به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شهاب الدین صدر در پیامی به مناسبت روز دندانپزشکی گفت: 23 فروردین امسال، خانواده بزرگ و فرهیخته دندانپزشکی کشور سی امین سال نامگذاری این روز به عنوان روز دندانپزشک را جشن گرفته و گرامی می دارند.
وی افزود: در این 30 سال با مروری گذرا بر کارنامه سلامت کشور بویژه بخش بهداشت دهان و دندان در می یابیم که دندانپزشکان و فعالان این عرصه با مشکلات زیادی از تحریمها و کمبودهای تجهیزاتی و مواد مصرفی تا کم توجهی و بی توجهی به انتظارات و ضرورتهای حوزه سلامت دهان و دندان مواجه بودند اما با بزرگ منشی و دلسوزی تمامی مشکلات را تحمل و در خدمت به بیماران و مردم قدرشناس کشورمان لحظه ای فروگذار نبوده اند.
صدر در ادامه این پیام اظهارداشت: تلاش و کوشش گسترده همکاران در فعالیتهای مختلف آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی در سراسر کشور تاثیر قابل توجهی در ارتقاء شاخصهای سلامت کشور داشته است و به رغم شیوع بیماریهای دهان و دندان نقش دندانپزشکان در مهار بیماریها و حفظ و بازگشت سلامتی و شادابی به جامعه تحسین برانگیز است.
وی افزود: کمبود اعتبارات و نوع نگاه غلط در سیاستگذاری و تخصیص اعتبارات این حوزه به عنوان یک حوزه هزینه بر، اشتباه مزمنی است که همواره اثرات ناخوشایند آن گریبان خدمتگذاران حوزه دندانپزشکی و از آن مهمتر سلامت مردم را گرفته است و امروز شاهدیم که با وجود پیش بینی تمهیدات لازم در حدود 30 سال گذشته برای تربیت متخصصان و نیروی آموزش دیده، همچنان قشرهای مختلف جامعه از فقر سلامت دهان و دندان و کم توجهی به آن رنج می برند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: جامعه دندانپزشکان کشور با جمعیتی افزون بر 22 هزار نفر می تواند و باید بیش از این و بهتر از این در خدمت سلامت مردم قرار بگیرد و این وظیفه و مسئولیت بیش از همه بر عهده دولت و دستگاههای متولی سلامت است.
وی گفت: در شرایط کنونی و با اجرای قانون مهم و تاریخی هدفمند کردن یارانه ها حفظ و ارتقای دستاوردهای حوزه سلامت و تامین نیازها و پیش نیازهای فعالیت مفید و کارآمد جامعه پزشکی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
صدر افزود: اعتقاد سازمان نظام پزشکی این است که هدفمند کردن یارانه ها می تواند فرصت بزرگی برای رشد فزاینده سلامت مردم و رضایتمندی آحاد جامعه پزشکی بشمار رود. یکی از این فرصتها اختصاص سهم پیش بینی شده در قانون برنامه پنجم توسعه کشور از محل درآمد هدفمندی یارانه ها به حوزه سلامت و جبران کاستیهای دیرینه نظام بهداشت و درمان کشور است.
وی در پایان این پیام تاکید کرد: با طراحی سازوکارهای لازم و کافی این اعتبار می تواند به عنوان پشتوانه ای برای نظام بیمه های سلامت کشور، خدمات گسترده بهداشت دهان و دندان و دندانپزشکی را تحت پوشش قرار داده و این طیف وسیع و ضروری خدمات حوزه سلامت جامعه را در اختیار همگان قرار دهد.
نظر شما