۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۲:۰۵

غضنفری مطرح کرد:

قواعد حکمرانی شایسته در کشور عملیاتی شده است

قواعد حکمرانی شایسته در کشور عملیاتی شده است

وزیر بازرگانی با بیان اینکه قواعد حکمرانی شایسته در کشور عملیاتی شده است، گفت: مدیریت هزینه و کاهش قیمت تمام شده باید به‌گونه‌ای انجام شود که افزایش قیمت حامل‌های انرژی در کالاها و خدمات تولیدی از مردم گرفته نشود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری گفت: یکی از جنجال‌های پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها این بود که آیا در خصوص آثار هدفمندی یارانه حامل‌های انرژی بر اقتصاد کشور، تولید و اشتغال مطالعاتی صورت گرفته است یا خیر که ما در وزارت بازرگانی و البته در سایر حوزههای مرتبط مطالعات خوب و زیادی صورت گرفته بود.

وزیر بازرگانی تصریح کرد: از ابتدای دولت نهم که وزارت بازرگانی مدیریت کنترل بازار را برعهده داشت، مشاهده می‌شد که پرداخت غیر هدفمند یارانهها موجب هدر رفتن منابع و کاهش بهره‌وری در کشور می‌شود به طور مثال به دنبال برداشته شدن یارانه پودر شوینده شاهد وفور این کالا و کاهش قیمت آن و ایجاد یک بازار رقابتی در کشور شدیم و این بدین معناست که یارانه‌ای که برای تسهیل خرید و فروش و حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده پرداخت می‌شد، به صورت معکوس عمل می‌کرد.

غضنفری، فعالیت نانوایی‌های آزادپز را مورد توجه قرار داد و افزود: نمونه بارز دیگر عدم اثرگذاری مثبت پرداخت یارانه، نانوایی‌های آزادپز است به گونه‌ای که با وجود استفاده از آرد آزاد در این بخش، مردم از نان تولید شده توسط این گروه رضایت بیشتری داشتند و این نشان‌دهنده این است که مجموعه قواعد و الگوهای حکمرانی در کشور به درستی درحال عملیاتی شدن است.

وی معتقد است که در دنیای حکومت داری قواعدی وجود دارد که ضمن کشف این قواعد باید بر آنها مسلط شویم و پس از اینکه بر این قواعد مسلط شدیم، آن پدیده به اندازه دانش ما و براساس سنن الهی تسخیر ما در خواهد آمد. اما وقتی که بر قوانین حکمرانی مسلط نباشیم، پدیده از کنترل ما خارج خواهد شد.

غضنفری با تاکید بر اینکه اصلاح نظام یارانه ها موجب بهبود وضعیت بازار می شود، موضوع هدفمندسازی یارانه ها را کشف مجموعه ای از قواعد در پدیده حکمرانی عنوان کرد و افزود: امروز در تنظیم بازار بر قواعد حکمرانی بسیار خوبی تسلط یافتیم و دلیل تقدیر رئیس جمهور در ایام مختلف، تسلط بر این قواعد است.

وی گفت: براساس قواعد تنظیم بازار، میتوان گفت که چنانچه امور ذخیره سازی، توزیع توسط بخش خصوص انجام شود، در تنظیم بازار بسیار موفق تر عمل خواهیم کرد.

وزیر بازرگانی، انتظار خود از دو مجموعه معاونت برنامه ریزی و موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی را کشف قواعد مناسب با بهره گیری از تجربیات گذشته خواند و گفت: دلیل عدم توفیق برنامههای برخی کشورها، پیدا نکردن و عدم درک قوانین حاکم بر پدیده ها است.

غضنفری افزایش یارانههای پرداختی به بخشهای مختلف طی سالهای گذشته را مورد توجه قرار داد و افزود: پانزده سال پیش میزان یارانه پرداختی به بخش گندم، آرد و نان 360 میلیارد تومان بود این در حالی است که این میزان در سال گذشته به 4 هزار میلیارد تومان افزایش یافت‎‎. یعنی ظرف پانزده سال یارانه پرداختی به این بخش بیش از 11 برابر شده است.

وی افزود: به طور قطع در صورت تداوم این وضعیت در سالهای آینده دیگر منابعی برای پرداخت یارانهوجود نخواهد داشت.

وزیر بازرگانی سال 90 را سال نتیجه گرفتن از تلاشهای صورت گرفته دانست و افزود: قانون هدفمند کردن یارانهها به کمک شما به اجرا در آمده است و بار دیگر باید تلاش خود را به کار گرفت تا زمینههای باقیمانده آن در سال 90 مدیریت شود تا شیرینی اجرای این قانون در کام مردم پایدار شود.

وی شیرینی اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را منوط به نداشتن تغییر غیرمنطقی قیمت‌ها اعلام و ادامه داد : مدیریت هزینه و کاهش قیمت تمام شده باید به گونه ای انجام شود که اصلاح قیمت حاملهای انرژی کالاها و خدمات از مردم گرفته نشود.

غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از برنامههای ما در سال 90 ، اجرای طرح آمایش تجاری و فراهم آمدن زیرساختها است که لازم است یکی از معاونتهای وزارتخانه این مسوولیت را پذیرا باشد.

وی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی و معاونت برنامه ریزی را پشتوانه پروژه های وزارت بازرگانی در صحنه عمل خواهند و اظهار داشت : شاید تلاش های این دو مجموعه به صورت عادی در نظر مردم پیدا نباشد ولی چنانچه به صورت دقیق تر نگاه کنیم متوجه تلاشهای این مجموعه ها خواهیم شد.

وزیر بازرگانی با اشاره به نام گذاری امسال تحت عنوان جهاد اقتصادی گفت: این موضوع باید برای همه افراد کشور تبیین و تعریف شود و مردم با دلایل نام گذاری امسال آشنا شوند و مراکز پژوهشی در این خصوص نقش مهمی دارند.

وی با بیان این مطلب که در طی سالهای اخیر پتانسیلها و ظرفیتهای خوبی برای جهش اقتصادی فراهم شده است، گفت: با توجه به فراهم آمدن فرصتهای جدید، سال 90، سال جهاد اقتصادی نامیده شده است.

کد خبر 1287049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha