعتر بايد سه هزار واحد مسكوني براي ساكنان دايم مناطق زلزله زده ساخته شود كه بنابر گفته رييس اين ستاد تاكنون عمليات بازسازي سه هزار و 850 واحد شروع شده  و نسبت به استان هاي ديگر، مازندران پيشرفت بيشتري داشته است و ظرف دو ماه آينده با نصب اسكلت ها و سفت كاري دو هزار واحد جمع كثيري از زلزله زدگان در منازل خود ساكن مي شوند.

البته با شنيدن مطلب فوق اين سئوال در ذهن افكار عمومي تداعي مي كند با توجه به برفگير بودن و سرماي شديد منطقه ، چرا بايد همچنان زلزله زدگان در چادر زندگي كنند ؟ مهندس پور محمد رييس ستاد حوادث غيرمترقبه استان مازندران با تكذيب هر نوع خبري درخصوص حضور برخي از زلزله زدگان در زير چادرها ، مي افزايد: تقريبا تمام سه هزار خانوار ساكن مناطق زلزله زده از زير چادرها بيرون آمده و هيچ چادري در سطح اين روستا برپا نيست و خانواده ها در منازل نيمه تخريب يا ترك خورده فاقد استحكامات لازم و همچنين منازل اقوام و اشنايان خود زندگي مي كنند تا منازل در حال ساخت آماده بهره برداري شود .

وي در پايان با اشاره به كمك هاي بلاعوض و وام هاي اختصاصي از سوي دولت براي ساخت منازل زلزله زدگان، براي پاسخگويي به نياز تمام افراد در خواست اخذ 15 ميليارد وام جديد- علاوه بر 15 ميليارد تومان اختصاصي در مرحله اول- را مطرح ساخت و مي افزايد: در زمينه ساخت منازل هم به شش ميليارد تومان كمك بلاعوض نياز است.

 

کد خبر 128439

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha