۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۸:۴۲

سلطانیه -2:

"استاکس نت" اثری بر تاسیسات هسته‌ای ایران نداشت/ تایید ایمنی نیروگاه

"استاکس نت" اثری بر تاسیسات هسته‌ای ایران نداشت/ تایید ایمنی نیروگاه

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به تمهیدات جمهوری اسلامی ایران در زمینه ایمنی فعالیت های هسته گفت: سانتریفیوژها و تاسیسات هسته ای ایران بدون مشکل به فعالیت خود ادامه می دهند.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی سه شنبه در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان در نشستی که در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد در مورد ایمنی فعالیت های هسته ای ایران گفت: امروزه یکی از موارد بسیار مهم فعالیت های هسته ای ایمنی آنهاست و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز درباره این موضوع استانداردهای خاص خود را دارد و همه اعضای ان پی تی ملزم به رعایت این استانداردها هستند.

سلطانیه در رابطه با ایمنی هسته ای نیروگاه بوشهر نیز گفت: پروژه ای را درباره ایمنی نیروگاه بوشهر با آژانس اجرا کردیم که آنها استانداردهای خود را در رابطه با نیروگاه بوشهر سنجیدند ما نیز از شرکت مجری خواستیم که ایمنی این نیروگاه را به صورت دقیق مورد توجه قرار دهد و از این بابت نیز هزینه و زمان زیادی دادیم. سازمان نظارتی مستقلی نیز از سوی خودمان برای بررسی ایمنی نیروگاه بوشهر، پروژه خاصی را تعریف کرد ولی تمامی آنها ایمنی این نیروگاه را مورد تایید قرار دادند.

وی در رابطه با تاثیر ویروس اینترنتی استاکس نت نیز گفت: دفتر سازمان ملل در وین شاخه ای برای مبارزه با جرائم سازمان یافته دارد که به تازگی جرائم سایبری را نیز برای ایمنی تاسیسات هسته ای در دستور کار قرار داده است.

وی تصریح کرد: من به جرات می گویم گزارش های آژانس در رابطه با فعالیت های هسته ای ایران و تاسیسات و سانتریفیوژها حاکی از ادامه این فعالیت ها بدون هیچ مشکلی است و این ویروس کوچکترین اثری را نتوانسته بر فعالیت های هسته ای ایران داشته باشد.

وی در پاسخ به سئوال دانشجوی دیگری درباره زباله های هسته ای نیز گفت: همه صنایع زباله خاص خود را داشته و مدیریت پسماند در همه صنایع مطرح است.

سلطانیه افزود: در صنعت هسته ای نیز مدیریت پسماندها تکنولوژی پیشرفته و خاص خود را دارد ولی ایران در این زمینه با خاصی مواجه نیست.

وی تصریح کرد: عموما کشورهای کوچک و بالاخص کشورهای اروپایی که جای خاصی را برای دفع این زباله  ندارند با مشکل مواجه اند.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره بررسی وجاهت قطعنامه های شورای امنیت گفت: پنج اصل در آژانس وجود دارد که این قطعنامه ها را می توان به لحاظ وجاهت قانونی مورد بررسی قرار داد.

اول اینکه در صورتی آژانس حق دارد که موضوع فعالیت های هسته ای کشوری را به شورای امنیت ارجاع دهد که عدم پایبندی این کشور به ان پی تی توسط بازرس مربوطه مشخص شود و آن بازرس به مدیر کل آژانس موضوع را گزارش کرده و شورای حکام به واسطه گزارش مدیر کل آن را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد. این در حالی است که در مورد ایران هیچ وقت البرادعی و دیگران نگفته اند که پایبندی به ان پی تی در فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی نبوده است.

وی در توضیح مورد دوم گفت: پرونده یک کشوری در صورتی به شورای امنیت می رود که آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کند که فعالیت های هسته ای این کشور به اهداف نظامی نزدیک شده است. این در حالی است که هیچ زمانی گفته نشده است که فعالیت های هسته ای ایران بعد نظامی داشته است.

وی عامل سوم را عدم پذیرش بازرسان آژانس برای تهیه گزارش از فعالیت های هسته ای یک کشور مثل کره شمالی عنوان کرد و گفت: اگر کشوری اجازه ندهد که بازرسان آژانس بین المللی از فعالیت های آنها گزارش تهیه کند دبیرکل آژانس می تواند پرونده آن کشور را برای اقدام شورای امنیت به این شورا ارجاع کند ولی در مورد ایران این اتفاق هرگز رخ نداده و بازرسان آژانس هر زمان که خواسته اند از فعالیت های هسته ای ایران بازدید داشته اند.

سلطانیه چهارمین ماده را در زمینه ارجاع پرونده یک کشور به شورای امنیت، عدم پایبندی کشوری به تعهدات اعلام شده از سوی آژانس در زمینه دریافت اقلام و تجهیزاتی از آژانس عنوان کرد و گفت: این بند درباره جمهوری اسلامی ایران اصلا مصداقی نداشته و ما هیچ زمانی از آژانس چیزی برای فعالیت های هسته ای خود نگرفتیم.

وی پنجمین عامل برای ارجاع پرونده به شورای امنیت را بحث نادرست غرب درباره تعلیق دانست و گفت: در زمانی که ایران تعلیق فعالیت های هسته ای خود را آغاز کرد عدم تعهد با تاکیدی که غرب داوطلبانه غیرالزام آور بودن و گامی اعتمادساز در زمینه تعلیق فعالیت های هسته ای داشتند این موضوع به تصویب آژانس رسید در حالی که وقتی ایران تعلیق را ترک کرد آنها به واسطه همین موضوع آن را تخلف اعلام کرده و قطعنامه بر علیه ایران صادر کردند.

وی جمهوری اسلامی ایران را در زمینه سیاست خارجی پایبند به اصول خاص دانست و گفت: آنها می خواستند با بحث تعلیق زیربنای علم و دانش را در ایران مورد هدف قرار داده و مانع پیشرفت علمی کشور شوند ولی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر سه محور عزت، حکمت و مصلحت اجازه چنین کاری را به آنها نداد.

کد خبر 1287552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha