به گزارش خبرنگار مهر، سید ابراهیم موسوی ظهر یکشنبه در حاشیه نخستین نشاء مکانیزه برنج کشور در فریدونکنار به افزایش سطح زیر کشت برنج در کشور اشاره کرد و گفت: این میزان برنج از سطح 630 هزارهکتار شالیزارهای کشور، تولید می شود.
وی افزود: هم اکنون حدود 81 درصد برنج تولیدی کشور در استانهای شمالی کشت می شود.
مجری طرح برنج کشور با بیان اینکه تولید سالانه سه میلیون و 350 هزار تن برنج، نیاز حدود 56 میلیون ایرانی را تامین می کند، سرانه مصرف برنج در کشور را هم اکنون حدود 36 کیلوگرم اعلام کرد.
موسوی با بیان اینکه این میزان سرانه مصرف برنج در کشور در مقایسه با استانداردهای جهانی کمتر است، گفت: هم اکنون سرانه مصرف برنج براساس استانداردهای جهانی حدود 57 کیلوگرم است.
وی به حمایت دولت از کشاورزان برنجکار کشور خبر داد و افزود: با حمایت و پشتیبانی دولت گرایش فروشگاه های تعاونی مصرف دستگاه های دولتی به برنج های داخلی بیشتر شده که این امر برای حمایت از تواید داخل بسیار امید بخش است.
واردات 930 هزار تن برنج به کشور/ نیاز واقعی 600 هزار تن
معاون مدیرکل دفتر پنبه، دانه های رروغنی و نباتات صنعتی و برنج کشور به اعمال تعرفه 45 درصدی برای واردات برنج به کشور اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بیش از 930 هزار تن برنج خارجی به کشور وارد شد در صورتی که نیاز کشور فقط حدود 600 هزار تن بوده است.
موسوی با بیان اینکه افزایش تعرفه های سنگین واردات برنج می تواند در راستای حمایت دولت از برنج داخلی در زمان عرضه تولید داخل موثر باشد، اضافه کرد: براساس قانون جدید، وزارت بازرگانی فقط با استعلام نیاز از وزارت جهاد کشاورزی حق واردات برنج و سه ماه پس از عرضه برنج داخلی را دارد.
نظر شما