۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۴:۵۷

خادم:

سازمان نوسازی مانند شیر بی یال و دمی می‌ماند

سازمان نوسازی مانند شیر بی یال و دمی می‌ماند

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: سازمان نوسازی مانند شیر بی یال و دمی می‌ماند که برای تحقق اهداف خود هیچ منابعی در اختیار ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه روز سه شنبه شورای شهر رسول خادم در واکنش گزارش سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان اینکه ظرفیت‌های قانونی خوبی برای نوسازی بافت‌های فرسوده وجود دارد، گفت: این گزارش و عملکرد پروژه‌های سازمان در محلات مطلب جدیدی نیست و آنچه را امروز در شورا شنیده‌ایم هر سال با تقدم و تاخر شنیده‌ایم.

وی با اشاره به سخنان درویش زاده که این سازمان را سازمانی نظارتی و فکری عنوان کرده بود، گفت: شهرسازی می‌تواند از مشاوران خودش برای نظارت استفاده کند. همچنین مجری طرح‌ها نیز شرکت سرمایه گذاری باشد.

حسن بیادی نیز در این جلسه با بیان اینکه نوسازی بافت‌های فرسوده اولویت‌بندی نشد است، گفت: برخی از این خانه‌ها که در اولویت نوسازی هستند از لحاظ مقاومت و پایداری نسبت به سایر مناطق وضعیت بهتری دارد.

معصومه ابتکار هم نیز وجود سازمان و یا نهادی برای پیگیری اقدامات صورت گرفته و ارایه راهکارها و برنامه‌ریزی دقیق جهت احیای بافت‌های فرسوده را ضروری دانست و گفت:‌ ما نمی‌توانیم این موضوع را نادیده بگیریم و سازمان نوسازی را حذف کنیم.

علیرضا دبیر در ادامه با تشکر از گزارش جامع سازمان نوسازی، گفت: این برنامه که بخش خصوصی حضور پررنگ‌تری در نوسازی بافت‌های فرسوده داشته باشد بسیار موفق است.

محمدعلی نجفی نیز با تاکید بر اینکه اگر شورا پیشنهادی برای نوسازی بافت‌های فرسوده ندارد باید از روش پیشنهادی این سازمان استفاده کند، گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد خروجی عملکرد مثبت بوده است و از 11 هزار صدور پروانه ساخت در این مناطق به 22 هزار پروانه ساخت در سال گذشته رسیده است. همچنین سهم نوسازی تجمیعی نیز بالا رفته است بنابراین نمی‌توان این عملکرد را نادیده گرفت.

وی ادامه داد: به سازمان نوسازی برای هماهنگی سیاست‌گذاری‌‌ها و نظارت بر اعمال مصوبات نیاز است زیرا این امور اتوماتیک‌وار انجام نمی‌شود به طور مثال همین وام بانکی را که به نوسازی واحدهای فرسوده اختصاص دارد افراد نمی‌توانند به راحتی دریافت کنند و نیاز است در سطوح بالاتر رایزنی‌هایی انجام شود.

رسول خادم در پاسخ به این سخنان گفت: اگر در حال حاضر 30 نفر در مجموعه سازمان نوسازی در حال فعالیت هستند به این دلیل است که باقی این افراد در 22 شرکت زیرمجموعه در حال فعالیت‌اند.

پروین احمدی‌نژاد نیز با بیان اینکه قرار بود در این جلسه سازمان نوسازی تعیین تکلیف شود نه اینکه گزارش عملکرد بدهد، گفت: کاش در کنار این گزارش گزارش نظارتی سازمان بودجه نیز در صحن ارایه می‌شد تا قضاوت دقیق‌تری انجام شود.

وی با اشاره به شرکت‌های نوسازی در محلات مناطق تهران، گفت: دو سال قبل غیرقانونی بودن این شرکت‌ها مشخص شد و قول داده شد تا خردادماه سال 89 تمامی آنها منحل شوند اما چنین اتفاقی رخ نداد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه برخی از این دفاتر به جای حمایت و کمک به مردم با انحصار سازی منافع مالی خود را دنبال می‌کنند، گفت: این شرکت‌ها سبب برخورداری افرادی خاص از نوسازی بافت‌های فرسوده می‌شوند.

احمد مسجدجامعی در این جلسه با اشاره به اینکه نوسازی بافتهای فرسوده دغدغه مدیریت شهری شده است، گفت: موضوع بافت فرسوده تنها یک موضوع فیزیکی نیست بلکه موضوعی انسانی است زیرا جابجایی روابط انسانی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: در برخی از این خانه‌ها چندین خانوار زندگی می‌کنند که امکان زندگی آنها در آپارتمان‌ها وجود ندارد.

چمران نیز در پایان خطاب به هیربد معصومی معاون سازمان شهرسازی گفت: دقت کنید که نوسازی بافت‌های فرسوده براساس طرح جامع و طرح تفصیلی باشد.

کد خبر 1287323

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha