به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این مصوبه، صنایع برق، تاسیسات صنعتی، سامانه های راه آهن، عملیات معادن زیر زمینی، تاسیسات نظامی، ساختمان های مسکونی یا تجاری، آزمایشگاه های تحقیقاتی، کارخانه تولیدی وسایل الکترونیک و همچنین تاسیسات تخلیه پساب و ایستگاه های خدمات خودرو به عنوان محتمل ترین محل های تمرکز پسماندها اشاره شده است.
بر این اساس، نمونه برداری و نتایج آزمایش هایی که در آزمایشگاه های معتمد سازمان انجام شوند، قابل استناد هستند.
همچنین روغن یا تجهیزات حاوی بی فنیل های پلی کلره با غلظت بیش از (50PPM) آلوده محسوب شده و باید جایگزین شوند و همچنین استفاده از کلیه تجهیزات آلوده به بی فنیل های پلی کلره در محل هایی که مواد غذایی در حال تولید و یا فرآوری هستند، ممنوع است.
بر این اساس، در صورت نشت هر یک از تجهیزات حاوی و یا آلوده به بی فنیل های پلی کلره، کلیه تجهیزات یاد شده از جمله لباسهای آلوده به آنها پسماند های ویژه محسوب می شوند و باید بعد از رعایت اصول صحیح بسته بندی و حمل و نقل ایمن به انبار های مناسب برای نگهداری این مواد منتقل شوند.
استفاده مجدد از کلیه وسایل و تجهیزاتی که برای انتقال روغن های آلوده به بی فنیل های پلی کلره به بشکهها مورد استفاده قرار گرفتهاند، برای سایر مصارف ممنوع است.
بر این اساس، پس از تخلیه کامل روغن آلوده به بی فنیلهای پلی کلره، باید ترانسفورماتور تخلیه شده را تا حد ممکن از باقیمانده روغن پاک کرده به نحوی که غلظت آن بیش از (50PPM) نباشد.
براساس این مصوبه، کلیه دستگاه ها و موسسات مشمول این ضوابط موظفند؛ گزارش اقدامات انجام شده مربوط به هر فصل را به صورت مستند و سالانه به سازمان ارائه دهند و همچنین دستور العمل لازم برای اجرای این ضوابط توسط سازمان با هماهنگی دستگاه های ذیربط، حداکثر ظرف مدت یکسال پس از تصویب این ضوابط تهیه خواهد شد. نظارت بر حسن اجرای این ضوابط بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
هیئت وزیران بنا به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و با استناد به ماده (11) قانون مدیریت پسماندها، ضوابط و روش های مدیریت اجرایی زیست محیطی پیش از امحای پسماندهای حاوی و یا آلوده به بی فنیلهای پلی کلره را تصویب کرد.
کد خبر 1286234
نظر شما