وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا متن مقدس الهي تفسير مي شود و آيا نياز و ضرورتي بر تفسير نوين از قرآن وجود دارد اظهار كرد: وقتي كه خداوند كلامش را بر دل پاك پيامبر نازل مي كرد وي نه تنها اين پيام را به مردم ابلاغ مي كرد بلكه از توضيح و تبيين آن كوتاهي نمي كرد پس از پيامبر هم ائمه معصومين به توصيح پيام الهي مي پرداختند. ما در طول تاريخ بسيار سراغ داريم كه چه حاكمان زورمدار و زرپرست به سوء استفاده از كلام الهي براي اهداف خود استفاده مي كردند. در چنين زمان حساسي است كه مفسران درد آشنا و دين آگاه به تفسير و تبيين كلامي مي پردازند.
دكتر رفيعي در ادامه تاكيد كرد: اگر قرار است تفسير نويني از قرآن صورت بگيرد بايد بر اساس درد زمانه باشد نه درد مفسر. چاپ انبوهي از شروح انساني به چه كار مي آيد. بهتر است اول به مباني ديني خود آگاه شويم سپس به تفسير بپردازيم. علامه طباطبايي نمونه انسان آزاده اي است كه با داشتن درد زمان و دين اقدام به تفسير نوين از قرآن كرد. در غير اين صورت اگر او هم درد زمانه نداشت رو به جانب علم فقاهت مي گذاشت و فقيه مي شد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه تفاسير مختلف براي قشرهاي مختلف را چگونه ارزيابي مي كنيد گفت: ما در زماني زندگي مي كنيم كه نيمي از كشورمان را جوانان تشكيل مي دهند. اينان اغلب دانشجو و تحصيل كرده اند. جوانان ما سفير علم و تقوا در خانواده هاي خود هستند. به نظر من اگر قرار است تفسيري براي يك قشر خاص نوشته شود بهتر است براي دانشجويان و جوانان نوشته شود.
دكتر رفيعي نياز به فراگيري علوم و دانشهاي نوين را براي مفسران ضروري دانست و گفت: اين مورد باز مي گردد به همان درد زمانه داشتن مفسر. اگر مفسر با زمان خود و علوم جديد آشنا باشد قطعا از علوم جديد استفاده مي كند.
نظر شما